Tort anti-gravitatie (Tort de ciocolata)

Acu 7 ani, cam pe vremea asta, ma uitam la tine cum dormi in patutul lipit de patul meu si, desi toate cartile de specialitate si pe toate forumurile de mamici zice ca ar fi trebuit sa simt o dragoste imensa si sa uit toate durerile nasterii cand te vad….ma gandeam ca ai capusorul cam tuguiat, Oblio-style asa, si esti cam albastru si ai ochii de chinez. Aveai degetele lungi si tu erai lung si slabanog si ma uitam cu mari dubii la domnul doctor care spunea ca ai trasaturi foarte frumoase si o sa fii un heart-breaker cand o sa fii mare.

Apoi, zi de zi, am inceput sa te iubesc mai mult si mai mult. Parca ti se mai rotunjise si capusorul, parca nu mai erai atat de slabanog si cand deschideai ochii negri de chinez si imi zambeai…lumea se oprea in loc. Am invatat zi de zi sa te iubesc tot mai mult, sa ma obisnuiesc ca datorita tie viata mea s-a schimbat cu 100% (exagerez un pic…era chiar 500%) si, desi mi-a fost greu sa imi recunosc mie insami in primul rand, daramite celor care ma stiau de independenta si incapatanata – ai devenit tot universul meu.

Tu, cu ochii tai de chinez, cu parul tau care pe masura ce crestea era tot mai cret, tu, care timp de vreo 3 ani mi-a spus Vava si eram centrul lumii tale, tu mi-esti cel mai bun prieten, cel mai bun psiholog, pentru tine am invatat sa las orgoliul la o parte si sa plec capul in fata oricui, ca sa iti fie tie bine. Pentru tine niciun Lego nu e prea scump si niciun tort nu e prea complicat. Tu esti plasturele perfect pentru sufletul meu si totodata, nimeni in veci pururi Amin nu stie sa ma scoata din sarite ca si tine.

Tu, care imi cresti tensiunea la 400 de 5 ori pe zi, tu care scoti pe gura cele mai nastrusnice lucruri, tu, care furi bomboane din dulap si esti plin de ciocolata pe dinti si tot nu recunosti ca ai mancat, tu care nu vrei sa dormi seara si esti morocanos dimineata, tu care ai asteptat clasa 1 numai ca sa stii sa scrii mama de mana, tu care topesti inima bunicilor tale, pentru care eu si Rares am trecut pe locul 2000…. TU esti viata mea. Daca maine nu mai e blogul, nu mai e casa, nu mai am nimic, TU esti tot. Te iubesc cum nu pot exprima in cuvinte si nimeni, niciodata, nu te va iubi asa. Asa cum, probabil, nimeni, niciodata nu ma va iubi cum ma iubesti tu. LA MULTI ANI, LUCA!!!!

Si, Luca si-a dorit doua petreceri: una fix de ziua lui, cu familia si inca una numai cu copiii. Si, ca orice mama care nu poate rezista puiului ei, normal ca am spus DA! Asa ca, anul acesta vom avea doua torturi pentru Luca! Primul este tortul de azi, de ciocolata, pe care Luca l-a vazut pe Pinterest si i-a placut enorm de mult, asa ca l-am ales pentru ziua cu familia.

tort de ciocolata

Tortul anti-gravitatie este un tort de ciocolata care poate fi destul de complicat si costisitor, tocmai de aceea am cumparat toate ingredientele de la Lidl, pentru ca aveau TOT ce avem nevoie si la cele mai bune preturi! Deci, inca o data, ca de fiecare data, multumim LIDL ca faci posibile toate ideile noastre de retete! Bombonelele Big Hit sunt foarte colorate si absolut perfecte pentru acest tort, la fel ca si bombonelele Crispy Choc! Mascarpone de la Lidl este preferatul meu de ani de zile, il folosesc la toate retetele de Tiramisu si l-am folosit si acum pentru o crema de ciocolata foarte accesibila si mai ales foarte simplu de realizat! Este perfecta pentru torturi dar si pentru cupcakes!

tort de ciocolata

Ingrediente pentru 20 de portii
Timp de preparare: 4 ore, dificultate medie
Ingrediente pentru blat:

– 300g unt Pilos la temperatura camerei
– 200g zahar tos Castello
– 200g zahar brun
– 5 oua mari
– 500g iaurt Pilos natur, 10% grasime
– miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
– 10ml esenta de rom Castello
– 400g faina Castello
– 150g cacao Belbake
– 10g praf de copt
– 2g sare Castello (1/2 lingurita)

Ingrediente pentru crema:
– 500g mascarpone Lovilio
– 200g crema de alune Choco Nussa
– 200g zahar pudra Belbake
– 70g cacao Belbake

Ingrediente pentru decor:
– 320g bomboane de ciocolata Crispy Choc (First Nice)
– 320g bomboane Big Hit (Mister Choc)
– 600g rulori napolitana Tastino
– 100g ciocolata Bellarom topita

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt 3 tavi pentru tort cu diametru de 26 cm. Pentru blat: spumam untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul tos si zaharul brun, 8-10 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma si granulele de zahar nu se mai simt aproape deloc. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Intr-un bol mare, amestecam faina, cacaua, praful de copt si sarea. Punem ½ din amestecul de faina peste unt si oua si amestecam bine, 2 minute cu mixerul la viteza mare (la inceput la viteza foarte mica, pentru ca altfel toata casa va fi plina de faina). Adaugam apoi iaurtul, miezul de la pastaia de vanilie si esenta de rom, amestecam. La final adaugam jumatatea ramasa din amestecul de faina si amestecam pana avem o compozitie foarte omogena, de consistenta inghetatei usor topite. Distribuim compozitia uniform in cele 3 tavi si le batem usor de masa pentru a se nivela si a scoate aerul in exces din compozitie. Asta ne ajuta ca blaturile sa creasca uniform. Daca nu aveti 3 tavi pentru tort de aceeasi dimensiune, puteti coace blatul intr-o singura tava si apoi, dupa ce s-a racit, sa il taiati in 2 sau 3 parti egale (eu as sugera in 3, pentru ca tortul sa fie inalt). Coacem blaturile 20 minute. Daca folositi o singura tava, cresteti timpul de coacere la 30-35 minute sau pana trec testul scobitorii.

tort de ciocolata

tort de ciocolata

Intre timp, pregatim crema: amestecam cu mixerul toate ingredientele (nu uitam sa scurgem mascarpone de eventualul lichid pe care il lasa). Eu folosesc balonul pentru bezea pentru creme, mi se pare ca le amesteca foarte bine si le aereaza, astfel crema obtinuta este ffoarte fina, ca un mousse. Toate ingredientele pentru crema trebuie sa fie la temperatura camerei. Lasam crema la frigider pana blaturile se racesc si ele foarte bine. Daca folositi sirop pentru insiroparea blatului, si acesta trebuie sa fie rece, cel putin la temperatura camerei, altfel crema va curge de pe tort. Alegem un platou mare, pe care sa incapa tortul si bomboanele care se revarsa de pe el si asezam primul blat, lasand mai mult loc in fata, pentru bomboane. Insiropam fiecare blat cu sirop de zahar ars si il umplem cu crema. Trebuie sa umplem tortul dar si sa il imbracam complet in crema de ciocolata, dar nu va faceti griji, cantitatea de crema este mai mult decat suficienta!

tort de ciocolata

Asezam de jur imprejurul tortului rulourile de napolitana, lasan o deschizatura de cca 1/3 din diametru tortului pentru partea din fata. Ungem si platoul cu ciocolata in dreptul deschizaturii, astfel incat bomboanele care se revarsa de pe tort sa se lipeasca si tortul anti-gravitatie sa fie cat mai realist. Asezam o bucata de hartie de copt pe mijlocul tortului, apoi turnam in fiecare parte bomboane: intr-o parte cele colorate, intr-o parte cele de ciocolata. Nu uitati sa deschieti una din pungile de bomboane cu mare grija, taind un colt mic, suficient cat sa iasa bomboanele, pentru ca punga aceea o vom lipi in varful tortului pentru a da impresia ca bomboanele cad din punga si se revarsa pe tort.

Lipim cu grija bombonele si pe marginea tortului si, pentru un efect cat mai wow, sa sugerez sa nu va zgarciti la bombonele si mai ales sa le lipiti pe margine in mai multe straturi. Infigem apoi doua bete de bambus sau cele pentru mancare chinezeasca in diagonala, pe ambele parti ale tortului. Le ungem cu putin crema pentru partea de jos si lipim bombonele. Pentru partea de sus a betelor, va sugerez sa folositi ciocolata topita si lasata sa se raceasca pentru a lipi una cate una bombonelele. Este foarte important sa lasati ciocolata sa se racesca, atunci va actiona exact ca un super glue pentru bombonele, altfel trebuie sa lipiti o bombonica si sa asteptati cateva minute pana se lipeste. O alta sugeste foarte buna este sa ungeti fiecare bombonica cu un graunte de ciocolata topita si sa o lasati sa se raceasca pana e aproape tare si abia apoi sa o lipiti. Asteptati ca ciocolata sa fie intarita perfect si bomboanele sa fie lipite bine inainte de a lipi stratul urmator. Cand ambele bete sunt imbracate in bombonele, nu ne ramane decat sa ungem interiorul pungii cu putina ciocolata topita si sa le lipim in varful betelor, astfel incat sa para ca bomboanele curg din punga.

tort de ciocolata

tort de ciocolata

Stiu ca poate parea un tort foate dificil de facut, dar va promit ca nu este! Poate va sperie reteta luuuunga, insa eu am ales sa o scriu asa, ca sa fiu sigura ca va dau toate detaliile si nu se poate intampla nimic gresit 🙂 Este un tort absolut deosebit, invitatii noastri i-au facut poze si s-au minunat de cat e de frumos, deci e tortul perfect pentru a impresiona la orice petrecere!

tort de ciocolata

tort de ciocolata

tort de ciocolata

tort de ciocolata

 

142 Comments

  1. Tortul tau arata minunat! Si mi-a lasat gura apa! Clar l-as face si eu pentru fetita mea!

  2. Oana Alexa

    Mi-as dori sa pregatesc acest tort delicios pentru iubitul meu pentru ca imi place sa il surprind mereu 🙂

  3. MIHAELA

    Buna Teo!
    Felicitari pentru aceasta reteta! eu l-as pregati pentru “fratele” meu Bogdan mai mic decat mine cu 12 ani. este baiatul meu de suflet care a copilarit alaturi de mine.

  4. Aureliana Ranca

    Pentru sotul meu…cel mai mare fan ciocolata :))

  5. Moroi Alina

    Aș face acest tort pentru băiețelul meu, DAVID!!E deosebit tortul!!!

  6. Andreea Moldovan

    As pregati un astfel de tort pentru baietelul meu, cand va implini 2 ani

  7. andreea alina

    As prepara pentru sotul meu. Arata genial si banuiesc ca e si super delicios:)

  8. Somai Camelia

    Mi-as dori un Tort de ciocolata Anti-Gravitatie pentru mine. 🙂

  9. In primul rand un mare La multi ani pentru Luca. Sa va bucurati unul de altul pana la adanci batraneti! Iar raspunsul la intrebare ar fi pentru nepoteii mei de 6 si 8 ani, ar fi minunati de acest tort magic 🙂

  10. Camelia Buica

    La multi ani,Luca!Acum sapte ani,de Craciun, am descoperit blogul lui mami si am devenit dependenta :)Sa cresti mare,sa fii sanatos,sa ai noroc in viata!
    Teo,cand am vazut poza,gandul m-a dus la fiica mea.Cu siguranta ar fi uimita,chiar daca cunoaste legile fizicii:)
    Va multumesc amandurora ,lui Luca pentru ca ma face sa zambesc cand ii vad privirea sugubeata si tie pentru minunile de le faci.

  11. Bianca

    Eu l-aș pregăti pentru părinții mei, la aniversarea lor de 27 de ani de căsătorie.

  12. Tortul acesta il voi face de ziua fiului meu, anul viitor in februarie, la implinirea celor 12 ani.
    Un tort superb!!!

  13. Persida

    As face un tort antigravitatie pentru sotul meu care prefera tortul inaintea mancarii..La noi prajitura sau tortul tine maxim 2 zile 😛

  14. Crestin simona

    Pentru logodnicul meu

  15. Sotir Liliana

    eu as pregati acest tort minunat pentru copiii de la Asociatia “Ana si copiii”

  16. Dobrescu Alina

    Arăta foarte bine tortul…..l.aș face pentru cele 3 fetițe ale mele,de sărbătoarea Crăciunului:)

  17. Cristina

    La multi ani, Luca! Tortul este impresionant!!! Wow! Vreau sa il pregatesc si eu pentru fiul meu, Matei!

  18. madalina c

    As gati pentru puiul meu caruia asemenea i-as adresa aceleasi vorbe care mi-au uns sufletul. Insa el ar face doi ani si cu siguranta cand l-ar vedea asa ” in aer” s-ar apuca de rontait pungile apoi restul . Este oricum o idee Geniala !!!! Noi mame de baieti suntem scutite de fundite roz si martipan cat mai colorat :))

  19. Cu siguranta as pregati acest tort pentru superbele mele fete!!!

  20. Emilia Gavris

    Toate retetele tale sunt fabuloase. As face acest tort pentru fiul meu , Bob , care este mort dupa orice are ciocolata.

  21. Luntraru Gabriela

    Clar as pregatii acest tort pt Lukas, baietelul nostru care trebuie sa vina pe lume! Si pt tati normal;)

  22. marin laura

    Tortul acesta il voi prepara pentru fiul meu cel mic care pe 23 noiembrie face 11 ani si il mai aniversam o data pe 30 noiembrie de Sf. Andrei,

  23. Cercel Madalina

    Pentru mama mea!

  24. Cercel Sorin

    Pentru cea mai scumpa sotie!

  25. buna, eu as pregati acest tort pentru sufletul meu pereche, care este un mare amator de bunataturi si ciocolata de toate felurile. asa ca acest tort fain si colorat ar fi un adevarat festin pentru el si l-ar face sa fie fericit, ca un curcubeu:D

  26. Pentru fetita mea Letitia 🙂 dar este un tort pentru toate varstele 🙂 Arata super!

  27. As pregati un astfel de tort sotului meu, care e inebunit dupa Candy Crush si as putea sa-l adaptez dupa joc.

  28. AVRAM ELENA

    Stephen Hawking 🙂

  29. Mihaela mărgărit

    Cred ca si fiica mea de 5 ani ar fi încântată de un asemenea tort “ciocolatos” . Parca o aud exlamand: hmmm deliciossss !!! Poate ii pregătesc unul pt ziua de nume acum de sf. Andrei

  30. raluca

    Am citit cu drag si m-am identificat atat de bine cu tot ce ai scris, din perspectiva ta de mama pentru un omulet de 7 ani, ce ma gasesc a fi la randu-mi. Declaratia de iubire, de data asta, a fost mai delicioasa decat reteta tortului. Si asta tinand cont ca te apreciez f mult ca bucatar si cam toate retele pe care le fac, la tine le caut prima data (eu nevand niciun talent in sensul asta, si totusi imi ies bestial!). Revenind la tort, trebuie sa marturisesc ca antigravitationalul din el a fost cel care m-a facut sa citesc postul tau, pentru ca mi l-am imaginat adorat de piticul meu, pe numele lui Domnul “Anti-orice” dar mai ales anti-gravitatie 🙂
    Felicitari, super mom!
    PS.daca faci vreodata vreun concurs la care premiul sa fie insusi tortul, sunt INTERSATA! E abia in mai ziua piticului, dar pot elibera oricand un intreg sertar in congelator pt el 🙂

  31. Monica Moisa

    As gati acest tort pentru baietelul meu de 2 ani si 3 luni mare, mare anator de bomobonele! L-as face cu bomoboane Kinder ca deja face colectie cu jucaricile de la oua.Asta e marea noastra batalie zilnic, sa vedem cum balansam nivelul de zahar din dieta lui.

  32. 16nov1996

    Mi-ai placut intotdeauna! Dar acum imi placi si mai mult(Tudor fiul meu cel mare(19) este nascut in aceeasi zi cu Luca al tau ,deci …no comment).
    Nu scriu comentarii,nu sunt un fan al nimanui(desi imi plac multi)dar azi ti-am citit gandurile si doresc sa te felicit pt tot ce scrii!!!

  33. Munteanu Carmen

    Eu as pregati acest tort pentru MINE :D…deoarce eu sunt fan ciocolata si nu am avut in copilarie asa ceva …copilul din mine zice DA acestui tort:).

  34. Carmen_Meraru

    Aș face tortul pentru pustiul meu de 11 ani.

  35. Anca P

    Eu l-as face pt baietelul meu care implineste doi ani in decembrie si stie deja ca ii plac bombonelele. El doar gusta cateva uneori si mami il ajuta sa le termine :))

  36. Grigorescu Andreea-Maria

    Eu as vrea sa pregatesc un astfel de tort pentru masa de revelion. Chiar o sa incerc sa fac…abia astept

  37. Simona Echim

    Tortul arata minunat si sunt sigura ca este foarte bun. Eu as face acest tort pentru familia mea pentru doua motive: 1. vreau sa incerc cuptorul cel nou si al 2- al motiv este ca al doilea prenume al meu este Andreea…si in curand va fi sarbatoarea Sf. Andrei.
    Multumesc pentru reteta 🙂

  38. Aurora

    waww, felicitari, arata suuuper.
    La multi ani pentru Luca, sa creasca mare si sanatos. Si baietelul meu cel mare are 7 ani :).
    Pai si eu as face tot pentru el un asa tort, dar poate la aniversarea de 8 ani de-acum.

  39. MIHAIELA

    l-as pregati cu drag pentru sotul meu Dan si fiica noastra Karina….ca pe 19.11 e ziua mea….

  40. Simona Popescu

    Absolut minunat ! Felicitari Teo! O sa incerc sa pregatesc acest tortla aniversarea fiului meu si sunt convinsa ca va fi foarte incantat!

  41. Pop Alexandra

    prieteni 🙂

  42. Adriana Munteanu

    Ce pacat ca n-am vazut acest tort vineri!! A fost ziua baiatului meu cel mare si cu siguranta ar fi fost extrem de incantat! Il vom face insa de Sf. Stefan, ca vom sarbatori iar!

  43. As pregati un tort antigravitatie pentru sora mea micuta, care implineste trei anisori la inceputul lui Decembrie! Desigur, ar fi ceva mai roz, pentru ca ea este o mica printesa. 🙂

  44. Ionela Medrea

    As pregati acest tort pentru iubitul meu. cred ca ar fi foarte entuziasmat 😀

  45. roxana moldovan

    Tort arata foarte bine si nu pare asa complicata reteta, e doar multa meticulozitate. Am sa incerc sa il fac si eu de ziua viitorului meu sot, care e innebunit dupa torturile de ciocolata.
    La multi ani lui Luca, multa sanatate si bucurii.

  46. Ana Maria Opris

    Pare foarte apetisant acest tort si probabil l-as pregati pentru nepotica mea pentru ca ii plac foarte mult prajiturile de casa.

  47. prodea diana

    ma gandesc sa l fac fetitei mele fan bomboane de toate felurile de ziua ei A vazut poza tortului si e in extaz o zi buna

  48. Roxana Popescu

    Teo, super tortul: ingenios, colorat si sunt sigura ca si gustos. Fetita noastra cea mare implineste in curand 3 ani, iar in aceeasi zi fetita noastra cea mica implineste 1 an jumate 🙂 Asa ca un astfel de tort ar fi perfect pentru aniversarea lor!

  49. Mihaela Ene

    L-As pregăti pentru băiatul meu care pe 8decembrie împlinește 4 ani!!!

  50. Galexe

    Pe 18 noiembrie e ziua mea. Aș face acest tort pentru mine, să mă bucur de el și să-mi bucur invitații. Este un tort foarte interesant și deosebit, iar faptul că pot lua absolut toate ingredientele din Lidl fără să umblu prin toate magazinele îl face absolut perfect.:)

  51. Raluca

    Un astfel de tort anti-gravitatie l-as pregati, cu mult drag pentru baietelul meu Andrei. La inceputul lunii decembrie este ziua lui de nastere si sigur o sa fie foarte surprins. Sper sa fie la fel de gustos pe cat de spectaculos arata! Multumim pentru toate retetele!

  52. Serbanescu Andreea

    As face tortul pt mine si pentru sotul meu de Sf.Andrei !

  53. Radu Monica

    As pregati acest minunat tort anti-gravitatie pentru baietelul meu care de asemenea iubeste aceste bombonele de la Lidl. Sunt sigura ca ar fi super incantat sa vada atatea bomboane la un loc. De fiecare data cand mergem la Lidl isi adjudeca si cate o pungulita de bombonele Big Hit. La multi ani pentru baiat. Sa fie sanatos si sa va aduca bucurii. M-a emotionat tare mult postarea cand am citit-o, parca m-am regasit pe mine. Si eu sunt mamica de doi baieti, Gabriel-Stefan de 3 anisori si jumatate si Alexandru de numai 5 luni.

  54. Vatavu Elena

    Tortul asta mi-a facut cu ochiul, de indata ce l-am vazut pe pagina ta de Facebook. Am crezut ca o sa fie foarte dificil de realizat, dar urmarind etapele descrise de tine, acum nu mi se mai pare imposibil 🙂 Tortuletul l-as pregati pentru minunile mele Luca (4 ani) si Maria (2). Desi ziua lor a fost in septembrie, as pregati tortul de Craciun. Reactia lor ar fi: Woooow mami, ce tolt flumos :)) !

  55. doina marinica

    Pentru fiul meu dar si pentru fica mea superb tort.multumim de idee

  56. Multumim de idee sigur ca il voi face pentru fiul si fica mea

  57. Pentu fiul meu ii e ziua pe 27 decembrie si pentu fica mea pe 30 noiembrie

  58. Haj Gabriela

    Super reteta, super idee! Tortul l-as pregati pentru tatal meu, este un mare amator de dulciuri! Si, desi tortul acesta pare a fi pentru copii mici, de ce sa nu ne bucuram si parintii cu talentele noastre culinare?

  59. Miron Diana

    La multi ani baiatului!Tortul acesta chiar o sa il prepar de Revelion,eram in cautarea unui tort mai spectaculos iar acesta m-a cucerit definitiv.

  60. Lavinia Boros

    Trebuie sa incerc tortul asta la zoua fratelui meu, sigur va fi de efect! Iti multumesc pt reteta draga Teo, te pup!

  61. Lavinia Boros

    Ziua*

  62. Mariana G

    As pregati acest tort pentru nepotica mea care in ianuarie implineste 5 ani. In fiecare an vrea torturi din ce in ce mai complicate si stiu ca asta i-ar placea la nebunie.

  63. Madalina Vlad

    Fetita mea evident!!

  64. Melania

    Tortul arata minunat! eu l-as gati pentru Marcu,chinezutul meu cu ochi albastri:)

  65. Alina Elena

    Draga Teo,ai niste retete grozave, dar nu despre asta vreau sa iti spun azi. Ci vreau sa iti spun..La multi ani, Luca, baiatul minunat nascut in aceeasi zi cu mine! 🙂 Sa fii sanatos, sa aduci numai bucurii si sa fii puternic sa realizezi in viata tot ce iti doresti!Iar tu, Teo sa te bucuri de fiecare zi din viata ta alaturi de Luca, sa aveti mereu legatura asta speciala (pe care o inteleg acum, de cand am devenit si eu mama)si sa culegeti roadele muncii voastre, cu varf si indesat! Multe imbratisari! :*

  66. Este foarte frumos tortul de ciocolata anti-gravitatie. Eu l-as prepara pentru baietelul meu, care este lesinat dupa ciocolata. Imi pare rau ca nu l-am vazut acum cateva zile cand a fost ziua lui, ar fi fost incantat. Dar urmeaza curand si ziua sotului, o sa-l incerc sigur, o sa fie fie la fel de fericit ca si pustiul.

  67. Pentru cele 2fetite as pregatii un astfel de tort. Iubesc ciocolata ca toti copii. Cele doua tipuri de ciocolata le-as asemui cu ele, asemanatoare si totusi diferite.

  68. As pregati acest tort minunat pentru mama mea,sa ii indulcesc viata!

  69. MARIA SECU

    As dori sa-i fac fetitei mele cand implineste 4 ani, pe 12 dec! Ii palce ciocolota f mult si bomboanele, ar fi ideal! Chiar ma gandeam ce tort sa ii fac!

  70. Cristina

    Eu as gati tortul acesta pentru iubitul meu, care adora dulciurile cu ciocolata si ii place sa fie surprins.

  71. As pregăti acest tort pentru fratele meu, ziua lui este cu cateva zile inainte de Craciun, deci merge numai bine. Minunat tort, chiar te pricepi! :*

  72. Daiana Vereb

    Mamma miaaaa, cata munca si indemanare!!!
    Un tort ca aceste as pregati pentru mine deoarece in curand va fi ziua mea 😀

  73. E absolut super tortul! La multi ani pt cel mic, cred ca a fost ft fericit cand l-a vazut! Eu l-as face pt sotul meu la implinirea a 11 ani de cand suntem impreuna 🙂

  74. Cristina

    Vreau sa fac acest tort pt ziua fiului meu … abia astept sa vad reactia invitatilor… este magnific

  75. Un tort asemanator as pregati pentru ziua fratelui meu, sau poate am sa incerc chiar de Craciun 🙂

  76. Simona

    Pentru sotul meu, pe care il invidiez enorm, oricat de multe dulciuri si ciocolata ar manca, nu se ingrasa deloc, este el insusi antigravitatie, fiind ca un fulg de gaina.

  77. Tudor Lavinia Elena

    Pentru mama,care astazi 16.11.2015 este ziua ei si din pacate sunt cam departe de ea.
    LA MULTI ANI MAMA!!! TE IUBESC si pentru Luca LA MULTI ANI!!!

  78. Romelia

    Pentru copiii mei, desigur!

  79. Romelia

    Pentru fetita mea, Maria. Implineste in curand 6 ani si ar incanta-o teribil…

  80. As pregati un tort asa minunat pentru sotul meu drag.

  81. Doina Brundean

    Recunosc, m-a emotionat pana la lacrimi declaratia de dragoste pentru Luca.
    M-as incumeta (e greu pentru un amator)sa fac acest tort pentru nepotul meu ( baiatul surorii mele), singurul meu nepot si SUFLETUL meu. Pentru ca are 20 de ani, s-ar bucura de tort doar ca sa imi faca mie placere, dar cu siguranta l-ar manca cu mare, mare pofta.Ceea ce as face si eu !
    LA MULTI ANI, LUCA !!!

  82. Andreescu Nina-Andreea

    As pregati un tort asa de minunat si special pentru prietenul meu care adora ciocolata si bombonelele de ciocolata!

  83. Cristina

    Teo mi-ai dat o idee! Te tzuc. Nu sunt mare cofetareasa dar la cum arata poza de final merita sa fac un efort sa le fac copiilor mei acest tort de sarbatori. Abia le astept reactia. 🙂

  84. As pregati tortul pt iubitul meu sot care adora ciocolata si bomboanele.

  85. Mihaela

    Pt. baietelul meu…implineste 10 ani pe 27 noiembrie….cred ca si-ar impresiona colegii la scoala… :))

  86. Minunat tort! Eu te inteleg atat de bine, si stiu ca nimic nu e greu sau costisitor pentru piticul sau piticii nostri. Sa va traiasca piticul, sa creasca sanatos si sa va bucure ochii si inima in fiecare zi!
    Totusi, numai o mami crazy poate sa aiba atata rabdare sa lipeasca bombonelele alea multe si marunte :)))))) si eu ma consider la fel, asa ca intr-un acces de ce-o fi acolo, as lipi si eu pentru teroristii mei! Va pupacesc si toate bune in viata si casa voastra!

  87. varga bela

    pentru sotioara mea graviduta in 6 luni!

  88. Alina Costinas

    Minunat tortul. Il voi pregati si eu de ziua sotului meu.

  89. Filiz Bata

    Soțul meu ar fi încântat de tort. El ronțăie mereu ciocolata si aceste bomboanele de la Lidl așa ca acest tort ar fi un vis devenit realitate! ☺

  90. raluca

    Super tort! Arata divin..si l-as face pr micuta mea..pe 23 nov împlinește 5 ani☺

  91. Mihalcea Adelina

    Tortul cu siguranta l-ar incanta pe baietelul meu. Arata delicios

  92. Ana Surugiu

    As încerca acest tort pentru băiețelul meu de trei anișori. De ziua lui am avut niște probleme și nu am reușit sa ii facem un tort. L-aș încerca pe acesta. Cred ca ar fi foarte incantat.

  93. Andreea Monica

    Eu as pregăti acest tort pt fetița mea minunata, Anastasia!

  94. Adi-Elena

    Felicitari si La multi ani puiului tau! Ma regasesc in cele spuse de tine in totalitate. Cu siguranta, cand va mai creste kinder-ul meu( 3 ani) o sa-i fac tortuletul sau cel putin voi incerca ! Este minunat!

  95. Roxana

    Pentru familie de sarbatori.

  96. IonelaB

    Ptr finutul meu Vladut-Andrei o sa il fac de sf.andrei si ptr baietelul meu Luca.multumesc ptr idee.

  97. Pentru nepoatele mele, este superb!

  98. Julie

    Hehe e super tare!
    Sora mea are ziua de naștere pe 4 Decembrie.
    Parca as încerca sa il fac deși cuptorul meu nu prea se împrietenește cu blaturile 🙁

  99. Raluca

    La mulți ani! Cu sănătate și belșug! Sunteți o familie minunata, prezentările tale îmi umplu sufletul de frumos. Tortul este WOW…l-as face cu drag, cu motiv, dedicație, sau fără.

  100. Cristina

    Superb tort! L-as gati, desigur, familiei!

  101. Andreea Nicola

    As pregati tortul pentru fiul meu daca si-ar dori de ziua lui tortul acesta.

  102. Buna Teo si felucitari pentru deosebitul tort.
    Eu as face acest tort pentru o persoana deosebita din viata mea, fara de care nu as putea trai si nu as putea rezolva nimic, decat impreuna cu el…Sotul meu. In curand vine ziua lui si iubeste mult dulciurile. Il iubesc nespus.
    Te pup si multumim pentru retete.

  103. elena a.

    Dumnezeu a inzestrat femeia cu darul de a da nastere la copii si de a iubi. Pastreaza aceste daruri de la el si bucura-te de minunea care iti lumineaza sufletul in fiecare zi.Va uram un sincer La multi ani si va dorim ca aceeasi dragoste sa va uneasca si la 190de ani.

  104. elena a.

    Iar tortul este extraordinar. De aseara intorc telefonul pe toate partile pt a-l vedea mai bine…..Il voi face de aniversarea fiicelor mele. Felicitari

  105. Eu as pregati acest tort pentru mama mea. De obicei ea imi face mie torturi, de data asta m-am gandit sa ii fac eu o surpriza cu acest tort!

  106. Manicea

    baietelului meu,care are tot 7 ani…suntem fani ai bomboanelor Big hit si ne plac tare mult prosusele Lidl…super tare tortul si La multi ani baietelului tau!!!

  107. Antonia

    Bună,Teo! Eu as încerca acest tort chiar de ziua mea care va fi săptămână viitoare! O zi frumoasă să ai!

  108. Vicky Pasca

    Daca as fi avut aceasta superba reteta in 6 noimebrie, l-as fi pregatit pentru sotul meu la aniversarea celor 5 anisori de casatorie <3 <3 <3

  109. Pentru ca nu am, inca, nepoti, as face tortul pentru finuta mea care sunt convinsa ca ar fi super-incantata.

  110. Marina B

    Tortul l-as pregati pentru ziua sotului meu, de saptamana viitoare.

  111. Valentina Alexandrescu

    La multi ani pentru Luca!
    Eu as face acest tort pentru baietii mei. Vor implini 3 ani in curand si sunt mari amatori de “cocata”(ciocolata).

  112. Andreea Bucholcz

    Buna Teo!
    Te urmaresc de ceva vreme si toate retele postate de tine sunt minunate!
    Sunt cam noua in ale “bucataritului” dar imi place foarte mult sa gatesc!
    Am mostenit de la mama talentul de a gati si in special de a face prajituri si dulciuri!
    Nu exista weekend in care sa nu pregatesc ceva dulce! 🙂
    Acest tort l-as face in decembrie, de ziua iubitului meu! 🙂
    Sunt convinsa ca ar fi placut surprins! 😀

  113. Viorica

    Super tortul! Vreau eu voucherul si promit ca fac tortul pt al meu sot 😀 !

  114. Claudia

    Eu as face tortul pentru fetita mea Teodora care e mare amatoare de torturi deosebite cum e si acesta.

  115. Croitoru Ana

    La multi ani sufletului tau! Eu as pregati tirtul pentru baietelul meu.

  116. Monica

    As face un tort similar pentru finuta mea.

  117. Lavinia Soimaru

    Arata demential.As pregati torutul baietelului meu care pe 6 decembrie implineste 7 ani. Chiar a vazut poza si m-a rugat sa il fac…La multi ani puisorului tau. Te urmarim de foarte multi ani si ti-am incercat o multime de retete. Petrecere frumoasa.

  118. Daniela

    Buna! As pregati un asemenea tort tot pentru baiatul meu, Theodor, el e foarte incantat de bombonelele mici si colorate, mai ales daca curg in “cascada”☺

  119. Mirela

    In primul rand La multi ani,Luca! Sa creasca mare si sanatos.
    As face tortul pentru fratele meu mai mare deoarece adora lucrurile complicate si ar fi ceva interesant 🙂

  120. Cu siguranta pt sotul meu a carui zi de nastere este astazi! 😉

  121. Georgiana Mihaela

    Arată bestial!!!! L-aș face pentru prietenul meu care e înnebunit după dulciuri.

  122. Irina Bejera

    Buna Teo! Acest tort minunat care l.ai pregatit tu l.as face pentru sotul meu care adora sa manance numai torturi!!! Te poop si felicitari pentru site.ul tau!

  123. as pregati tortul pt baietelul meu cu ocazia zilei de sf. andrei. am vazut reteta de tort si i-am aratat pozele surorii lui care de cum a vazut bombonelele a spus mami,cand il faci?

  124. Eu as pregati acest tort simpatic pentru familia mea.

    La multi ani, Luca!!

  125. Sa-ti traiasca PUIUL, sa fie cuminte si sanatos. Tortul este… WOOOW, la prima vedere am crezut ca e o poza trucata. Felicitari tie pt. munca depusa si lui Luca pt. idee. Evident ca l-as face pt. fiica mea care adora ciocolata.

  126. Tatiana Simon

    Buna Teo,

    e super tortul tau.Am sa-l fac si eu pentru baietelul meu David, si pentru sotul meu, ca sunt amandoi sunt din aceeasi zi si luna nascuti :-). Fiecare o sa-si aleaga cu ce sa ii decorez jumatatea 🙂
    Mult spor la bucatarit !
    Tatiana

  127. La multi ani, Luca si mami sa fie sanatoasa, sa te poate bucura cu toate minunatiile de prajituri pe care le face!

  128. Adriana

    As face tortul pentru sotul meu, care adora dulciurile si care ar fi incantat de felul minunat in care arata acest tort.

  129. Mioara Leanca

    Demential tortul, pe care l-as face ptr. sotul meu, mare fan al bomboanele de ciocolata.Bravo Teo,La multi ani Luca!

  130. elena a.

    paiiiii pentru aniversarea mea si a sotului (29 si 30 noiembrie). sa traim.

  131. simona

    Duminica e ziua prietenului meu si ma tot gandesc ce tort sa-i pregatesc. Ma tot uit la minunatia asta de tort si ma gandesc din ce in ce mai serios sa-l incerc. Asa ca un drum la Lidl ca sa-mi cumpar ingredientele nu ar strica. La multi ani, Luca si multa fericire alaturi de cei dragi 🙂

  132. Mihaela

    Eu as pregati acest tort pentru iubitul meu care e nebun dupa dulciuri, stiu ca asa i-as mai cuceri inca o data inima. Sigur o sa ma ceara in casatorie dupa ce termin de preparat acest tort.

  133. Pentru soțul meu , cel mai mare fan ciocolata peste o săptămana va fii ziua lui !!

  134. Simona G.

    Buna! Am deja programat acest tort pe data de 11.12.2015 pt fata mea care va implini 8 ani. Initial am gasit o reteta asemanatoare in rev. Goodfood din nov.2015. Si cum ea este mai pretentioasa din fire si topita dupa ciocolata si capsuni, mi-a si spus ca vrea blat de cioco, iar crema sa fie un mousse cu capsuni. Deci va fi un tort reinterpretat, dar cu acelasi design. Chiar ma gandeam de unde sa iau toate ingredientele si in mod special decorul.Bine ca acum stiu. Multumesc frumos de sugestie!

  135. Gabriela

    pentru copiii mei

  136. nastasiu geanina

    L-as face fiului meu,e Andrei si l-as putea face de sf.Andrei sau pe 20 dec. cand face 7 ani!

  137. Eliza C.

    As face tortul pentru sora mea 🙂

  138. DOBRIN CRISTINA

    As pregati un tort asa de minunat si special pentru fetita mea care adora ciocolata si bombonelele de ciocolata!

  139. DOBRIN CRISTINA

    multumesc teo
    multumesc lidl

  140. Pentru fetita mea, Andreea.

  141. As face tortul asta de revelion, invitatii mei ar fi uimiti ! arata super, bravo, eu iubesc magazinul Lidl 🙂

  142. Taniusha

    Pentru ai mei barbati: fiul si sotul 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.