Va spuneam ca din cand in cand o sa avem pe blog si guest-post-uri, respectiv vom publica retete culinare trimise de voi, cu conditia sa fie reusite, prezentate pas cu pas in imagini si explicate pe intelesul tuturor. Dupa reteta de chai a lui Mircea, azi o sa publicam reteta de tarta cu fructe (respectiv caise) propusa mie si voua de Ioana.
Este o reteta de vara, care e in familia Ioanei de 15 ani si ea a invatat-o de la mama. In prepararea tartei se pot folosi o multitudine de fructe, de la caise, visine si pepene galben si pana la fructe din compot, pe timp de iarna. Eu una am sa o incerc cu fructe de padure!
Ingrediente (tava mica) pentru 16 bucati:
– 2 oua
– 1 cana de zahar
– 1/2 cana de ulei
– 1/2 cana de lapte
– 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie
– 2 cani de faina
– un praf de sare
Incingem cuptorul la 180 de grade. Amestecam ouale cu zaharul si sarea, adaugam uleiul putin cate putin amestecand continuu, dupa care adaugam laptele, bicarbonatul stins cu lamaie, si la final faina. Caisele se desfac in jumatati, indepartand samburele.
Tava se unge cu ulei (sau unt/margarina) si se tapeteaza cu faina. Se aseaza aluatul in tava si aranjam caisele deasupra lui apasandu-le usor, iar in fiecare caisa putem pune putin zahar vanilat.
Se introduce tava la cuptor 25-30 de min, pana cand aluatul este frumos rumenit deasupra si trece testul cu scobitoarea. 🙂 Se serveste pudrata cu zahar.
Ioana ne spune ca e foarte buna cu lapte si sincer, o cred pe cuvant. Ce poate fi rau la o prajitura simpla, care se face foarte rapid si are ca si ingredient de baza fructele? Aaaa, sa nu uit, pentru masurarea ingredientelor folositi o cana de 250 ml (la Carrefour gasiti la 5-6 lei set de cani pentru masurat, este ideal pentru orice gospodina).
Maine o voi face ca nu mai pot de pofta!!!!
Multumesc, sper sa-ti placa. 🙂
Testoaso, iote ce ai de facut az.
http://morom3t3.wordpress.com/2011/08/02/o-tzestoasa/
Cat de bine arata!
Ma bucur ca v-a placut! 🙂
Moromete, foarte faina tzestoasa 🙂
Pot sa folosesc si caise din compot? Ca acum mi-e pofta de asa praji, nu la vara 🙂
o reteta f simpla, e ideala pt oricine vrea sa faca ceva rapid. recomand cu drag….yammmy
Sigur ca se pot folosi si caise din compot sau orice fel de alte fructe care sunt acum in sezon 🙂
Am probat acestă rețetă de câteva ori până acum și pot spune că, spre deosebire de alte rețete de pe net, chiar este reușită.
Felicitări!
Cu respect,
Ionutbd
multumesc 🙂
aceeasi reteta de aluat la care am adaugat cam o cana jumatate de dovleac copt pisat…si putina scortisoara si a iesit cred ca un dovleac bred:))
Buna,
E jale mare daca nu pun lapte? Il pot inlocui cu iaurt? Zic si eu… Multumesc!
de ce mi-a iesit aluatul clicos? am pus exact ingredientele din reteta + am lasat mai mult de juma de ora pana s-a rumenit frumos deasupra si in interior e nefacut. 🙁
ai facut testul scobitorii? incearca sa dai mai incet cuptorul, ca sa nu se rumeneasca la suprafata si sa ramane nefacuta la interior sau o data ce se rumeneste, acopera cu folie de aluminiu si da din nou la cuptor, asa nu se arde la suprafata si se coace si in interior
Se poate folosi zmeura pt aceasta reteta? Multumesc!
Da, s epoate folosi zmeura proaspata :*
Buna Teo! ce diametru are tava pentru tarta? eu am una de 27 de cm…e buna oare?
Da da, e buna! 🙂 spor mult la bucatarit! 🙂