Viata cu masina de spalat Quick Drive | Jurnal de gospo | Ep.4

Salut! Si bine ati revenit in locul in care discutam nu doar retete, ci si TOT ce tine de o casuta vesela si curata! Azi avem Episodul 4 din Jurnal de Gospo – viata cu masina de spalat Samsung Quick Drive si am pentru voi 3 sfaturi utile pentru ca spalatul rufelor sa nu fie o corvoada, ci o activitate pe care o faceti cu o oarecare placere, daca nu cu chiar cu drag!

Jurnal de Gospo – viata cu masina de spalat Samsung Quick Drive – apasa PLAY mai jos pentru jurnalul VIDEO! ♥

 

Asa cum v-am promis, am pentru voi 3 sfaturi utile care sa va ajute sa spalati hainele mai eficient si sa le pastrati “ca noi” pentru sim ai mult timp!

1.     Cum scoatem petele?

Stiati ca petele de ulei sau grasime se indeparteaza mult mai usor folsind creta alba? Pur si simplu luati o bucata de creta si “desenati” pata. Apoi lasati sa actionize 30 minute si spalati hainele. Petele de pix (mamicile de Scolari stiu ce spun) se indeparteaza mai usor daca frecam zona afectata cu lapte! Da da, cu lapte! Inmuiem o carpa in lapte si frecam zona afectata. Veti vedea ca indeparteaza aproape total petele de pix!

Desigur, pe piata veti gasiti diverse tipuri de produse pentru indepartarea petelor, de la gel la spray sau spuma. Fiecare actioneaza asupra mai multor tipuri de pete dar regula este acceasi: cu cat pata este mai proaspata, cu atat se scoate mai usor! Cu cat pata a apucat sa se usuce sau sa se sedimenteze in teatura, aplicati produsul pentru indepartarea petelor si lasati sa actionioze cateva ore inainte de spalare. Pentru petele persistente, dup ace ati aplicat solutia si ati lasat sa actioneze, lasati hainele la inmuiat in apa calda si apoi repetati porcedeul cu aplicarea solutiei si lasarea ei sa se usuce.

teodora istrati teoskitchen samsung quick wash

2.     Alegerea programului corect pentru spalare

Sa sortam rufele nu inseamna sa le sortam doar in functie de albe si negre sau in functie de textura. Este ideal sa alegeti si un ciclu potriit hainelor pe care le spalam. De exemplu, pentru hainele care sunt foarte putin murdare si pe care dorim doar sa le improspatam dupa mai multe purtari, trebuie sa alegem un ciclu scurt, cu apa rece (30 sau maxim 40 grade). Astfel nu doar ca economisim energie si apa (masinile de spalat consuma cea mai multa energie electrica atunci cand incalzesc apa) dar protejam tesatura si aspectul nou al hainelor.

3.     Cum spalam hainele noi?

Hainele noi este ideal sa fie spalate singure, nu cu hainele noastre uzuale. Chiar daca avem tendinta de a le purta direct (de drag ice ne sunt si de nerabdare), trebuie sa ne gandim ca nu stim niciodata unde au fost depozitate si cum au fost transportate, cate maini le-au atins inainte de a le cumpara sau cata lume le-a incercat in magazine. De aceea e important sa le spalam inainte de purtare. In plus, hainele noi pot fie sa lase culoare, fie sa actioneze ca un sugativa pentru culorile din alte haine. Sfatul meu este sa spalati hainele noi la cicluri rapide, la o temeperatura nu mai mare de 40°C.

teodora istrati teoskitchen samsung quick wash

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.