Mousse de ananas si o zi cu Luca

Mousse de ananas si o zi intreaga petrecuta cu Luca. Despre asta vreau sa va vorbesc azi. Azi va scrie Teo mamica dar si Teo antreprenorul. Pentru ca stiu cat e de greu sa ne rupem de munca atat de necesara, de stresul zilnic, de rutina si sa petrecem CU ADEVARAT timp alaturi de copiii nostri.

“Nu pot acum!”, “Nu are mama timp”, “Promit ca ne jucam putin mai tarziu!”. Toate acestea sunt replici pe care eu, tu, noi, voi, le spunem copiilor nostri. Nu pentru ca nu ne-am dori sa ne jucam cu ei mai mult. Nu pentru ca nu ne-am dori sa petrecem cat mai mult timp alaturi de ei. Dar asta e lumea in care traim azi, timpul parca s-a comprimat, munca e tot mai multa, timpul liber e tot mai putin. Pierdem timp in trafic, ramanem la munca peste program. Asteptam weekend-urile cu sufletul le gura, doar ca sa realizam ca doua zile libere nu sunt suficiente sa facem nici macar jumatate din ce ne-am propus.

Dole m-a provocat sa petrec o zi cu Luca. O zi intrega pentru noi doi. De dimineata pana seara la culcare. Fara telefoane, fara intalniri. L-am intrebat cum vrea sa ne petrecem ziua, mi-a spus ca ar vrea sa gatim ceva bun impreuna. Asa ca ne-am facum frumusel lista si am plecat impreuna la cumparaturi 🙂

Am cumparat muuuulte conserve de ananas Dole Tropical Gold dar si mixul fructe tropicale si mixul pentru mic dejun, pe care Luca il iubeste! Am decis sa facem impreuna reteta de Mousse de ananas si Luca si-a dorit sa ne si filmam, ca sa ne aducem aminte mereu de ziua noastra frumoasa 🙂 Zis si facut! Si da, se poate sa ne fi oprit si la o ciocolata calda. Pentru ca ne place muuuult sa povestim cate-n luna si in stele, despre scoala, despre fotbal (da, am invatat TOTI jucatorii), despre carti si despre noi.

mousse de ananas

Tot ce trebui sa stii despre reteta de Mousse de ananas:

  • Mousse de ananas este un desert foarte usor de pregatit! E perfect pentru micii bucatari ca il pot pregati aproape singuri cand au pofta de ceva dulce.
  • Desertul pe baza de ananas Dole devine si mai special cand micul bucarar il pregătește impreuna cu parintii lui, pentru un super-simpatic-timp petrecut impreuna 🙂
  • Pe timpul verii, poti tine mousse-ul de ananas la congelator pentru o gustare racoroasa si sanatoasa

mousse de ananas

De ce aleg ananasul DOLE Tropical Gold Premium pentru Luca:

  • este un ananas dulce si aromat in mod natural, fara adaos de zahar
  • are o culoare deosebita, calda, aurie pentru ca este foarte bine copt, fara adaos de conservanti si coloranti
  • are o aciditate mai mica decat ananasul obisnuit, de aceea nu avem senzatia ca ne “pisca” pe cerul gurii
  • are de aproape 3 ori mai multa vitamin C decat ananasul obisnuit

Ingrediente pentru 4 portii de Mousse de ananas:

  • 2 conserve de ananas bucati DOLE Tropical Gold Premium
  • 50ml-60 ml lapte de migdale
  • miezul de la o pastaie de vanilie
  • 2 linguri miere/sirop de agave
  • 100g biscuiti digestivi
  • 50 nuci/migdale/caju
  • o conserva Dole Tropical Gold pentru decor

mousse de ananas

Scurgem foarte bine ananasul din conserva. Punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem consistenta dorita. Reglam consistenta adaugand cate putin din sucul de ananas.
Punem intr-un pahar/borcanel biscuitii digestivi dati prin blender impreuna cu migdalele. Punem deasupra mousse-ul de ananas si decoram cu fructe tropicale.

Pentru reteta video de Mousse cu ananas dar mai ales daca va era dor de mine si de Luca impreuna in bucatarie, apasati PLAY in fereastra de mai jos 🙂

Asa a fost ziua noastra impreuna si asta a fost reteta noastra impreuna. Iar zambetul lui Luca? Nepretuit! Asa arata un desert pregatit cu dragoste si daruire de un copilas meg-simpatic si nu spun asta doar pentru ca e copilasul meu.

Si la sfarsitul zilei, cand desertul este facut si mancat, cand reteta este filmata si editata, nimic nu e mai linistitor decat sa dormi cu mana mamei pe mana ta. Pentru ca momentele astea sunt cele mai importante pentru mine. Si sper sa fie si pentru voi, mamicilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.