Supa crema de rosii

Supa crema de rosiiM-a intrebat cineva zilele trecute daca stiu o reteta de supa de rosii. Mi-am dat seama ca e una dintre retetele culinare pe care nu le-am preparat de foarte mult timp, asa ca in weekend am facut crema de rosii si azi va pot servi si pe voi cu o portie.

Ingrediente:
– 300-400 ml supa de legume
– 800g rosii decojite in suc propriu
– 300 ml piure de rosii (passata)
– o ceapa mare
– 2-3 catei de usturoi
– 2-3 linguri ulei
– ierburi aromatice uscate: telina, busuioc, rozmarin (dupa gust)
– patrunjel proaspat

Pentru inceput, am facut o supa din legume – morcovi, gulie, telina radacina, apio, pastarnac, patrunjel.

Le-am curatat pe toate si le-am pus la fiert in apa cu putina sare.

Am folosit destul de putina apa, pentru ca am vrut o supa concentrata. Am strecurat apoi supa (legumele le-am dat prin robotul de bucatarie cu putina zeama si am facut un piure de legume pentru Luca).

Pentru supa de rosii, am taiat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit in ulei pana ceapa a devenit translucida. Am amestecat des, ca sa nu ard usturoiul. Peste ele am pus passata, rosiile, supa de legume si am condimentat cu ierburi, sare si piper.

Am adaugat apoi patrunjelul verde tocat si am lasat supa sa fiarba linistita, cam 20 de minute, pana a scazut si a avut consistenta de piure. Am lasat-o sa se raceasca putin si am dat-o prin blender.

Cam asa arata la final supa crema de rosii. Daca vi se pare ca e prea vascoasa, mai puneti putina zeama de legume. O puteti servi cu paine proaspata, cu paste sau crutoane. O idee alternativa, daca va ramane supa si doriti sa o folositi la altceva, e sa rumeniti intr-o tigaie niste bacon sau sunculita taraneasca, sa le amestecati cu supa crema de rosii si folositi amestecul ca sos pentru paste. Sa va fie de bine!

5 Comments

  1. felis

    Si mie imi place foarte mult supa-crema de rosii, dar recunosc… o fac foarte rar…

  2. Anonymous

    Farfuriile din imagine seamana foarte bine cu modelul New Wave de la Villeroy&Boch de care m-am indragostit iremediabil acum vreo luna. Dupa ce am vazut pretul, am inteles ca e o dragoste fara de speranta. Farfuriile tale chiar sunt Villeroy&Boch?
    Super retete! Le citesc numai de placere chiar daca nu apuc sa le gatesc pe toate. N-as fi crezut ca e posibil sa citesti retete de placere 😉

  3. Va multumesc :* da, sunt farfuriile New Wave, le-am primit cadou :">

  4. Alexia

    Te-am vazut azi dimineata (sambata) la "Ce se intampla doctore?" !
    Putea sa fie mai lung reportajul 🙂

  5. Alexia

    Am uitat sa-ti spun ca-mi place cum iti satena.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.