Cum am ajuns la reteta de azi? Reteta de steak sandwich? Pai sa va povestesc! Totul a inceput luni dimineata, la ora 6 jumatate, cand ma trezesc de obicei sa il pregatesc pe Luca pentru scoala. Doar ca de data asta, nu l-am dus eu la scoala, am trimis delegat, vorba romanului – “mi-am bagat om” – pentru ca eu aveam un drum foarte important de facut! Luni au intrat la Lidl seturile Lego la super pret si la 7:20 dimineata am fost in fata magazinului. Eu si inca o mana de mamici (poate chiar 2 maini, unele in trening sau pijama, indarjite sa prindem TOATE Lego cel minunat de la Lidl. Si, cum s-au deschis usile, am dat navala si da, ma puteti felicita, am iesit invingatoare cu 3 seturi! 🙂 Dar trecand peste asta, fix langa jucarii, in frigiderul de carne, mi-au cazut ochii pe asta: Irish Rump Steak –rasol irlandez de vita, maturat 21 de zile, din gama de produse Deluxe. Apoi cum era sa il ratez? Plus ca, de la raionul de brutarie venea un super miros de paine proaspata si ciabatta efectiv ma chema la ea. Si cu ciabatta si lego intr-o mana, cu steak-ul de vita in cealalta, am dat peste maioneza cu usturoi prajit si piper negru pasat, tot din gama Deluxe, care ma striga, parca, mai tare decat ciabatta. Le-am luat pe toate, plus niste spanac proaspat si asa s-a nascut pranzul de azi – steak sandwich – pe care l-am devorat alaturi de cartofii wedges din gama Harvest Basket (ar fi trebuit, poate, sa spun “servit”, dar este un termen mult prea elegant pentru a descrie dezmatul culinar care s-a petrecut in Teo’s Kitchen!) Toate produsele noi din gama Deluxe care au intrat la Lidl in 15 decembrie le puteti vedea AICI.
Ingrediente pentru 2 sandwichuri:
– 2 painici ciabatta
– 400g rasol irlandez de vita Deluxe
– ulei de masline extravirgin Primadonna
– sare si piper proaspat macinat Kania
– 2 linguri unt Pilos 82% grasime
– o lingura zahar brun
– 2 cepe albe
– o lingurita de otet balsamic de Modena
– baby spanac proaspat Foglie D’oro
– maioneza cu usturoi prajit si piper negru pasat Deluxe
Mai intai am topit intr-o tigaie mare untul si uleiul de masline si in ele am pus rondelele de ceapa. Ceapa o curatam si o taiem in rondele de 1cm grosime. O rumenim bine in tigaie, pe ambele parti, apoi condimentam cu sare, piper, punem si zaharul brun si otetul balsamic si le punem din nou pe foc, lasandu-le 5 minute la foc mediu, pana ceapa e frumos caramelizata.
Ne ocupam apoi de ciabatta, pe care o dam 10 minute la cuptorul incins la 110°C ca sa se incalzeasca bine si la interior, apoi o taiem pe jumatate si o ungem pe ambele parti cu maioneza cu usturoi prajit si piper negru pasat Deluxe.
Urmeaza apoi sa ne ocupam de steak-ul de vita, pe care il condimentam cu sare si piper si il prajim in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei de masline, cam 2 minute pe ambele parti. Steak-ul de la Lidl, asa cum vine el ambalat este feliat subtire si nu are nevoie de mai mult timp de gatire in tigaie si nici nu trebuie dat la cuptor. 2 minute pe fiecare parte sunt suficiente pentru ca steak-ul sa ramana rozaliu si frumusel la mijloc 🙂 Il scoatem apoi pe o planseta si il lasam 2 minute sa se odihneasca (astfel toate sucurile raman in carne) inainte de a-l felia subtire.
Nu ne mai ramane decat sa asamblam stead sandwich-ul: peste maioneza punem frunzele de baby spanac, rondele de ceapa caramelizata, apoi carnita. Cartofii wedges se fac la cuptor, dupa instructiunile de pe ambalaj. Mie imi plac foarte mult, mai ales ca se fac la cuptor si nu trebuie prajiti in ulei.
Cam asta ar fi pentru azi! Pofta buna, spor la cumparaturi la Lidl si nu uitati sa dati like paginii de Facebook Lidl Romania, ca sa fiti la curent cu toate noutatile si promotiile lor 🙂 V-am pupat!
Arata incredibil de bine!!!
Multumesc, scumpa! :* Te pup, mi-e dor de tine si iti doresc niste Sarbatori minunate :*
Si mie mi-e dor tare, tare! Multumesc mult, la fel va doresc si eu voua, sarbatori fericite, pline de bucurie si multa dragoste! Te pup cu mare drag!
Pupici multi multi, suflet frumos! :*
e bun cand vin de la antrenament
Vai, imi lasa gura apa, arata foarte apetisant .