Prajitura cu nectarine

prajitura cu nectarine

Retete culinare, dulciuri cu fructe – asta avem azi! Fara prea multe introduceri azi, pentru ca abia ce am terminat de baut 2 litri de limonada cu pepene si abia ma misc si sa scriu! Dar pot sa va spun ca sunt fericita ca SPER ca vara e pe ultima suta de metri si sper sa vina toamna cat de repede. Nu doar vara asta m-a deranjat, ci vara in general. Eu functionez mult mai bine cand temperatura este sub 15 grade, da da, chiar si cu minus in fata 🙂 Dar am zis sa profit de ultimele zile (cel putin asa sper eu sa fie) de vara cu o prajitura cu nectarine, foarte de sezon, foarte simplu de facut si cu ingrediente pe care le avem toti in casa 🙂

prajitura cu nectarine

Ingrediente pentru o tava de 35x40cm
– 150ml ulei de floarea soarelui
– 5 oua mari
– 200ml smantana
– 200g zahar
– miezul de la un baton de vanilie
– 300g faina
– ½ pliculet praf de copt
– ¼ lingurita sare
– coaja si sucul de la o limeta sau o lamaie
– 4 linguri pesmet
– 1 kg nectarine

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt sau cu unt si faina tava pentru copt. Intr-un bol mare amestecam cu miexul, la viteza medie, 5 minute ingredientele umede: uleiul, zaharul, ouale, smantana, vanilia. Cand compozitia este bine legata si omogena, cernem desupra faina, praful de copt si sarea. Continuam sa amestecam pana avem o compozitie de consistenta inghetatei topite. Punem jumatate din compozitie in tava, nivelam cu o spatula, apoi presaram pesmetul. Punem peste pesmet nectarinele taiate cubulete, apoi turnam si restul de aluat, cat de uniform putem. NU mai folosim spatula pentru a-l nivela, pentru ca vom apasa nectarinele si se vor lasa la fundul tavii. Dar putem nivela aluatul batand usor tava de blatul de lucru. Dam apoi prajitura la copt 45-50 min sau pana trece testul scobitorii si e frumos rumenita.

prajitura cu nectarine

prajitura cu nectarine

Lasam prajitura sa se raceasca de tot in tava si abia apoi o putem taia. E si mai buna daca sta la rece peste noapte, dar nu sunt sigura ca va puteti abtine pana dimineata sa o gustati! 🙂 Sper sa va placa, sa va fie de cel mai bine si LA MULTI ANI din tot sufletul tuturor Mariilor din viata mea si din a voastra 🙂 Va pup!

prajitura cu nectarine

prajitura cu nectarine

11 Comments

  1. Draga Teo, smintina este din cea dulce pt. frisca sau acrisoara? Multumesc.

  2. Arata divin!!!

  3. Buna Teo, azi vreau sa fac prajitura si am o intrebare, la cate grade trebuie sa fie cuptorul? O zi frumoasa!

  4. Vai cum arata! Nu mai pot de pofta. O sa-mi fac cu capsuni in loc de nectarine.

  5. Roxana

    Ceao Teo, am facut reteta cu nectarine si a iesit foarte bine, surprinzator de bine pentru ca este un aluat pe care eu nu l-am mai incercat. Si am zis sa incerc si cu prune, doar ca de data asta nu a mai iesit, nu s-a copt deloc la interior, a ramas crud, chiar daca a trecut testul scobitorii. Asa ca banuiesc ca e de la faptul ca prunele sunt zemoase fata de nectarine. Ai cumva un pont pentru varianta cu prune? Multumesc frumos.

    • Roxana, incearca sa pudrezi prunele cu faina sau pesmet inainte de a le pune in prajitura 🙂 Mult spor!

  6. In prajitura pot adauga iaurt in loc de smantana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.