Nu demult, la reteta de Tagliatelle cu somon afumat, va povesteam despre bunica mea, faimoasa deja Buni Sia si taieteii de casa pe care ii facea ea cand eram mici si pe care ii face si acum, cam de fiecare data cand ne face si supa de gaina. Pentru Buni nu exista supa de pui si nici concentrat pentru supa! Pentru ea exista doar supa de gaina, neaparat cu gaina batrana, adusa de la tara si asortata cu o multime de zarzavaturi. De obicei, supa de gaina merge mana in mana cu salata boeuf la noi acasa 🙂 Cam asa se desfasoara lucrurile: intai Buni pune la fiert supa de gaina, la foc foarte mic, cu o tona de zarzavat 🙂 Cat timp fierbe supa, repet, la foc foarte-foarte-foarte mic, pentru ca altfel “face spuma si e tulbure s’apoi n-ai facut nimic!”, Buni pregateste taietii de casa, pe care ii intinde si ii intinde si ii intinde…ati prins voi ideea…cert este ca eu nu am vazut foaie mai subtire de taietei decat cea pe care o face Buni a mea cu sucitorul! O parte din aluat o taie taieteii patrati pentru supa – lascute – si o alta parte o taie taietei lati, pentru taietei cu branza.
Inspirata de Buni si sub atenta ei supraveghere am facut paste de casa. Nu cu sucitorul, ci cu masina de paste, pentru ca sunt sigura, niciodata nu voi intinde o foaie de aluat de paste mai subtire ca a ei, deci nu avea sens sa ma complic! In plus, masina de paste este foarte utila, o gasiti la orice magazin cu produse de menaj si o data ce faceti paste in casa si le mancati proaspete…e destul de greu sa va intoarceti la cele cumparate 🙂 Daca aveti oua de casa, va sugerez cu mare drag sa le folositi, pastele vor avea o culoare mult mai fumoasa!
Ok, sa incepem deci sa facem paste de casa! Reteta de azi – Paste algio, olio e peperoncino – este inspirata de reteta postata de Alexandra pe Facebook folosind #HaiSaMancamImpreuna si este una dintre retetele mele preferate de paste: ingredientele foarte putine dar foarte pline de savoare, de aceea e si important sa folosim ingrediente de foarte buna calitate, da? In plus fata de reteta clasica, eu am adaugat si piper roz, care pe langa aroma lui speciala, da preparatului si o pata de culoare 🙂
Ingrediente pentru pastele de casa:
– 250-300g faina
– ½ lingurita sare
– 3 oua mari
Invata si tu sa pregatesti Paste aglio, olio e peperoncino cu spaghetti facut in casa! Click AICI pentru a afla reteta!