No salut! Azi o sa fiu scurta si la obiect, ca trebuie sa fugim la inot. Da da, Luca a inceput cursul de inot si e foarte pasionat de asta, atata ca dupa ore vine rupt de foame si de somn, deci mananca si mai bine decat manca inainte, nu ca am fi avut vreodata probleme cu mancantul noi… stiti cum zic? Asa ca, azi de dimineata a cerut cas pane si a primit… doar ca tofu pane si l-a mancat foarte bine 🙂
Tofu in saramura de la Inedit e perfect pentru a inlocui cascavalul pane pentru ca este un tofu foarte ferm, nu se imprastie sau vorba lelei Lucretie “nu imprrrrroasca” la prajit 🙂 Secretul, la fel ca si la cascavalul pane este sa il dati de 2 ori prin ou si pesmet, ca sa faca o crusta frumoasa. Ce imi place mie spre deosebire de cascavalul pane e ca tofu de la Inedit vine in mai multe formule: simplu, cu ardei, cu chimen, afumat sau cu marar si asta inseamna ca avem de unde alege in ceea ce priveste gustul si nu mai e nevoie de niciun condiment, nici macar sare si piper. Simpatica treaba, nu? Si pe langa faptul ca luca e mare fan cas pane, mi-ati spus si voi in comentariile la reteta de chiftelute din soia ca vreti sa mai vedeti retete cu tofu. Si apropos de asta, avem si un castigator la concursul nostru de saptamana trecuta.
Ingrediente pentru 4 felii:
– o cutie de Tofu in saramura de la Inedit
– 2 oua
– o cana faina
– o cana pesmet
– ulei pentru prajit
Mai intai ne ocupam de tofu, pe care trebuie sa il scurgem bine de saramura, apoi sa il tamponam cu hartie de bucatarie pana e perfect uscat. Puteti sa il lasati la scurs de seara pana dimineata intr-o sita mare, apoi sa il tamponati cu hartie si sa il taiati in 4 felii groase.
Dam fiecare felie de tofu prin faina, apoi prin ouale batute, apoi prin pesmet, din nou prin ou, din nou prin pesmet si il prajim in ulei incins, pana e frumos rumenit pe ambele parti. Il scoatem pe o farfurie tapetata cu servetele, ca sa absoarba excesul de ulei.
Luca a mancat cu 2 maini, cu 4 daca avea, 2 bucati mari de tofu pane si a spus ca e delicios. Il credem pe cuvant? 🙂 Astept cu mare interes sa imi spuneti cu ce vreti sa gatesc saptamana viitoare din gama Inedit, da? Nu de alta, dar am nevoie de idei 🙂 Hai, sa va fie de cel mai bine si astept comentariile voastre!
Il desarezi? Mie mi se pare foarte sarat.
Nu, nu il desarez, dar nu mai pun sare deloc cand il folosesc. Daca vrei sa il desarezi, il scoti de seara din saramura si il lasi in apa rece pana dimineata, apoi procedezi exact cum am scris in reteta: il tii in sita si apoi il tamponezi cu hartie de bucatarie. Spor
Multumesc pentru premiu ! 🙂
Trimit datele aici : https://www.facebook.com/teorogobete
Seara placuta !
Multumesc!Ieri cumparasem un pachet de TOFU si ma gandeam sa il pregatesc intr-un mod diferit de cel ce il faceam,asa ca……
Spor mult 🙂
Gatit si aceasta reteta! placut! mancat! notat!
ma bucur tare 🙂
Salut, Am cumparat de cateva zile tofu in saramura cu marar, si cu ajutorul retei tale am reusit sa-l si prepar. A iesit mai bun decat ma asteptam. Mersi de reteta, Bafta in continuare.
Ma bucur mutl ca ti-a palcut si ca ai gasit inspiratie aici pe blog! 🙂
Draga mea, tofu nu este un cașcaval.
Si unde am preins ca ar fi? 🙂