De ce risotto cu sparanghel si gorgonzola? Pai…cand se aproprie Sarbatorile de Craciun sau de Paste, un lucru este mai mult decat sigur: se intorc PRODUSELE DELUXE la Lidl! Toate fineturile, toate bunatatile, toate lucrusoarele din diverse colturi ale lumii, de la ingredient de baza si pana la cafea si dulciuri, produse numai bune de rasfatat orice sufletel si burtica? Toate sunt stranse sub umbrela Deluxe! 🙂
Eu am asteptat cel mai si mai mult orezul pentru risotto, pentru ca, se stie, am eu o mare mare mareeee slabiciune pentru risotto! Asa ca l-am combinat cu sparanghelul verde, copt la grill si murat in otet, care este absolut delicios! In loc de parmesan am folosit gorgonzola dulce, care pe langa aroma speciala pe care o aduce, face risotto cu sparanghel si foarte foarte cremos!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 30ml ulei de masline extravirgin Deluxe
– o ceapa alba mica
– 300g orez pentru risotto Deluxe
– 100ml vin alb Cimarosa
– 1,5 litri supa de pui
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri unt Pilos(82% grasime)
– 100g sparanghel verde Deluxe
– 70g gorgonzola Lovilio
Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline si calim ceapa alba, tocata foarte fin, pana devine sticloasa. Adaugam amestecul de orez si il calim impreuna cu ceapa pana orezul devine translucid, 2-3 minute. Stingem totul cu vin si lasam 1-2 minute la foc mare, pentru ca vinul sa se evapore. Incepem sa adaugam supa de pui, cate 200-300ml o data, amestecand. Pe masura ce orezul fierbe si supa scade, mai adaugam 200-300ml, din aproape in aproape. Orezul trebuie sa fie aproape facut (orezul pentru risotto fierbe in cca 17-18 minute la foc mediu spre mare. Trebuie sa amestecam in continuu pentru ca orezul sa nu se lipeasca de cratita.
Cand orezul este aproape fiert dar ramane al dente, adica boabele sunt inca putin tari la mijloc, tragem cratita de pe foc si adaugam 30g unt, sparanghelul taiat bucatele de cca 2 cm si gorgonzola. Amestecam pana branza si untul sunt topite.
Lasam risotto cu sparanghel sa se odihnesca 1 minut, apoi il asezam in farfurie. Risotto nu se pune in forme sofisticate, pentru ca un risotto reusit se intinde frumusel, de unul singur, cand batem usor farfuria de masa. Sa va fie de cel mai bine si astept cu mare drag comentariile voastre pentru concurs! 🙂
Ingredientul Deluxe pe care il folosesc este sarea de Himalaya, ingredient utilizat in orice rețetă. De asemenea, sosul de roșii pentru paste Deluxe se adaugă ușor peste pastele fierte si se mai poate adaugă parmezan! 🙂
imi place la nebunie terina din ficat de gasca il mananc pe paine cu feliute de castraveti,branza feta si file de ansoa in ulei de masline il folosesc la pizza, paste
Si eu de abia astept sarbatorile mai ales cand apar produsele Deluxe la Lidl. Le ador si mereu ma aprovizionez. De la tine am invatat sa fac un risotto cremos cu gorgonzola, tocmai ce l-am gatit. Eu astept homarul dar mai ales unt cu sare de mare, e delicios.
Multumesc!
Prajitura de cicolata
Produsele din gama Deluxe Lidl sunt de o calitate net superioara dar si un adevarat rasfat de aceea le apreciez.Si un plus evident se datoreaza faptului ca nu poti da gres cu ele.Unul din produsele folosite din aceasta gama si care il iubesc este SUGO AL POMODORO CON RUCOLA E PARMIGIANO REGIANO.De ce mai ai nevoie pt o cina rapida in familie,gustoasa si de efect.Il folosesc la paste,in combinatie cu pancetta cuburi si sos ragu.O delicatesa!!
Parmigiano Reggiano ras-simplu, cu paste, asta as gati in viitorul apropiat
Eu, un fan inrait al dulciurilor, ma infrupt cu profiterolul deluxe. Reteta complicata nu am, dar gustul copilariei invie cand pun o portie de inghetata langa.
Untul Deluxe cu sare <3 Paine prajita, untul si un ceai de menta? LUX!
Parmigiano reggiano si Grana Padano sunt my go-to Deluxe products 😉
Produsul preferat din gama Deluxe este pastravul somonat afumat, iar reteta in care il folosesc este tarta cu brocoli, cascaval si peste afumat. E delicioasa!
Imi place la nebunie Cocktail-ul de fructe de mare cu tagliatelle de casa.
Produsul mult asteptat este untul cu sare de mare. Il folosesc pentru a da aroma sosurilor dar si simplu pe paine.
La fel si uleiul extravirgin de masline deluxe.
Pastele cu parmigiano reggiano sunt printre preferatele mele!
Crema de cocos..o folosesc in prajituri
Folosesc Uleiul de masline cu condimentele la salata de legume. Ca o mare pacatoasa ce sunt,adooooooooor chipsurile crocante din gama Deluxe. Sincer,m-am bucurat super mult cand le-am vazut in oferta 😀
De aia termin dieta de 2 saptamani in 4 ore
🙁 ahghhhhhh
Produsul meu preferat este gemul de căpșuni Deluxe Strawberry(cu 75% conținut de fructe) și îl pot folosi la o prăjitură cu gem și bezea!
Sarea de Himalaya! In promotiile trecute a fost si o ciocolata calda delicioasa! Sarea o utiluzez la orice gatesc!
Noi iubim f mult gemurile Deluxe cu 75% continut de fructe.cel de capsuni e preferatul fetitei cele mari..il folosim la prepararea laptelui cu gris si dulceata,pe paine cu unt…
Am descoperit produsele Deluxe in Italia acum doi ani,de atunci sunt indragostita de ele,de gusturile puternice!!!! Condimentele mele favorite sunt:mixul picant si cel pentru pui si peste.
<3
Terinele pe care ador sa le savurez seara atunci cand imi vine ‘sa rup frigiderul’:)) profiterolul cand am o zi proasta si homarul gatit destul de simplu cand iau cina cu iubitul meu:)
Pastaia de vanilie pe care o folosesc foarte des la orezul cu lapte
Cel mai mult imi place untul cu sare de mare si iaurturile cremoase deluxe, in special cel cu fructul pasiunii, menta si mango. Este inlocuitorul meu pentru inghetata 😀
Imi plac foarte mult uleiurile, iar Uleiul de masline cu condimente din produsele DELUXE este cea mai buna alegere pt mine si un rasfat ,alturi de o salata bogata.
branza cheddar – cartofi umpluti cu bacon la cuptor si branza cheddar
Produsele Deluxe sunt minunate. Imi place la nebunie Cocktail-ul de fructe de mare. Foarte minunate sunt și condimentele pe care le folosesc de fiecare data când fac friptura.
Produsul meu Deluxe preferat e sosul de roșii pentru paste, pe care îl folosesc pentru a pregăti Spaghetti cu sos Bolognese
produsul meu preferat din gama de lux este pastravul somonat afumat ,preferatul fetitei mele care nu este un fan peste ,dar acesta este un ajutor de nadejde in alimentatia ei ,si il includem ca si preparat cu o chifla pufoasa ,un strop de ulei de masline ,cateva feliute de ridiche stropit cu lamaie si gata
orez pentru Risotto, il folosesc la Risotto cu sparanghel si mazare verde
Mix de legume !
De curand le-am servit alaturi de somon la gratar,pentru ca legumele erau congelate ,le-am pregatit simplu si eficient,la steamer…gustul si culoarea legumelor (mai ales broccoli)… proaspetime ! Mai cumparam,ca merita !
Toate cele bune !
Hei , Teo 😀 s-a facut extragerea ?
Salut, da da, a ajuns voucherul la castigator! Va mai astept pe blog, o sa avem des astfel de consursuri! PUpici