Cel mai bun burger? Da! cel putin din punctul meu de vedere, dupa ce am incercat muuuuulte retete de burger, ACEASTA reteta de burger a ramas preferata mea.
Este super aromat, foarte suculent si absolut delicios! Inainte de a trece la reteta efectiva, vreau sa va spun cateva mici secrete despre reteta de burger in general. Desigur, fiecare dintre noi are propriile preferinta la capitulul garnituri pentru chifteaua de burger sau la carnea din care aceasta este facuta, dar sfaturile de mai jos sunt foarte utile si se aplica tuturor.
[box type=”info” size=”large” style=”rounded”]Sfaturi pentru un burger perfect de fiecare data[/box]
- puteti folosi carne de curcan, vita, porc sau un amestec de carne tocata, important este sa cumparati carnea intreaga si sa o tocati voi (sau da rugati macelarul sa o taie) ca sa stiti exact ce ati pus in burgerul vostru
- este foarte important sa framantati foarte bine carnea, sa o trantiti de vas, exact ca la cozonac, apoi sa o lasati sa se odineasca inainte de a forma chiftelutele
- pentru a forma chiftelutele pentru burger, puteti folosi un capac de la un borcan de 5 litri, pe care il acoperiti cu folie alimentara, astfel incat sa treaca bine peste margini.
- cantariti carnea inainte de a forma chiftelele. Eu pun cca 150g de amestec gata format pentru fiecare chiftea
- adaugati sarea numai la momentul potrivit, pentru ca sarea extrage sucurile din carne, care se vor risipi in tigaie in loc sa ramana in burgerul vostru suculent. Sarati chiftelele numai inainte de a le praji si puneti chifteaua cu partea cu sare in jos, pe gratar. Sarati partea superioara numai inainte de a intoarce burgerul
- se potriveste perfect alaturi de Dulceata de ceapa cu ardei iute
- daca doriti un burger mai light, va sugerez sa incercati reteta de Burger de somon
Ingrediente pentru 8 chiftele pentru burger:
- 1 kg de carne tocata de vita
- 4 linguri ketchup
- 2 linguri mustar
- 1 lingura sos warchester
- 1 lingura pesmet
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare burger
- Se amesteca toate ingredientele si se framanta foarte bine
- Se tranteste carnea in castron ( ca la cozonac) pentru a se lega carnea foarte bine
- Se pune carnea (150 gr) in forme si se preseaza bine, se scoate si se aseaza pe o tava, se acopera cu folie de plastic si se da minim 12 ore la frigider.
- Se prajeste carnea in tigaia foarte bine incinsa, dupa ce carnea s-a intors si este aproape gata se aseaza baconul peste carne si peste bacon se aseaza 2 felii de cascaval.
- Chifla se prajeste in tigaie la foc mic sau pe grill, pe ambele parti, pana cand devine crocanta
- Se prajesc 2 felii de bacon
- Pentru asamblarea burgerului se unge partea de jos a chiflei cu mustar, se aseaza salata verde sau salata lui preferata, 3 felii de rosie, ceapa rosie, castravetii murati, si chifteaua de carne cu bacon si cascavalul gratinat
- Optional se poate pune si un ou ochi prajit. Se serveste cu cartofi prajiti si ketchup & maioneza.
Nu vreau sa il laud in mod excesiv, dar va promit ca este excelent si o reteta care TREBUIE incercata! Sa va fie de cel mai bine…ma duc sa mai mananc unul!
Doar o mentiune – sosul se numeste Worcestershire 🙂
Se numeste si si 🙂
Ba nu se numeste si, si. Se numeste doar Worcestershire. Si e extrem de simplu sa acceptam o greseala si sa modificam un cuvant, astfel incat sa nu o dam mai departe celor care ne citesc si fata de care avem o responsabilitate morala.
Eu zic sa va mai documentati putin.
Sosul se numește „worcestershire” sau, mai scurt, „worcester”, dar sosul „warcester” cum ați scris Dvs. în rețetă nu există. E minunat, când avem cititori care ne atrag atenția atunci când am greșit, să acceptăm că am greșit și să corectăm, ca să nu-i inducem în eroare pe cei care ne citesc și care, poate, nu se duc la dicționar să verifice și propagă, la rândul lor, greșeli. 🙂
Am incercat reteta. E genial burgerul! Multumesc 🙂
Salut Teo,
Ne spui ce chifla ai folosit? Si astepam reteta pentru cartofii de langa burger.
Multumesc.
Eu folosesc chia de la Solaris 🙂