Reteta scurta de vineri – Tagliatelle cu sunca si mazare sau ce gatesc cand Luca nu are chef sa manance nimic. Toate mamicile trec prin asta, sunt sigura: momentul ACELA in care nimic nu le place, nimic nu le convine si ne ia disperarea cand intrebam a-3a oara: dar un pic de…vrei? Nu, nu vrea nimic! Pentru zilele acelea in care “nimic nu-i ajunge” exista aceasta reteta de paste, care nu dezamageste niciodata si pe care nu o refuza niciodata. Asa ca azi, in speranta ca voi salva si alte mamici – reteta scurta de vineri– Tagliatelle cu sunca si mazare 🙂
Ingrediente pentru 2 portii:
- 150g sunca (tip Praga)
- 30g unt
- o lingura ulei de masline
- 150g mazare
- 250ml smantana dulce pentru gatit
- sare, piper, praf de usturoi, nucsoara proaspat macinata, toate dupa gust
- 160g tagliatelle
Mai intai ne ocupam de mazare – daca folositi mazare congelata, trebuie sa o fierbieti in apa cu sare, cca 4-5 min sau pana mazarea e moale, dar totusi nu sfarmicioasa (adica trebuie sa fie “al dente”). Apoi o treceti pe sub jet de apa rece si o lasati la scurs intr-o sita. Daca folositi mazare proaspata, la fel, trebuie sa o fierbeti in apa cu sare. Daca folositi mazare din conserva, trebuie doar sa o scurgeti din lichidul din conserva si sa o spalati foarte bine cu apa rece.
Apoi, intr-o tigaie mare, topim untul, punem si uleiul de masline. Taiem sunca in fasii, de grosimea tagliatellelor pe care le folosim apoi le tragem in unt pana sunt rumenite. Cand sunca e rumenita, punem si mazarea, le calim 1minut impreuna, apoi punem smantana dulce si condimentam dupa gust cu sare, piper, praf de usturoi si nucsoara proaspat macinata. Punem din nou pe foc, 4-5 minute, la foc mic, ca sa se intrepatrunda toate aromele, apoi punem peste sps tagliatellele, pe care le-am fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
Pastele le macam calde calde, cu parmesan proaspat razuit deasupra (parmesan din abundenta, daca ma intrebati pe mine si tot parmesanul din lume, daca il intrebati pe Luca). Sa va fie de cel mai bine!
Am incercat aceste paste in seara asta si au iesit absolut senzationale! Un deliciu!
Ma bucur mult ca ti-au placut! 🙂
Buna teo,ti- am transformat usor reteta ,inlocuind sunca de praga cu file de somon(noi nu mancam carne) si a iesit ceva usor si delicios pentru cina!!!
Sunt cu ochii pe tine si retetele tale delicioase!
Weekend placut
Multumesc din suflet ca ma urmaresti! Pupici multi si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!
Perfecta reteta!!
Simpla, rapida si tare gustoasa! Am adaptat-o putin dupa gustul nostru (am pus cativa catei de usturoi) si a iesit niste paste extraordinar de bune. Se bat cu cele cu rosii cherry si mozzarella:) .
Multumesc Teo! Esti o super sursa de inspiratie!