Budinca de chia este o reteta pe care toata gospodinele trebuie sa o stie si va explic si de ce 🙂
✓Se pregateste intr-un minut, hai doua daca va opriti din amestecat ca sa luati o gura de aer proaspat
✓Este o reteta perfecta pentru mic dejun pentru ca se pregateste de seara iar dimineata nu ne ramane decat sa ne bucuram de ea sau sa punem capacul borcanelului si sa o luam cu noi la scoala/birou si totodata este o reteta pe care o putem incadra linistiti in categoria deserturi
✓Puteti folosi orice aveti la indemana la capitolul indulcitori: zahar, zahar brun, miere, stevia, sirop de agave, sirop de artar, melasa si orice doriti la capitolul arome: esenta de vanilie, rom, menta, lamaie, coaja de lamaie, coaja de portocala, toate in functie de gusturile voastre
✓Puteti folosi laptele vostru preferat: de vaca, de capra, de migdale, de orez, de soia si puteti adauga in compozitie si nuci, migdale, fistic, merisoare, stafide. Posibilitatile sunt nenumarate!
✓Semintele de chia se gasesc absolut peste tot, de la magazinul din colt si pana la magazinele naturiste, sunt foarte accesibile ca pret si totusi pline de nutrienti. De fapt, semintele de chia sunt considerate un super-aliment si sunt ideale pentru budinci si dulceata pentru ca sunt un fel de gelatina naturala
In fiecare saptamana avem pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen live-ul “Ce-ai prin frigider?” si impreuna cu prietenii mei dragi de la Coca-Cola, va provocam sa ne spuneti ce ingrediente aveti la indemana in frigider si in camara, ca sa descoperim idei noi de retete, combinatii faine de ingrediente, ingrediente noi. Apoi, comentariile voastre se pot transforma in retete e blog, fie in varianta clasica foto+text, fie retete video simpatice 🙂 Care sunt comentariile care au inspirat reteta de azi?
Claudia Bilcec “Daaa vrem! Ma gandeam sa mananc maine la micul dejun seminte de chia cu lapte si merisoare deshidratate”
Denisa Lazar “Teo, recomanda-ne o reteta cu chia te rugam ! Abia am descoperit-o si noi si nu prea avem inspiratie cum s-o consumam. Multumim, multi pupici pentru voi !”
Ingrediente pentru 2 portii:
– 250ml lapte
– 4 linguri seminte de chia
– 2 linguri miere
– o lingurita extract de vanilie/o jumatate de pastaie de vanilie
– zmeura/fructe proaspete pentru decor
Va spuneam mai sus ca prepararea dureaza 1 minut? Ei bine, in caz ca aveati dubii, cat credeti ca dureaza sa amestecati bine bine toate ingredientele si apoi sa turnati amestecul obtinut in doua borcanase? Pentru ca asta trebuie sa facem: peste lapte turnam mierea, amestecam, apoi esenta de vanilie sau miezul de la pastaia de vanilie, amestecam din nou si, la final, semintele de chia. Amestecam totul foarte bine cu telul si turnam in cani/pahare/borcanele, astfel incat sa avem 2 portii egale si sa ne ramana si loc pentru fructe. Acoperim recipientele folosite si le dam la frigider peste noapte.
Mai simplu de atat nu se poate si reteta aceasta sper sa va incurajeze sa descoperiti semintele de chia si sa le folositi in bucataria voastra 🙂 Nu uitati, ne vedem luni cu un nou LIVE “Ce-ai prin frigider?”powered by Coke si, pana atunci, va las cu pozele de final ca sa va fac si mai multa pofta si #tastethefeeling of chia!
Budinca de chia îmi place sa o pregătesc în straturi: 1-2 linguri de dulceață sau gem, iaurt, semințe chia, iaurt, fulgi sau musli, iaurt, semințe de chia și deasupra miez de nuca păstrat în congelator sau fructe uscate.
super
A fost! 😀
As adauga – pentru ca semintele sa nu formeze un conglomerat, si sa se raspandeasca uniform in toata compozitia, e necesar sa se amestece cu telul cateva minute, pana elibereaza mucilagiul acela benefic (acid alfa linoleic) si nu se mai lipesc unele de altele. E mai bun asa. De asemenea, trebuie dozata gradul de dulceata, mai la edulcoranti gen stevia sau green sugar, deoarece “absorb” din gustul dulce, si trebuie pus mai mult. 🙂
O consistenta semisolida am obtinut punand 6 linguri de seminte. Cu 4 era prea lichid. In rest…minunata!
Buna Teo! Am incercat si eu reteta dar nu s-a legat deloc 🙁
Sa fie cumva din cauza laptelui care era rece?
Nu are legatura laptele rece, se poate sa fi fost veche chia
o sa incerc si eu musai! cu lapte de migdale, ca tot am facut azi dimi
Se poate lua budinca de chia la birou , neavand frigider? Sa fie depozitat intr un loc mai racoros? Fiind facuta cu apa in loc de lapte? :p nu fermenteaza sau ceva ?!
Se poate, desigur. Pui budinca la rece pana dimineata, apoi la birou va fi numai buna de mancat.
Delicios! Facem, facem 🙂
Spor! 🙂