Prajitura rasturnata cu ananas

Cand eram mica, mama ne implica prea rar in bucatarie. Buni ne mai coopta din cand in cand, insa abia in adolescenta am inceput sa am full-access in bucatarie. Asa am ajuns sa imi propun ca voi fi o mama care isi implica puiul in tot ceea ce inseamna gatit. Luca e insa mult prea mic asa ca am gatit impreuna cu nepotica mea Georgiana, care s-a descurcat foarte bine si s-a implicat foarte tare in fabricarea prajiturii rastunate cu ananas.

Ca sa va conving ca se poate, ca poate fi distractiv si ca puiutii vosti abia astepta sa se joace De-a bucatarii, am facut un filmulet. Daca va place, promit ca vor fi mai multe. Enjoy šŸ™‚

Pentru a vedea filmuletul, faceti click pe linkul de mai jos sau direct play šŸ™‚

http://www.trilulilu.ro/tkblog/b9aa1938674016

43 Comments

  1. Anonymous

    Teo, te felicit pnetru idee..foarte frumoasa..
    daca nu gasim lapte condensat, cu ce il putem inlocui?

    Corina

  2. Anonymous

    felicitari pt.ce faci,dar cred ca este frumos sa te ții de cuvant cand o mamica te roaga de 2 sapt sa i trimiți retete și scheme de div. pentru bebe ,iar tu spui ca le vei trimite dar nici macar nu i raspunzi la mail.

  3. Anonymous

    super!clujeanca noastra;))

  4. Ionela

    De aici, de peste mari si tari, filmuletul tau, citez, "nu este disponibil". šŸ™

  5. o sa-ti trimit astazi schemele de diversificare, dar nu trebuie luate ad literam pentru ca eu nu sunt medic pediatru.

    cel mai bine ar fi sa consulti un medic pediatru cand vine vorba de nutritia copilului tau.

  6. Anonymous

    buna!iti sta foarte bine cu noua nuanta de par!(monica)

  7. Teo esti o scumpa, imi place tare mult vorba ta de clujanca, chiar dada eu sunt moldoveanca! te pup!

  8. Georgeta

    Urmaresc de ceva vreme blogul tau pe care l-am gasit intamplator cautand o reteta de clatite :P., si am descoperit mai mult decat un simplu blog de retete. E un stil de viata pe care reusesti sa-l impartasesti cu succes printr-un optimism si o naturalete debordanta de "ardeleanca" :P. Descopar cu tristete ca tot mai putini oameni pot sa se bucure lucrurile mici, pentru ca sunt atat de orientati spre viitor incat uita sa traiasca prezentul.Faptul ca reusesti sa transmiti celorlalti ca viata e frumoasa chiar si stand in bucatarie si nu neaparat in vacante luxoase mi se pare un lucru extraordinar. Mult succes in continuare.:)

  9. Anonymous

    Cred ca ar fi fost potrivit sa tai doua felii de prajitura si pe prima sa o dai Georgianei.Sau? Gatitul alaturi de copii este placut dar trebuie sa li se atraga atentia sa nu foloseasca cuptorul si diverse obiecte casnice in absenta parintilor,daca cumva le vine vreo idee de a-i surprinde.

  10. Claudia

    Foarte, foarte tare!!! Ingenioasa ideea cu filmuletul!

  11. Anonymous

    Felicitari pentru initiativa! In felul acesta, pe parcursul retetei, descoperim si alte mici secrete. Te pup, abia astept sa ti rasfoiesc cartea cu prajiturele!Gabi

  12. Anonymous

    total nepotrivit sa gusti TU intai din prajitura!!!!!nu mi-a placut deloc asta .Copiii mai intai,mai ales daca i-ai implicat in ,,proiect".

  13. imi para rau daca nu s-a inteles tenta amuzanta a filmuletului. anonim, poti sta linistit, dupa ce s-a racit prajitura, a primit si Georgi

  14. Anonymous

    Teo scrie in continuare ca o faci foarte bine, lasa clipurile ca dezvaluie multe nereguli. Credeam ca stii unele lucruri esentiale dupa atata gatit…Si cand ma gandesc ca ai scos si o carte.?!?!
    E foarte buna ideea ta dar prost aplicata. A-i implica pe copii nu inseamna sa-i pui sa faca totul, sa raspunda unor comenzi si sa faca cum vrei tu. Nu-s asistentii tai, ca sa nu zic sclavi. Ei vor fi mult mai atrasi de gatit daca simt ca ai incredere in ei si ii lasi sa-si manifeste creativitatea. Saraca fetita era ca la scoala :))) Cum sa fie distractiv sa gateasca asa?:)))

  15. Nicoleta

    super filmuletul! super ideea! de abia astept sa se faca si baietii mei mai maricei, sa facem o sezatoare in bucatarie din cand in cand…. ca la mama acasa.
    ce-mi plac mie astia cu comment de genul: "trebuia sa guste copilul intai", "copilul nu are voie la aragaz", "exploatezi copilul in bucatarie", mai bine ii asezam la calculator, sa-si faca o lume virtuala in care sa gateasca, ca in bucatarie n-are voie!!!
    pt carcotasi, daca ne luam dupa codul bunelor maniere, sa stiti ca, inainte de a da copilului sa guste, trebuia sa guste ea prima, sa vada ce a iesit, daca nu e prea fierbinte, daca e coapta, etc (asa cum la restaurant, Domnul intra primul…sa ii tina usa deschisa doamnei, Domnul gusta vinul… ca sa vada daca este bun, Domnul se da primul jos din masina… ca sa tina portiera)….. eu intotdeauna gust prima orice mancare, pt ca in cazul in care ceva e in neregula, sa nu pape primii puiutii mei.
    asa ca nu e deloc necivilizat, railor!!! (acum, daca asa avea emoticons, as scoate limba :)))

  16. Anonymous

    teo, unde se gaseste lapte condensat? eu nu am vazut nicaieri in bucuresti.

    diana

  17. Mihaela(Constanta)

    Buna Teo.Să știi că mie Ć®mi place ideea ta de a posta filmări.Te felicit din toată inima.CĆ¢t despre cei ce comentează aiurea,sunt niște răutăcioși.Sigur și-ar dori și ei un blog ca al tău.Te pup.Succes pe mai departe.

  18. Anonymous

    super idee felicitari

  19. Multumesc pentru comentarii si sa va spun cum stau lucrurile: Georgiana nu a fost "constransa" sa participe, nu i s-au dat ordine, nu a fost tratata ca "un sclav" si da, s-a distrat foarte bine! Si mai mult decat atat, este nepotica mea si comunicam intr-un stil aparte. Ea stie si intelege si pentru ea, ziua asta de filmare a fost ceva deosebit. N-o sa las pe nimeni sa ii strice asta, ne-am inteles? Daca facea doar jumatate din operatiuni, imi scriai ca nu am implicat-o destul, nu? N-o sa opresc acest proiect din cauza nimanui. Sunt foarte multe persoane care au apreciat filmuletul si carora le multumesc foarte mult pentru sprijin si pentru ei merita sa filmam in continuare.

    Nu am apreciat deloc tonul pe care mi-ai scris si drept urmare imi rezerv dreptul de a nu mai posta comentariile tale. E una sa ne dam cum parerea intr-un mod civilizat si alta sa ne "tragem de sireturi" fiind sub protectia anonimatului.

    Imi pare foarte rau pentru cei care au trebuit sa asiste la acest comentariu al meu, dar nici sa mai permit comentariii zeflemitoare nu pot. Vreau sa discutam, sa ne spunem parerea,fie ca e pro sau contra, intr-un mod civilizat. Eu nu rad de voi, nu va iau la misto, nu fac blogul asta ca sa amuz de cei pe care il citesc. Imi fac treaba cu respect si responsabilitate si ma astept la acelasi lucru din partea celor care il citesc.

    Cat despre implicarea copiilor in bucatarie, fiecare mama, tata, matusa, bunica, isi cunpaste copilul sau nepotul, stie cum sa il abordeze, stie cum sa faca totul amuzant pentru el. De asta am incerderea ca toate mamicile care au vazut filmuletul isi vor aborda copiii in maniera lor proprie si personala si vor gati impreuna fara a urma modelul meu sau a oricarei alte mamici. Vreau sa se inteleaga ideea generala: copiii se pot implica in bucatarie si abia asteapta asta. Modalitatea in care pune fiecare in practica acest lucru depinde numai de el insusi.

    Multumesc

  20. Diana, eu am cumparat laptele condensat de la o cafenea din incinta magazinului Cora. Am inteles ca este o companie noua care il produce si probabil in cel mai scurt timp se va gasi peste tot. Am mai vazut si la kaufland, era in tub, nu la cutie (ca un fel de pasta de dinti). Sper ca ti-am fost de folos.

  21. Anonymous

    Buna,
    foarte multi rautaciosi pe aici. Cred ca cel mai bine ar fi sa nu mai lasi toate comentariile sa fie vizualizate, asta daca imi permiti sa-ti dau un sfat. Eu nu am blog, dar il vad ca un fel de "casa a gandurilor", iar la mine acasa nu invit pe nimeni sa ma jigneasca.
    Unii prefera sa improaste cu venin munca altora, in loc sa faca ei ceva constructiv. Nu-i nici un bai daca nu postezi comentariul meu, eu doar vreau sa stii ca multa lume te sustine si admira.

    Spor la treaba si multumesc pentru minunatele satisfactii culinare ale familiei mele.
    Diana

  22. Raluca

    Buna Teo,
    In primul rand felicitari pentru noul proiect si pentru carte. Abia astept sa apara si sa ma inspir din ea. In al doilea rand vreau sa iti spun ca am ramas uimita de comentariile postate, cele negative adica. este tipic romanesc. cineva.. respectiv tu…incearca sa ne ajute, sa ne arate cat este de placut si usor sa fii o sotie, mama si gospodina desavarsita si ei orbiti de invidie, prostie sau pur si simplu nesimtire se baga fara nici un drept in viata ta. asa cum au mai spus si alte persoane, daca ai posibilitatea, mai bine nu le mai da dreptul sa scrie pentru ca ne strica buna dispozitia si noua, celor care te apreciaza. Te pup!

  23. Anonymous

    a iesit minunata am facut-o cu compot de pere nici nu am asteptat sa se raceasca(de 20 min am terminat-o de copt).am sa incerc si cu visine sa fie un pik acrisoara. crys cluj

  24. Anonymous

    Teo numai pune la suflet comentariile rautacioase…nu se merita. Oamenii care posteaza rautati…asa sunt ei..invidiosi.Cred ca sunt multi mai multi cei care apreciaza ceea ce faci, printre care si eu :). Sa fii iubita si multe binecuvantari. Angi

  25. Anonymous

    foarta faina ideea šŸ™‚ tine-o tot asa

  26. He he ! šŸ™‚ Cred ca te cunoaste o tara intreaga. Si intradevar, oamenii au dreptul la pareri proprii. Am un prieten care foloseste fraza "nu ai dreptate" si un alt prieten care foloseste "nu sunt de acord cu tine". Pentru cei care au criticat sunt convinsa ca nu vor intelege diferenta, insa pentru cei care au apreciat munca si efortul tau Teo, sigur vor stii sa faca diferenta.
    Felicitari pentru acest filmulet si sa nu cumva sa te simti vreodata prost pentru 3 invidiosi. Astept cu nerabdare cat mai multe clipuri, si iti doresc din toata inima cat mai mult succes pentru ca meriti !

  27. Anonymous

    Felicitari pentru initiativa!
    Sa-ti fie de bine noua culoare!

    PS: as vrea sa-mi cumpar si eu un robot, dar am o intrebare: este foarte mare?
    O sa incerc sa ajung si la Bilancia, dar m-ar ajuta si raspunsul tau.

    Multumesc.

    Daniela

  28. Daniela, in filmulet am folosit mixerul KitchenAid, care e destul de mare. Robotul de bucatarie insa, nu este foarte mare.

    Daca vrei sa-ti cumperi de la Bilancia, nu uita sa folosesti codul promotional pe care l-au pus la dispozitia cititorilor mei prin care ti se reduce TVA-UL. Mai multe detalii gasesti aici

  29. Mihaela

    am incercat reteta acasa si mi-a iesit mie ceva, iar copii spre mirarea mea au fost chiar incantati. Intr-adevar laptele condensat se gaseste greu la noi, norocul meu a fost ca sunt din iasi si a fost o prietena in Basarabia si acolo se gaseste mai usor spune ea

  30. Anonymous

    Nu am incercat reteta dar cu siguranta o voi face.
    Eu am un baietel de 5 ani(Alexutu) si nu de putine ori l-am implicat in bucatarie atunci cand l-am vazut ca manifesta interes.Chiar aseara am facut reteda de inelusi si el m-a ajutat.E foarte incantat sa se joace cu faina si sa sparga el ouale,sa tina de mixer si altele dar asta nu inseamna ca il las sa umble la aragaz sau la cuptor.Cred ca fiecare parinte trebuie sa adapteze aceasta experienta cu varsta copilului, in filmultet e vorba totusi de o fetita de 10 ani,deci nu mai e chiar asa de mica si poate sa faca distinctie intre ceva bine si ceva rau.Iar faptul cu gustatul….asta cred ca e ceva normal, sa gusti sa vezi cum e …fierbinte sau nu ,eu cred ca persoana carcotasa nu are copii.E parerea mea.
    Cat despre faptul ca acum si filmezi cand faci o reteta…e ok, dar te rog sa treci totusi si ingredientele …asa..sa ramana scris.
    PS:
    De 1 an de cand te-am descoperit gatesc mereu retete de pe situl tau.Si mereu am succes….
    Pupici
    Monika din Constanta

  31. Anonymous

    Felicitari, tine-o tot asa, fara sa-i iei in seama pe carcotasi, nu merita!

  32. Anonymous

    Urmaresc de mult blogul tau, Teo…esti o sursa de inspiratie, esti foarte placuta si naturala, acum ca te vad…raspunzi politicos si prompt, chiar si la comentarii neplacute …si mai esti si o gospodina desavarsita…Bravo, avem numai de invatat de la tine! Daca nu ai avea aici ceva stralucitor si valoros, ar lipsi toti carcotasii..si zau, ne-am plictisi fara ei šŸ™‚ Bafta! cand faci scoala de gatit pentru mamici ocupate, I'm in!
    "Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it."
    ā€” Maya Angelou

  33. Anonymous

    ,,persoana carcotasa''cu gustatul,nu a vrut deloc sa starneasca vreo furtuna ci doar a spus ce i s-a parut nepotrivit in filmulet.in rest aceasta persoana care a indraznit sa se foloseasca de protectia anonimatului,o urmareste de mult timp pe TEO ,chiar o admira si chiar a recomandat-o prietenolor si este sincer dezamagita de ceea ce s-a interpretat!imi pare rau ca nu va dati seama ca de multe ori criticile te ajuta sa progresezi si ca ,,omul din greseli invata". Succes mai departe!

  34. Silvia

    Teo felicitari!!!Astept cit mai multe filmulete!!Sa stii ca la noi in Republica Moldova laptele condensat e peste tot in magazine,nici nu banuiam ca la Romania e atit de greu de gasit….

    P.S.: Apropo de comentariile negative…in fiecare zi ma ciocnesc cu asta si nu pot intelege de ce lumea e atit de rautacioasa?? Succes si sa stii ca oameni buni sunt mai multi, si poate nu au timp sa scrie un mesaj placut in comparatie cu cei care nu au ce face si lasa mesaje de prost gust!

  35. Anonymous

    cred ca este delicioasa am scris_o deja pt ca vreau sa o incerc;mai multe filmulete iar ideea cu cei mici in bucatarie este nemaipomenita pt a le distrage atentia de la calculator.Te apreciez pt asta si de asemenea imi plac retetele tale.Bafta pe mai departe.

  36. Anonymous

    Felicitari pentru idee….felicitari pentru site.
    Interesant cuptorul tau daca nu indraznesc prea mult ce este…Multumesc si multa bafta pe mai departe!

  37. Andreea

    Crema de lapte se gaseste si la carrefour sau puteti comanda de pe net de la http://www.delatte.ro la pretul de 9,3 ron. Cam atat. Fac si eu reteta vineri. Tine-o tot asa draga mea.

  38. Diana Gradinaru

    Buna seara Teo. Cati ml are cutia de lapte condensat care ai folosit-o? Eu am facut lapte condensat de casa dar nu stiu cati ml sa pun la aceasta prajitura! Multumesc.

  39. pe cutia mea scrie 400gr net. n-as sti sa-ti zic in ml

  40. Imi place mult blogul tau si te felicit pentru ceea ce faci. N-am sa inteleg niciodata de ce vin cate unii la tine "acasa" sa comenteze negativ, ba chiar cu rautate. Cat tupeu! E ca si cum ai avea musafiri in casa si ar incepe sa te apostrofeze ca nu le place cum ai aranjat mobila, ca nu ai ales bine fata de masa, ca nu le place culoarea la perdele…

  41. Rea e lumea! šŸ˜ Eu am 18 ani, imi place sa gatesc, dar si sa o ajut pe mama in bucatarie si procedeaza la fel ca si Teo, gusta ea prima, apoi imi da mie. Asta ce ar trebui sa insemne? Ca e nepoliticos din partea ei? Gresit! Asa se procedeaza. Intai gusti tu sa vezi cum e: buna, fierbinte etc. Daca nu iese buna si chiar nu e "comestibila" ce faci? Ii dai intai copilului si apoi sa i se faca rau etc. ?

    Teo esti extraordinara! Iubesc retele tale, iubesc stilul tau de a explica. Te admir in tot ce faci! Nu lua in seama comentariile rautacioase, multi au mentalitatea tipica de romani sau nu au copil in casa. Eu cel putin de cand s-a nascut fratele meu am inteles mult mai multe lucruri.

    Felicitari pt proiect si pt carte! Felicitari pt faptul ca esti o gospodina si o mama extraordinara!

  42. claudia

    uf,, eu am o singura intrebare…. daca nu am in casa lapte condensat ,cu ce se poate inlocui?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.