Tocmai s-a intors Saptamana Greceasca la Lidl si s-au intors unele din produsele mele preferate: branza Feta Eridanous, branza Haloumi, numai buna de aruncat pe gratar intr-o zi de vara, sosul tzatziki si, bineinteles, maslinele Kalamata si cele verzi umplute cu migdale. Se vede ca am fost la cumpraturi, nu? Intreaga oferta din Saptamana Greceasca o puteti consulta AICI 🙂
Azi pregatim o Salata Mediteraneana, o salata din ingrediente simple, dar combinate intr-un mod ingenios, intr-o salata care este pe cat de fresh si potrivita pentru primavara, pe atat de consistenta: un strat de hummus, rosii cherry dulci, castravete, sos tzatziki, branza feta, ardei copti, spanac si masline. Cremoasa si delicioasa, plina de arome! Eu am folosit hummus gata facut, il gasiti la Lidl si este perfect sau puteti sa il pregatiti voi, dupa reteta de AICI. La fel, la capitolul ardei copti, eu ii folosesc pe cei la borcan, sunt ardei copti asortati, conservati in ulei de masline cu ierburi aromatice. Mie imi pla foarte mult, ii folosesc si la crostini si bruschette dar, desigur, daca doriti puteti coace voi ardeii, pe plita sau pe gratar 🙂 Sosul tzatziki din gama Eridanous este un alt preferat al meu din Saptamana Greceasca, asa ca era musai-musai sa il folosesc, dar puteti sa il inlocuiti cu iaurt grecesc simplu sau iaurtul in stil grecesc Pilos, pe care il gasiti in magazine tot timpul, nu doar in saptamanile tematice 🙂 Cam astea sunt toate “tips&tricks”-urile pe azi, asa ca putem trece la reteta de Salata Mediteraneana!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 200g hummus Daniela’s
– 200g rosii cherry asortate
– o jumatate de castravete Fabio (2 -3 castraveti cornichon)
– 250g sos tzatziki Eridanous
– 200g branza Feta Eridanous
– 200g ardei copti Baresa
– 50g baby spanac
– 50g masline Kalamata Eridanous
– 50g masline verzi Eridanous
– sare Castello
– piper Kania
Puteti asambla salata intr-un singur vas sau in doua, asa cum am facut eu, fiecare fiind o portie ideala pentru doua persoane. Spalam bine castravetii si ii taiem marunt, la fel procedam si cu rosiile, apoi scurgem bine ardeii copti si ii tocam marunt. Spalam si frunzele de spanac si le taiem grosier. Cand toate acestea sunt pregatite, putem asambla salata in straturi: un strat de hummus, apoi rosiile taiate marunt. Urmeaza castravetii taiati cubulete, apoi tzatziki, pe care il intinde cat de uniform putem, apoi un strat de branza feta maruntita, ardeii copti, frunzele de spanac si maslinele. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Va promit ca este una dintre cele mai cele salata pe care le-ati mancat vreodata si, mai mult decat o salata, este o masa completa intr-o farfurie! Mai trebuie 2 felii de paine cu seminte si pranzul este gata in mai putin de 15 minute! Sa va fie de cel mai bine!