Gogosi rapide cu frisca? Adica? Facem gogosi si le ornam cu frisca? Nu! Facem gogosi rapide, fara dospire, pe care ne modelam cu ajutorul a doua linguri, iar frisca? Smantana pentru frisca este in aluat si face gogosile absolut de-li-cioa-se! Va rog de la bun inceput sa scuzati colajul cu pozele din timpul prepararii, este facut de Luca. Am pierdut un pariu cu el si a trebuit sa il las pe el sa faca pozele si i-am promis ca le si postez pe blog 🙂 Da, astia suntem noi doi! Dar, nu va faceti griji, pozele de final de la reteta de Gogosi rapide le-am facut eu! Nu va era dor de RETETA SCURTA DE VINERI? 🙂 Toata colectia o gasiti aici: https://www.teoskitchen.ro/reteta-scurta-de-vineri 🙂
[box type=”info”]Tips and tricks pentru Gogosi rapide perfecte de fiecare data[/box]
- folositi smantana dulce pentru frisca, cea “adevarata” si nu variantele vegetale. Gasiti smantana dulce pentru frisca in magazine, in frigidere
- coaja de lamaie din compozitie este, bineinteles, optionala, dar imi place foarte mult aroma pe care o da. Alegeti insa lamai bio, pentru ca nu stim cu ce sunt “stropite” lamaile, da?
- aveti aici reteta pentru zahar vanilat facut in casa. Puteti folosi insa si miezul de la o pastaie de vanilie
- uleiul trebuie sa fie foarte bine incins cand puneti gogosile dar le prajim la foc mic, altfel riscam sa se rumeneasca la exterior si sa ramana necoapte la interior
- aveti nevoie de 2 linguri pentru a modela gogosile. Inmuiati lingurile in putin ulei, lat cam o jumatate de lingura de compozitie si apoi mutate compozitia dintr-o lingura in alta, tragand sper varful lingurii, pana gogosile au forma rotunda
- daca iese o compozitie prea moale pentru a fi modelata cu lingura, mai punem putina faina. Daca iese prea tare, mai punem un ou mic sau putina smantana dulce
- puteti servi gogosile pudrate cu zahar, alaturi de dulceata sau ciocolata
Ingrediente pentru 35-40 Gogosi rapide:
- 350g faina
- 200ml smantana dulce pentru frisca
- 2 oua mari (3 daca sunt mai mici)
- 50g zahar tos
- o lingura coaja de lamaie
- o lingura zahar vanilat sau miezul de la o pastaie de vanilie
- o lingurita praf de copt
- 500ml ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru garnisit
Mod de preparare gogosi rapide:
- Batem ouale impreuna cu zaharul, ca pentru omleta.
-
Adaugam frisca, coaja de lamaie si vanilia, amestecam din nou.
-
Cernem peste amestecul obtinut faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecam pana avem o compozitie omogena
-
Modelam gogosile folosind 2 linguri sau o lingura mica pentru inghetata si le punem direct in uleiul incins.
-
Prajim gogosile la foc mic, pana sunt frumos rumenite pe amble parti.
Sper ca v-a placut reteta de gogosi rapide si, dupa ce o sa o incercati si veti manca tot bolul la o masa…sa stiti ca NU e vina mea, da? Sunt chiar atat de bune 🙂
Am incercat si eu ceva de genul acesta dar cu iaurt, si nu au crescut deloc…au fost ca niste nalangate, daca stii despre ce vorbesc:)
Nu stiu exact de ce zici, dar acestea cresc si sunt pufoase 🙂
Frișcă se pune bătută? Sau direct din cutie?
Nu se bate smantana dulce.
Excelente! S-au facut extrem de repede, fara niciun efort. Sunt foarte gustoase si fragede. Multumesc frumos pentru reteta! 🙂
Eu iti multumesc pentru incredere si ma bcuur ca au fost pe placul tau!
Ce smantana dulce folosesti?
Multumesc!
Salut, Alina. De cele mai multe ori folosesc Pilos de la Lidl, dar folosesc si Dorna sau Olympos. Depinde ce gasesc la raft sau am in casa.
Buna, Teo! Se poate renunta la smantana? As vrea sa nu folosesc lactate. Multumesc!
Salut, Miha.Poti sa pui putin ulei, insa nu iti garantez ca rezultatul va fi acelasi.
Salut! Se pot praji si in ulei de cocos?
Salut, Mihaela. Cred ca pot fi prajite si in ulei de cocos, nu am testat. Daca incerci, spune-ne cum au iesit. Mult spor!
E vreo condiție ca smântâna sa fie rece sau la temperatura camerei? sau vreun alt ingredient?
nu, reteta nu are astfel de conditionari.