Ciorba de pui cu taitei

Cum vine iarna, cum trecem pe supe si ciorbe mai consistente! Din aceasta categorie a ciorbelor “atat de dese de parca-s tocanita” – vorba lui Buni Sia – va aduc azi o reteta foarte iubita in casa noastra – Ciorba de pui cu taitei!

ciorba de pui cu taitei

Cum fac eu Ciorba de pui cu taitei? Pai, calesc o ceapa mare, calesc si carnita de pui, pun bors si apa, toate legumele pe care le am la indemana, o dreg cu smantana si galbenus de ou, iar la ultimul clocot adaug taiteii cuiburi cu 8 oua de la Paste Baneasa, care sunt exact ca si taiteii de casa facuti de Buni. Nu uit nici de verdeturi, patrunjel, tarhon, leustean. Stiti cum e la final ciorbita asta? Un pansament pentru stomac si pentru suflet!

ciorba de pui cu taitei

De ce aleg gama de pasta cu 8 oua de la Baneasa?

Preparate cu ingrediente alese cu toata grija din lume, cu ou lichid si graul de cea  mai buna calitate, pastele Baneasa cu oua au o consistenta ideala, culoarea galbena a pastelor de casa si gustul deosebit cu care ne-au obisnuit mamele si bunicile noastre. Sunt intr-o gama variata, astfel ca le puteti folosi in orice reteta de supa, ciorba, fel principal sau desert. Veti gasi in sortiment fidea scurta, fidea cuiburi, taitei cuiburi si taitei lati.

Incearca si reteta de Taieti cu nuca si zahar 🙂

Incearca si reteta de Taitei cu varza a lui Buni Sia 🙂

ciorba de pui cu taitei

Sfaturi utile pentru reusita retetei de Ciorba de pui cu taitei:

  • Pentru aceasta ciorba puteti folosi orice legume doriti. Cum procedez eu? Cand fac ciorba tai mai multe legume cubulete de aceeasi dimensiune. Apoi le impart in portii si le pun in pungute inchise cu fermoar. Astfel, am mereu la congelator legume pentru supa sau ciorba. Ce legume am taiat in ciorba de azi: telina, radacina de patrunjel, pastranac, guile, ardei gras rosu, ardei gras galben, morcovi.
  • Eu am folosit piept de pui taiat cubulete. Puteti folosi si pulpe de pui intregi, de pe care desprindeti apoi carnea si o taiati mai marunt, pulpe de pui dezosate si, bineinteles, tacam de pui.
  • In functie de cat de acra va place ciorba dar si in functie de cat de acru este borsul, puteti folosi exclusiv bors sau il puteti “indoi” cu apa, asa cum am facut eu. Totul depinde de gusturile voastre.

ciorba de pui cu taitei

  • Puteti folosi orice fel de ierburi aromatice doriti, de la patrunjel, tarhon si leustean si pana la salvie sau ierburi aromatice uscate.
  • Puteti drege ciorba cu smantana si galbenus, dar si cu iaurt, exact ca ciorba de pui a la grec.
  • Timpul de fierbere al taiteilor cu 8 oua de la Baneasa este de 5 minute, asa ca ii adaugam o data ce am pus smantana si mai lasam ciorba sa fiarba 5 minute, exact cat sa fie fierti taiteii.

Ingrediente pentru 8 portii de Ciorba de pui cu taitei:

  • 50ml ulei de floarea soarelui
  • o ceapa alba mare
  • 300g piept de pui taiat cubulete
  • 300g mix de legume pentru ciorba (telina, radacina de patrunjel, pastranac, guile, ardei gras rosu, ardei gras galben, morcovi)
  • 500ml bors de putina
  • 1.5 litri apa
  • sare si piper dupa gust
  • 150g smantana de min 20% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 100g taitei cuiburi cu 8 oua Baneasa
  • o legatura de patrunjel proaspat

ciorba de pui cu taitei

In oala in care facem ciorba (de minim 4 litri) incingem uleiul si calim ceapa taiata cubulete. Cand ceapa devine translucida, punem pieptul de pui taiat cubulete. Calim pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam legumele, turnam borsul si apa. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana puiul si legumele sunt moi. Cand totul este fiert, amestecam intr-un bol incapator smantana si galbenusul. Punem cate putin din zeama din ciorba, amestecam.

ciorba de pui cu taitei

Turnam apoi tot amestecul de smantana in ciorba. Punem si taiteii. Putem sa ii punem cuiburi si vor ramane mai lungi in supa, sau ii putem sfarma in maini inainte de a-i pune in ciorba, astfel incat sa fie mai mici. Adaugam si patrunjelul taiat marunt si lasam ciorba la fiert alte 5 minute. Stingem focul, o lasam sa se linisteasca 1 ora, apoi o potrivim la gust de sare si piper.

ciorba de pui cu taitei

Ciorba de pui cu taitei este o ciorba delicioasa, naturala, care se pregateste usor si va asigura o masa completa. Este o ciorba satioasa, care va fi pe gustul intregii familii, aveti putina incredere in gospo a voastra 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

ciorba de pui cu taitei

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.