Burger de pui

Burger de puiSimt eu asa ca astea sunt ultimele zvacniri ale verii si ultimele retete culinare cu tenta de vara si gratar, asa ca sa ne bucuram de ele, zic! Azi am avut hamburgeri sau burgeri, cum vreti sa le spuneti, din carne tocata de pui, facuta la gratar si condimentantata cu diverse minuni. Sunt niste burgeri usor picanti, dar in combinatia cu salata, cartofii si chifla, sunt numa buni!

Ingrediente pentru 6 burgeri:
– 500g carne tocata de pui
– o ceapa medie taiata marunt
– un ou
– 60-70g pesmet
– condimente: o lingurita de curry, chili, garam masala, paprika, 2 lingurite de praf de usturoi, o lingura buna de coriandru taiat marunt, ½ lingurita cumin macinat
– 2 linguri ulei de masline pentru prajit

Am amestecat in robotul de bucatarie carnea de pui si condimentele, apoi am pus pesmetul si la final oul batut. Din compozitia asta am facut chiftelele pentru burgeri, pe care le-am prajit in tigaia grill (daca dispuneti de gratar, acum e momentul sa il scoateti la iveala), cu 2 linguri de ulei de masline, pentru ca burgerii sa nu fie foarte seci, fiind din carne de pui.

La final nu a ramas decat sa le punem toate impreuna: am taiat chiflele pe jumate, am pus frunza de salata, chifteaua de pui, o felie de rosie, castraveciori murati si cartofi prajiti. Au fost minunati! Condimentele sunt cele care dau cu adevarat savoare burgerilor, care vor avea un gust deosebit, pe care sigur nu l-ati mai simtit pana acum in hamburgerii traditionali. Coriandru proaspat gasiti in hypermarket, la raionul cu legume proaspete, in frigidere, fie gata taiat si pus in pungute, fie la ghiveci. Sa va fie de bine!

6 Comments

  1. ophelia1983

    adevarul e ca uneori ni se face pofta de mnacruri din astea mai " nesanatoase" , insa varianta ta – cu pui si facuta acasa e un subterfugiu perfect! felicitari!

  2. Ionela

    Ideea ca burgerii sunt nesanatosi e gresita. Din reteta asta singurele chestii nesanatoase sunt cartofii prajiti si painea alba care f usor se poate schimba intr-un element sanatos prin a alege chifle din faina integrala/graham. Cheers!

  3. Pascu Doru

    Chiar o sa incerc si eu sa vad cum imi ies.Felicitari pentru articolul acesta !
    Sa ai o zi buna !

  4. .chester

    Pentru câte persoane sunt ingredientele?

  5. Cristina

    Eu i-am incercat si desi nu am reusit sa gasesc toate condimentele, au avut un mare succes si s-au terminat imediat 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.