Din pacate, vremea nu ne-a permis sa facem costitele de miel la gratar, insa ne-am descurcat foarte bine si folosind cuptorul. Le-am condimentat cu plante aromatice proaspete, un pic de vin rosu sec si un strop de lamaie si chiar au fost pe gustul tuturor. Daca nu gasiti costite de miel, le puteti inlocui linistiti cu cele de porc, important e sa retineti ingredientele folosite pentru marinarea carnii, pentru ca ele fac cu adevarat diferenta.
Ingrediente:
– costite de miel (cca 2 kg)
– 100 ml ulei de masline
– un paharel vin rosu sec
– o mana de busuioc proaspat
– 3 linguri menta proaspata tocata marunt
– 3 linguri coriandru tocat marunt
– o mana cozi de arpagic (chives)
– zeama de la o lamaie
– 2-3 foi de dafin
– sare, piper, condimente pentru miel dupa gust
Punem carnea de miel intr-un vas, adaugam restul de ingrediente si le amestecam toate foarte bine. Avem grija sa intoarcem carnea pe toate partile, astfel incat sa ajunga condimentele peste tot, indiferent ca folosim carne de miel sau orice alt fel de carne (se poate marina si puiul cu aceleasi ingrediente si praji la gratar). O lasam apoi la rece, acoperita cu folie, timp de cel putin 4 ore sau peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Asezam apoi carnea in tava, turnam peste ea marinata si o dam la cuptorul incins la 200 de grade timp de o ora si un sfert. Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim carnea cu sosul din tava.
Dupa primele 45 de minute, am intors costitele de miel, sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
Asta e la final fripturica noastra. Sunt sigura ca era si mai buna la gratar, dar nimeni nu s-a plans in niciun fel si in mai putin de o jumatate de ora de cand am scos costitele din cuptor, nu mai era nimic! Sa va fie de bine si voua daca incercati reteta si mai ales sa imi spuneti cum vi se pare si folosind alte tipuri de carne.