Cheesecake sarat

cheesecake sarat

Banuiesc ca “mica” mea obsesie pentru cheesecake nu mai e un secret pentru nimeni. Am inceput timid, in 2008, cu prima reteta de New York style Cheesecake si de atunci…cum spunea Tom Petty in melodia care mi-a marcat anii de liceu…”the future was wide open”. Am incercat in cei 9 ani de blog culinar mai multe retete de Cheesecake decat imi aduc aminte si asa, la o prima strigare, nu stiu sa vi le enumar pe toate din cap. Insa sunt 4 pe care le-am repetat de zeci de ori pentru familia mea: Cheesecake cu capsuni (fara coacere), Cheesecake marmorat cu zmeura, Cheesecake cu ciocolata alba si, unul din preferatele voastre judecand dupa numarul de like-uri, comentarii si distribuiri pe care le-a avut de-a lungul vremii – Cheesecake la borcan.

cheesecake sarat
Azi vreau sa va aduc insa o noua reteta de Cheesecake sarat, pe care, desi o sa o includ in deja faimoasa categorie Cheesecakes de pe blog, nu este un desert, ci un aperitiv excelent. Sau un pranz. Sau o cina light delicioasa in doi. Cheesecake sarat are aceleasi principii ca orice cheesecake care se respecta: biscuiti maruntiti – doar ca folosim crackers sarati in locul biscuitilor digestivi; folosim crema de branza in amestec cu ricotta – doar ca in locul vaniliei sau fructelor punem ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Am ajuns si la topingul pentru cheesecake sarat…ca doar nu se putea fara, nu? Daca pana cum v-am obisnuit cu toping de ciocolată, caramel, jeleuri de fructe sau frisca, toping pentru cheesecake sarat vor fi bucatele de somon afumat.

cheesecake sarat

[box type=”info” size=”large” style=”rounded” border=”full”]Tips and tricks pentru un Cheesecake sarat reusit[/box]

  • Este ideal sa folositi cercuri metalice de 7-9cm si 5 cm inaltime
  • Daca nu aveti astfel de cercuri speciale pentru asamblare, puteti pune cheesecake-ul sarat in borcanele, cupe individuale sau pahare de 150ml
  • Eu am folosit crema de branza natur, dar la fel de bine puteti folosi si o crema de branza cu ierburi aromatice sau o alta arome care va place
  • Daca nu sunteti fani ai somonului afumat,  puteti opta pentru un toping din sunca taiata cubulete, cascaval dat pe razatoare sau cubulete de avocado, castraveti si rosii
  • Daca alegeti sa folositi cubulete de rosii si castraveti, nu uitati sa indepartati partea cu seminte la ambele, pentru ca lasa prea multa apa

cheesecake sarat

Ingrediente pentru 2 portii de Cheesecake sarat:

  • 100g biscuiti sarati Certossa
  • 50g unt Milbona
  • 100g crema de branza Goldess natur
  • 100g ricotta Lovilio
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 lingura patrunjel verde tocat marunt
  • sare Castello dupa gust
    piper Kania dupa gust
    100g somon afumat

Vom avea nevoie de 3 pachetele de crackers, adica 100g, pe care ii dam prin blender pana au consistenta pesmetuluu. Adaugam untul topit fierbinte si amestecam bine. Asezam cele 2 cercuri pentru asamblare si distribuim in mod egal amestecul de biscuiti sarati intre cele doua forme.

cheesecake sarat

Pentru stratul de branza din Cheesecake sarat, amestecam crema de branza, ricotta, ceapa verde, patrunjelul. Condimentam cu sare si piper dupa gust si punem branza in forma, peste stratul de biscuiti. Nivelam fiecare strat foarte bine, folosind lingura sau dispozitivul special cu care sunt prevazute cercurile. Taiem somonul afumat cubulete si il asezam in cercuri, peste stratul de branza. Dam totul la rece o ora inainte de servire.

cheesecake sarat

Cheesecake sarat este un preparat excelent pentru orice masa festiva, de la masa de duminica in familie si aperitivele de sarbatori si pana la o cina speciala in doi. Sa va fie de cel mai bine!

cheesecake sarat

2 Comments

  1. buna, de unde pot cumpara aceste cercuri metalice? 🙂 multumesc mult

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.