Alta reteta pe care am facut-o cu tot sufletul si din care nu am gustat, e salata de ton. Mai multe lucruri nu mi-ar fi facut bine, gen ceapa si rosiile crude, dar mai ales fasolea boabe. Insa, cei care au mancat au laudat-o foarte tare, deci indraznesc sa spun ca este o salata buna, numa’ buna pentru zilele toride care ne ameninta.
Ingrediente:
– 500 gr pasta de orice fel (eu am folosit niste taietei interesanti)
– 2 conserve de fasole mix (puteti folosi si un singur fel de fasole boabe, dar asa e mai colorata si mai vesela salata)
– o ceapa rosie medie
– 250 gr de rosii cherry
– o conserva de ton in ulei
– sare, piper
– o lingura buna de otet balsamic
– o legatura de patrunjel
– zeama de la o jumatate de lamaie
Nu mai trebuie sa va pun despre fiertul pastelor, sigur stiti deja: urmam instructiunile de pe pachet, da? O data pastele fierte, le scurgem bine si de data asta le clatim cu apa rece, pentru ca este o salata rece si nu vrem ca pastele sa fie lipicioase. Pregatim si restul ingredientelor: scurgem fasolea de zeama din conserva si o clatim bine, taiem rosiile in jumatati, toacam ceapa si patrunjelul marunt.
Apoi, intr-un vas mare, punem pastele, tonul cu tot cu ulei, ingredientele pregatite mai devreme, lingura de otet balsamic si zeama de lamaie. Potrivim la gust de sare si piper si amestecam bine bine.
Asta e salata noastra la final, gata in 20 de minute maxim (depinde cat de greu fierb pastele si cat de rapizi sunteti la tocat ceapa si patrunjel). Nu stiu ce gust are, dar de aratat arata bine! Ce ziceti? Pentru ca sunt multe retete culinare de salata de ton, unele cu maioneza, altele cu vinegreta, va rog sa postati reteta voastra preferata pe www.gospodini.ro, ca sa mai invatam si noi ceva nou.
asta e o reteta tipic americana sau mi se pare mie? spaghetti with tuna and beans 😛
iti spun eu ce gust are. e ffffffff bunaaa!!!!! tocmai am facut-o si nu ma mai satur sa o mananc!bine ca este o salata usoara.;)) Eu am mai adaugat si rozmarin si am renuntat la otet(imi vine rau de la el)…aaa…si am folosit o lamaie intreaga,pentru a acoperi lipsa otetului. Este extraordinara, rapida si usoara. Imi pare rau ai probleme si sper sa se rezolve cat mai repede. Te urmareasc de 1 an si am invatat sa gatesc dupa retele tale.multumesc
Am preparat aceasta salata impreuna cu prietenul meu. O salata delicioasa care ne-a placut mult. Amandoi preferam retetele care se prepara rapid si pentru noi salatele sunt in top: paste amestecate cu legume fierte si piept de pui( sau peste).Si eu am renuntat la otet. De cativa ani folosesc numai lamai.Floriana.16.o6.2011