Fajitas de pui gatite la Philips Multicooker

fajitas de pui

Cred ca v-ati obisnuit deja – gospodina voastra trebuie sa fie mereu la curent cu tot ce e nou in bucatarie! Asa cum unii sunt pasionati de gadget-uri si device-uri, eu sunt pasionata de tot ce apare nou in materie de aparate de gatit de orice fel, care sa imi faca viata de gospo mai usoara. Iar acum, pentru ca am un nou prieten si un ajutor de nadejde in bucatarie, a fost musai-musai sa va fac si voua cunostinta cu el! Bine ai venit in bucatarie mea, Philips Viva Collection Multicooker HR3037/70 🙂

fajitas de pui

De ce e atat de util oricarei gospodine? Pentru ca aparatul de gatit de la Philips poate inlocui cu succes cuptorul, cuptorul cu microunde, oala, tigaia. Avand atat de mult functii, il putem folosi pentru meniuri complete, de la supa, orez de toate felurile, tocanite si pana la deserturi – gem, prajitura, orez cu lapte 🙂 Iar daca nu suntem acasa, putem pur si simplu sa pregatim ingredientele si sa le asezam in oala, apoi sa programam aparatul de gatit, iar la intoarcerea acasa…masa este servita! In plus, multicooker-ul are si functia Keep Warm, care tine mancarea calda dupa incheierea procesului de gatire si se activeaza automat cand reteta este gata.

fajitas de pui

fajitas de pui

Pentru ca vreau sa ii descoperim impreuna toate functiile si cat de usor este de folosit datorita panoului electronic, m-am gandit sa va gatesc un meniu complet la Philips Multicooker, in retete video 🙂 Incepem azi cu reteta de FAJITAS DE PUI, o reteta pe care o iubesc, dar pe care nu o fac foarte des vara, tocmai pentru ca e prea cald si e ceva de “stat la cratita”. Insa acum am profitat de faptul ca nu trebuie sa amestec, nu trebuie sa stau in caldura, adaug ingredientele si multicooker gateste pentru mine 🙂

fajitas de pui

Ingrediente pentru 4 portii:
– 2 bucati mari de piept de pui
– o conserva rosii cubulete in suc propriu
– 4 linguri ulei de masline
– un ardei gras rosu
– un ardei gras verde
– un ardei gras galben
– un ardei iute verde (optional)
– 2 cepe rosii/albe
– 5 catei de usturoi
– 2 linguri chili
– o lingurita sare
– 2 lingurite cumin
– o lingurita paprika afumata
– o lingura coriandru
– o lingurita piper negru proaspat macinat
– 2 linguri suc de lamaie
– o lingura miere
Pentru servit:
– tortillas
– smantana
– cascaval razuit
– salsa/guacamole

fajitas de pui

Mai intai taiem julienne (pestisori) ceapa si ardeii. Punem jumatate din cantitatea de rosii si uleiul de masline in oala interioara a aparatului de gatit, asezam deasupra jumatate din amestecul de ceapa si ardei, presaram usturoiul tocat fin. Apasam butonul MENIU, selectam programul FRY, apasam COOKING TIME si selectam 8 minute, apoi apasam START. Cand cele 8 minute au expirat, asezam pieptul de pui peste legume, il condimentam cu amestecul pentru fajitas pe care l-am pregatit, amestecam cu spatula inclusa in accesoriile aparatului. Turnam deasupra restul de amestec de ardei si ceapa, dar si rosiile ramase, apoi selectam din meniu programul STEW, apasam din nou COOKING TIME si selectam 30 de minute. Inchidem capacul multicooker-ului si apasam butonul START.

Cand puiul este facut si legumele sunt moi, adaugam zeama de lamaie si mierea si amestecam bine bine tot. Potrivim la gust de sare si piper, daca mai este cazul. La fajitas e ideal ca amestecul de pui sa fie cald, contrasteaza foarte bine cu smantana si salsa reci, iar cascavalul se va topi minunat 🙂 Asa ca, daca nu serviti fajitas imediat, alegeti din meniul multicooker-ului functia KEEP WARM (aceasta se activeaza automat la terminarea programului de gatire ales de voi). Pentru a servi, ungem fiecare tortilla cu salsa sau guacamole, in functie de preferinte, apoi punem deasupra amestecul de pui si cascaval razuit.

Noua ne-au placut foarte foarte mult, Philips Multicooker si-a facut treaba foarte bine si a primit din partea noastra un 10 cu steluta! 🙂 Sper ca v-a placut si reteta video! Astept sa imi spuneti in comentarii parerea voastra! Sa va fie de cel mai bine, va pupa TEO!

fajitas de pui

fajitas de pui

3 Comments

  1. Ce bine arata! Cu siguranta voi incerca si eu pentru familia mea aceasta reteta!

  2. Eu am cumparat alt brand, dar sunt compatibile. Am observat din retete timpul si programul. In plus se poate modifica programul de prajire si cel prajire carne, atat ca timp cat si temperatura. Unele permit doar timpul sa fie modificat. Foarte interesanta retata postata de dvs, trebuie sa incercam.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.