V-am promis ca va arat retete culinare culese din concediu si azi va “livrez” o noua reteta – Tartar de pastrav – o reteta inspirata din calatoria noastra la Sibiu. Va povesteam ca la Restaurant Hermania am gustat un tartar de pastrav exceptional, pe care abia-abia am reusit sa il impartim toti 3 si Luca era in stare sa faca orice pentru inca o imbucatura! Pentru ca a avut atat de mult succes, m-am gandit sa gatesc si eu Tartar de pastav, in varianta mea, bineinteles 🙂
Pentru asta am dat o fuga la Lidl, unde am gasit file de pastrav afumat – este absolut delicios si va sugerez sa il incercati, capere, ulei de masline si tot ce am avut nevoie. Reteta se pregateste foarte rapid, igredientele sunt la indemana oricui si, in mai putin de 10 minute, puteti servi o masa absolut delicioasa! Tartarul de pastrav se potriveste perfect alaturi de paine prajita si unsa cu putin unt, este minunat si la micul dejun dar si ca aperitiv pentru mesele festive, ajunge sa il montati intr-un inel metalic si va arata spectaculos pe masa voastra!
Ingrediente pentru 4 portii:
Timp de preparare: 15 minute, dificultate redusa
– 250g file pastrav Nautica
– o ceapa rosie mica
– 2 linguri capere Freshona
– 2-3 castraveti murati Freshona
– o jumatate de gogosar/ardei gras rosu
– 3 linguri ulei de masline Primadonna
– o legatura patrunjel verde
– 2-3 linguri zeama de lamaie
– sare Castello
– piper Kania
Scurgem bine fileul de pastrav si il taiem foarte fin. Taiem foarte marunt ceapa, gogosarul, patrunjelul, caperele, castravetele murat si le asezam pe toate intr-un bol.
Acum nu ne ramane decat sa potrivim gustul tartarului de pastram, cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Puteti adauga si ceapa verde alaturi de ceapa rosie, coriandru in loc de patrunjel, ardei iuti. Este o reteta extrem de simpla si accesibila dar absolut DELICIOASA!
Ai cumparat de Lidl din Floresti? Am cautat de multe ori capere la ei si niciodata nu am dat de ele…
Daaa, acolo unde e si pesto si alte conserve si muraturi 🙂