Fani ai ficatilor de pui, uniti-va! A venit momentul sa gustati o salata delicioasa! Ingredientele sunt la indemana oricui, condimentele folosite sunt in functie de imaginatia voastra, dar rezultatul sunt sigura ca va fi unul spectaculos, mai ales daca, pe langa ficatei, iubiti si sfecla rosie.
Ingrediente:
– 3 sfecle rosii mari
– 500g ficatei de pui
– 2 linguri ulei de masline
– 100g maioneza
– 200g iaurt gras (eu am folosit iaurt de bivolita)
– sare, piper alb proaspat macinat, amestec de condimente pt carnea de pui
– optional: 3 linguri de vin alb
Am curatat sfecla si am fiert-o in apa cu sare, pana furculita a intrat bine in fiecare bucata de sfecla. Apoi am scos-o pe hartie absorbanta si dupa ce s-a uscat putin, am taiat-o cubulete. Am amestecam apoi ficateii (spalati si curarati foarte bine) cu uleiul de masline si i-am condimentat cu sare, piper alb si condimente pentru pui. Apoi am pus amestecul in tigaia incinsa si am prajit ficateii cca 7-8 minute, pe verificate, bineinteles. Daca alegeti sa puneti si vin, puneti-l o data cu ficateii si prajiti-i la foc iute, pana se evapora alcoolul. I-am taiat apoi, la fel ca si sfecla, cubulete. La final, pentru a asambla salata, tot ce ramane de facut e sa le amestecam sfecla, ficateii, maioneza si iaurtul si sa potrivim de sare si piper alb.
Salata asta rozulie, pe care unii, mai sceptici din fire (a se citit fratele meu) au refuzat sa o guste, a facut furori in randul celor care s-au incumetat sa o guste. EU zic sa va faceti curaj mereu sa incercati ceva nou, ca nu stiti niciodata pe langa ce bunataturi puteti trece in viata numai pentru faptul ca o mancare roz fuchsia nu va inspira incredere. Sa va fie de bine!
Cine nu iubeste sfecla? Daca mai e si putina carne la mijloc.. atunci clar zic " addicted ". O zi frumoasa
Buna Teo,
Arata minunat salata si cred ca si gustul este pe masura,e inedita pentru mine insa asa cum si tu ai spus merita incercat,revin cu impresii…
O zi buna!
Program pentru ziua de maine:
directia piata, sfecla cumparata, la borcan n-are nicio legatura cu cea manufacturata 🙂
wow! trebuie sa fac reteta asta!
Ina, chiar merita! Stiu ca o mancare roz si pe baza de ficatei de pui poate parea usor dubioasa, dar chiar e foarte buna 🙂
Cred ca trebuie sa fie buna .Esti in asentimentul meu.Mersi!!
e foarte buna si o gatim la mai toate saarbatorile 🙂
Desi urmaresc blogul de 2 ani, azi scriu prima data. Retete foarte bune, niciuna din cele incercate nu a dat gres vreodata. De ce comentez aici? Acelasi stil de salata il prepar si eu, numai ca folosesc piept de pui condimentat si preparat pe gratar,apoi taiat fasiute/cubulete. Sfecla o coc in cuptor intreaga, ramane infinit mai savuroasa, apoi o curat si o tai cubulete. Give it a try ;).
Dianet, Bucuresti.
Dianet,
Poate ma ajuti te rog cu mai multe informatii legate de sfecla coapta. cate minute sta in cuptor si la ce temperatura? recunosc: nu-mi iese niciodata si pt ca sunt indragostita de sfecla prefer sa cumpar gata pregatita
multumesc
Fabiola, eu o fierb, nu o coc…
Trebuie sa o incerc!
Teo ai putea s aimi spui din aceste cantitati cam cata salata iese sau cam pentru cate persoane? Multumesc tare mult
Elena draga, iese un bol mare, suficient pentru 8-10 persoane, mai ales ca se serveste ca un aperitiv, cate o lingura sanatoasa de persoana. POfta mare, spor la gatit si Sarbatori Fericite!