9 deserturi fara coacere

deserturi fara coacere

9 deserturi fara coacere am azi pentru voi, 9 retete de deserturi foarte iubite in familia mea si repetate la nesfarsit in fiecare vara. Si, cum tocmai la radio nu se anunta ploi, vorba cantecului, ci o canicula de care nu mai stim cum sa ne ascundem, cateva deserturi fara coacere, pe baza de fructe, lapte, mascarpone sau branza sunt absolut perfecte si ca sa ne racorim si ca sa ne indulcim 🙂 

1. BANANA SPLIT LA BORCAN – este o adaptare a retetei clasice, care implica o banana despicata in jumatate, pe lung (de aici si “split”), asezata e o farfurie lunguiata, sub forma de barcuta. Peste banana se pun globuri de inghetata, de obicei vanilie, ciocolata si capsuni, apoi fructe proaspete sau jeleu de ananas, capsuni si, bineinteles, un pic de frisca si ciocolata. Eu am adaptat asta dupa gusturile noastre si a iesit o minunatie care sper sa va placa si voua!!!

deserturi fara coacere

2. BATOANE SNICKERS HOMEMADE– cu siguranta una dintre cele mai iubite si mai incercate retete de pe blog, asa ca, daca v-a scapat pana acum, este absolut necesar (MUSAI, vorba ardeleanului) sa o incercati vara aceasta!

deserturi fara coacere

3. CHEESECAKE CU CIOCOLATA ALBAEi bine, despre reteta de cheesecake fara coacere cu ciocolata alba pot sa spun, cu mana pe inima, ca este CEA MAI BUNA RETETA DE CHEESECAKE pe care eu am facut-o vreodata si va rog din toata inimioara mea de gospo sa o incercati! Va promit ca nu o sa va para rau!

deserturi fara coacere

4. CHEESECAKE LA BORCAN– se pregateste extrem de rapid, este un desert super aromat, pe gustul celor mari si mici deopotriva si mai ales foarte usor de transportat cand plecati la drum in vacanta sau la iesirile la iarba verde! Pur si simplu puneti capacul borcanului si legati cu o panglica o lingurita de unica folosinta de filetul borcanului! Da, stiu, o idee geniala….cu placere! 🙂

deserturi fara coacere

5. KHEER – BUDINCA INDIANA DE OREZreteta Indiana spune ca budinca Kheer se mananca rece… Ca sa fiue foarte sincera cu voi, asa cum sunt mereu, nu am ajuns niciodata la pasul acesta, de fiecare data cand fac budinca se topeste calda, direct de pe foc. Daca reusiti sa rezistati aromelor care ies din cratita si mai ales daca reusiti sa dormiti noaptea stiind ca aveti bunatatea asta in frigider si e musai sa o lasati sa se raceasca…sa ma anuntati si pe mine ce gust are rece, bine?

deserturi fara coacere

6. MOUSSE DE AVOCADO – Da da, ati citit bine, un desert pe baza de avocado, pentru ca avocado o fi “mama si tata” Guacamole-ului, dar la fel de bine putem sa il folosim si pentru dulciuri sanatoase si foarte apetisante! Este o reteta speciala, cu ingredient simple si un mod de preparare atat de basic incat va pot ajuta chiar si cei mici!

deserturi fara coacere

7. OREO MILKSHAKE – daca spuneam mai sus de “cei mici”, acesta este un desert special pentru ei 🙂 Cu acest milkshake l-am cucerit pentru totdeauna pe Luca! Este absolut delicios, se face super rapid si are doar 4 ingrediente: lapte, biscuiti oreo, inghetata de vanilie si fulgi de ciocolata.

deserturi fara coacere

8. TIRAMISU CU FRUCTE DE PADURE – o adaptare a retetei clasice de tiramisu, intr-o varianta foarte prietenoasa cu cei carora nu le place gustul e cafea si, bineinteles, foarte pe gustul copiilor. Puteti folosi fructe de padure proaspete sau congelate, iar in loc de cafea, inmuiem piscoturile in suc de fructe de padure, preparat din sirop. Ce e mai simplu de atat? Va spun ce nu e simplu: sa asteptati pana tiramisu cu fructe de padure trebuie sa stea la frigider!

deserturi fara coacere

9. TIRAMISU LA BORCAN – o varianta numai buna “De luat la pachet” a tiramisului clasic, o varianta de tiramisu pe care il asamblati direct intr-un borcan de 500ml, pe care il puteti transporta foarte usor oriunde in lumea asta (sau aproape oriunde).

deserturi fara coacere

Sper ca v-a placut colectia de 9 deserturi fara coacere si, daca ati incercat deja unul dintre ele, va rog sa imi spuneti in comentarii daca v-a placut! Spor la gatit, va pup tare tare si zile racoroase va doresc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.