Meniu de post

 

meniu de post

Retete de post, adunate in 3 variante de meniu de post. Eu sunt greco-catolica, deci postul inseamna pentru mine excluderea carnii si atat insa as vrea sa va reamintesc, pentru a nu stiu cata oara, ca postul se tine in primul rand in suflet si se manifesta in conduita noastra, in gandurile si in modul in care ne tratam semenii. Altfel? Este doar o dieta. Va rog sa nu mai lasati comentarii de genul “e zi de post!!!” la retetele cu carne. NU toata lumea tine post, nimeni nu e obligat sa o faca 🙂

Astea fiind spuse, cele 3 idei de meniu de post:

MENIU DE POST I

meniu de post

MINESTRONE – O supa plina de legume, o supa deasa si aromata, “o ditamai supa” daca e sa ne gandim ca minestra inseamna in italiana supa si minestrone e augmentativul!

SALATA DE SPANAC CU GNOCCHI I TOFU – Daca nu stiti prea multe espre tofu, o sa va spun ca se face din lapte de soia, printr-un procedeu asemanator cu producerea branzeturilor si este absolut delicios rumenit in tigaie!

PRAJITURA CU LAPTE DE SOIA – o adevarata “prajituroanca” –  ii spun asa pentru ca e decadent de ciocolatoasa, buna pentru suflet cand e trist

MENIU DE POST II

meniu de post

GUACAMOLEun aperitiv excelent dar si un pranz perfect pentru caserola de la birou, este una dintre acele retete pe care le refac foarte foarte des si este pe gustul intregii familii, chiar si a celor care nu ar manca in mod normal avocado!

BURGERI CU CARTOFI DUCI SI QUINOACine zice ca mancarea de post e musai sa se rezume la fasole batuta si zacusca, e foarte departe de adevar. Spun asta pentru ca am facut unii dintre cei mai bunmi burgeri ever, care desi nu au carne, sunt foarte satiosi si mai ales sunt mult mai sanatosi decat orice mancare de la fast-food.

BUDINCA DE VANILIE o reteta de desert foarte rapida, numai buna pentru sezonul cald care vine, pentru ca e mai bun dupa ce sta la frigider peste noapte.

MENIU DE POST III

meniu de post

CHEC CU LEGUME SI SOIAun chec rapid, foarte usor de pregatit si totdata atat de gustos si hranitor! Perfect pentru pachetelul de la scoala, pentru pranzul la birou, pentru mic dejun sau cina!

CHILI DE POST Chili con carne sau pur si simplu chili este o reteta culinara clasica, respectiv un fel de tocanita mai mult sau mai putin picanta, in functie de preferinte, carne tocata, ceapa, ardei gras, rosii, fasole boabe, usturoi si cumin. Sincer, este una dintre retetele mele preferate pentru ca se face foarte repede, se pot adauga sau omite ingrediente in functie de ceea ce avem in camara si finalul este intotdeauna unul delicios.

INGHETATA DE KIWI SI LIME – Stiu ca in general conceptia despre inghetata este cam asa “daca vrem o inghetata cremoasa, neaparat trebuie sa fie pe baza de galbenusuri multe, lapte, frisca, zahar”, dar putem face si inghetata vegana, pe baza de fructe, zahar sau miere si cam atat 🙂

Sper ca v-au placut cele 3 sugestii de MENIU DE POST si poate imi spuneti si voi ce pregatiti in zilele de post pentru voi si familia voastra 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

 

 

 

 

 

6 Comments

  1. Mihaela

    Buna Teo, pentru un drum cu masina de 18 ore ce ne recomanzi pentru pachet?
    multumesc mult

  2. Marian

    Scump, prea scump acest post, pentru vremurile astea…

  3. Rodica

    Sunt rețete interesante, dar cele care cuprind ouă si lapte, nu se pot numi “de post”.
    Postul înseamnă renunțarea la toate proteinele de origine animală, nu doar la carne.

    • Buna ziua. Eu sunt catolica, iar postul catolic presupune eliminarea din alimentatie doar a produselor pe baza de carne. Meniul este conceput astfel incat sa aduca inspiratie pentru toata lumea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.