In copilarie, foarte multe dintre retetele bunicii mele incepeau cu “Taetei cu…” De aici, posibilitatile erau nenumarate: taietei cu varza calita, ideali mai ales in zilele de post, taietei cu nuca, un fel de desert de toamna, pe care buni il pregatea mai ales in perioada Sarbatorilor, cand era prinsa cu tot el de pregatiri si totusi trebuia sa isi rupa din timp pentru a ne face o gustare satioasa. Mai erau “lastele cu lapte”, adica taieteii aceia mici, patrati, pe care ii pregatea in casa si apoi ii folosea fie ca mic dejun/desert, amestecati cu lapte dulce de bivolita si un strop de zahar vanilat, fie in supa de gaina. Si tot la rang de cinste in zilele de post era si reteta pe care vreau sa o pregatim impreuna azi: taietei cu pesmet.
In mod traditional, taietii cu pesmet sunt dulci, pentru ca se adauga o mana bunza de zahar dupa ce pesmetul este gatit. ENGIE m-a provocat sa reinventez o reteta clasica, asa ca noi facem impreuna azi o reteta de taietei cu pesmet “with a twist”, adaugand un ingredient nou, care schimba total gustul preparatului si il transforma dintr-un desert intr-un fel principal delicios. Combinatia de pesmet-parmesan, atat de prezenta in diverse preparate, de la chiftelute in stil Italian si pana la diverse caserole, merge perfect alaturi de taietei! In plus, imbogatim gustul cu unt si ierburi aromate, care desavarsesc banalii “taietei cu pesmet” 🙂
Pe platforma RETETE REINVENTATE by ENGIE gasiti retete care mai de care, facute de Jamila, Nicolai Tand si…subsemnata 🙂 Aruncati un ochi, dati un LIKE paginii si veti fi mereu la curent cu retetele noastre!
<strong>Ingrediente pentru 2 portii:</strong><br /> <strong>Timp de preparare 20 min, dificultate redusa</strong>
- 300g taietei lati proaspeti
- 150g pesmet
- 150g parmesan proaspat razuit
- 4 linguri unt (60g)
- o lingurita oregano uscat
- o lingurita busuioc uscat
- o lingurita praf de usturoi
- ¼ lingurita nucsoara
- un praf sare
- un praf piper
Pentru modul de preparare, apasati cu incredere…PLAY! 🙂
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/3uvB0SUiU-Q” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>