V-am mai spus, inca de cand am facut reteta de pastrav in crusta de malai ca pastravul este unul dintre pestii mei preferati si nu doar ai mei, ci al intregii familii. Desi in mod traditional la noi acasa nu s-ar face niciodata pastrav umplut, poza postata de Andrei pe Instagram mi-a dat o idee grozava, pe care am adus-o acasa si se pare ca toata lumea a fost incantata! Pastrav umplut cu ciuperci, trase la tigaie cu rozmarin? Apffffffff! A-M-A-Z-I-N-G!
Sigur, daca aveti ciuperci de padure, hribi, galbiori sau ghebe, gustul este si mai si. Galbiorii sunt slabiciunea mea, poate si pentru ca mama ne facea mereu tocanita de galbiori. In Ardeal, tocanita de ciuperci se face la fel ca si papricasul, cu multa smantana si cu un pic de “ingrosala”, adica amestec se apa/lapte si smatana, care se pune peste ciuperci dupa ce ele au fost trase la tigaie cu ceapa, apoi lasate sa fiarba in suc propriu sau cu putin apa. Si, pentru ca, de cele mai multe ori facea tocanita de ciuperci, mamaliguta si pastrav la gratar sau in malai langa, reteta de pastrav umplut cu ciuperci a fost asa, ca toate retetele astea la un loc 🙂 Doar ca nu am facut mamaliga alaturi de pastrav, ci fasole verde, fiarta la aburi si apoi trasa la tigaie cu putin unt si mult usturoi.
Vedeti cat de simplu este sa imi dati tot felul de idei de retete? Tot ce trebuie sa faceti pentru ca pozele voastre cu mancare sa ajunga la mine este sa folositi hastag-ul #HaiSaMancamImpreuna atunci cand le postati pe Facebook sau Instagram. Apoi, in sectiunea Din poza in farfurie gatesc retetele din spatele fotografiilor voastre, pentru ca toata lumea care citeste blogul sa se poata bucura de ele 🙂 Nimic mai simplu! 🙂
Ingrediente pentru 2 portii:
– 2 pastravi intregi
– 150 gr ciuperci
– ½ ceapa mare
– 4 catei usturoi
– 3-4 crengute rozmarin proaspat
– 350 gr fasole verde
– sare si pieper dupa gust
– 30ml ulei
Invata sa pregatesti PASTRAV UMPLUT pentru cei dragi cu un simplu click AICI 🙂
Foarte gustos!
Chiar a fost 🙂