Chiftelute umplute cu branza

chiftelute umplute cu branza

Chiftelutele sunt nelipsite de pe masa romanilor, fie ca vorbim de mese de sarbatoare, unde schiftelutele sunt cele mai ravnite aperitive alaturi de snitele sau salata de vinete, fie ca vorbim de mesele de zi cu zi, unde preparate ca si “chiftelutele marinate”, cu sos de rosii si piure de cartofi sunt un deliciu pentru cei mici si cei mai deopotriva! Fiecare gospodina are reteta ei proprie de chiftelute, insa in toate sa gasesc elemente comune, de la ceea ce putem numi “reteta clasica de chiftelute”: carne tocata, ou, paine veche pe care o inmuiem in lapte sau apa, ceapa toacata marunt, usturoi, patrunjel verde. Unele gospodine mai pun si cartof fiert, altfele pun si pesmet alaturi de paine.

chiftelute umplute cu branza

Eu vreau sa va propun azi o reteta foarte apropiata de reteta clasica, doar ca are “ceva” in plus, acel “ceva” care face reteta chiftele umplute sa fie speciale: sunt umplute cu branza feta, pentru o surpriza mai mult decat placuta la interior si au o combinatie indeite de arome. Pe langa clasicele sare, piper si patrunjel, adaugam coaja si suc de lamaie, un praf de scortisoara si multe ierburi aromatice!

chiftelute umplute cu branza

Ingrediente pentru 4 portii de Chiftelute umplute cu branza

  • 500g carne tocata de vita
  • 50g pesmet
  • o legatura de patrunjel verde tocat foarte fin
  • o ceapa alba mica, data pe razatoare
  • 2 catei de usturoi dati pe razatoare
  • coaja de la o lamaie
  • 20ml suc de lamaie
  • un ou mare
  • o lingurita oregano
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita busuioc
  • un praf scortisoara
  • 100g branza feta taiata cubulete de cca 1 cm
  • un praf sare
  • un praf piper

Mod de preparare Chiftelute umplute cu branza

  1. Intr-un bol incapator, amestecam toate ingredientele pentru chiftele, mai putin branza feta, si framantam pana avem o compozitie omogena. Folosind o lingura pentru inhetata, masuram circa o lingura de compozitie pentru fiecare chifteluta. Aplatizam carnea, asezam cate un cubulet de branza feta pe fiecare, apoi modelam ciftelutele in forma clasica, rotunda, in jurul cubuletului de branza.
  2. Incingem cuptorul la 200°C si tapetam tava cuptorului cu hartie de copt sau intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul pentru prajit. Uleiul trebuie sa acopere chiftelutele. Asezam chiftelutele in tava, pe hartie de copt, apoi le dam la cuptorul preincalzit, 12-15 minute, sau pana sunt frumos rumenite. In timpul acesta scoatem o data tava din cuptor si o scuturam usor, pentru a intoarce chiftelele, astfel incat sa fie coapte uniform.
  3. Daca alegem sa prajim chiftelutele, le prajim in uleiul incins, folosind o spatula pentru a le intoarce din cand in cand astfel incat sa se rumeneasca uniform. Cand sunt prajite, folosim o spumiera pentru a le scoate si le asezam pe hartie de bucatarie pentru a absorbi execesul de ulei.

Urmareste RETETA VIDEO pentru a prepara si mai usor reteta de Chiftelute umplute cu branza si nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen pentru a nu rata nicio reteta video: http://bit.ly/2kN0JaT 🙂

Indiferent de varianta pe care o alegeti: in cuptor sau in tigaie, chiftelutele vor iesi minunat, va promit! Se potrivesc perfect cu un sos de iaurt, cum e sosul tzatziki dar si alaturi de un sos de rosii.

One Comment

  1. Foarte fain arata chiftelutele, par fi usor de preparat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.