Pentru ca reteta de milkshake cu inghetata si cafea v-a placut si pentru ca am primit mail-uri in care imi cereati si alte retete culinare de bauturi pe baza de cafea, impreuna cu prietenii de la NESCAFÉ ne-am gandit ca timp de 4 saptamani sa va prezentam cate o reteta de cocktail sau bautura pe baza de cafea. Toate specialitatile de cafea pe care le vom folosi, la fel ca si cele pe care le beau eu in fiecare zi, vor fi pregatite cu ajutorul sistemelor de bauturi NESCAFÉ® Dolce Gusto®!
Inainte de a va prezenta prima reteta, e neaparat sa va spun de ce am ales pentru Teo’s Kitchen aparatul NESCAFÉ® Dolce Gusto®. In primul rand, spre deosebire de oricare espressor pentru uz casnic, care are de obicei presiunea de 3-4 bari, toate aparatele NESCAFÉ® Dolce Gusto® au presiunea unui aparat profesional, respectiv 15 bari. Cu cat presiunea este mai mare, cu atat cafeaua pregatita are un gust mai bun, este mai fina si are spuma specifica pentru cafeaua de la coffee shop. In plus, indiferent de modelul NESCAFÉ® Dolce Gusto® ales, capsulele inteligente permit ajustarea presiunii folosite in functie de bautura, astfel incat fiecare bautura sa fie perfecta. Spun bautura si nu doar cafea pentru ca aparatul nu este un espressor, ci un sistem complex de preparare a diverselor bauturi, reci sau calde.
Ingrediente pentru 2 portii:
– 240 ml cafea lunga (preparata din doua capsule Caffe Lungo)
– 250ml + 2 linguri lapte
– 2 linguri cacao
– 2 linguri zahar pudra vanilat
– ½ lingura extract de vanilie
Pregatim doua portii de cafea lunga (pentru o portie folosim o capsula de NESCAFÉ® Dolce Gusto® Caffé Lungo, din care ies 120 ml de cafea), le lasam sa se raceasca putin, apoi turnam cafeaua intr-o tavita pentru cuburi de gheata si o dam la congelator 30 de minute sau pana vom avea “cuburi de cafea inghetata.”
Intre timp, incalzim in cuptorul cu microunde cele 2 linguri de lapte. In laptele fierbinte punem zaharul pudra si cacaua si amestecam pana se dizolva. Peste acest amestec turnam restul de lapte.
Intr-un blender, punem cuburile de cafea si amestecul de lapte si amestecam pana amestecul are o consistenta cremoasa.
Mocha Inghetata se serveste imediat, cu un mot de frisca si pudrata cu cacao. Puteti sa folositi pentru reteta asta si capsule de NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Barista, Vanilla Macchiato, Chococino, Espresso Intenso sau Espresso, important este ca la final sa aveti 240 ml de cafea. Pe site-ul lor www.dolce-gusto.ro puteti sa vedeti toate cele 14 specialitati de bauturi pe care le poate prepara aparatul.
Sa va fie de cel mai bine!
ce mistooo!o sa-mi fac si eu caci am primit si eu de ziua mea o masinuta din asta super speciala! 🙂 foarte buna ideea cu retetele de bauturi!felicitari pentru tot Teo!
super! asteptam si continuarea!
Imi place muuuult cafeaua inghetata! Mulumesc pentru reteta!