Vineri va spuneam ca revin sambata cu reteta de aripioare Teriyaki, dar nu am putut sa ma tin de cuvant si asta pentru ca am avut un weekend de cosmar, plin de vesti proaste, 2 nopti nedormite si finalizat apoteotic cu o litiaza biliara acuta, foarte urata, declansata pe baza de stresului acumulat in weekend.
In ciuda zvonurilor referitoare la ambulanta care ajunge foarte greu in Romania, la mine a ajuns in exact 8 minute, deci bravo lor! Pentru ei si pentru voi, aripioarele Teriyaki, mult promisa reteta.
Ingrediente:
– 1 kg aripi de pui
– ½ cana ulei de floarea soarelui
– ½ cana sos de soia
– ½ cana vin rosu dulce
– ½ cana suc proaspat de portocale
– 3 linguri praf de usturoi
– ¾ cana miere
– o lingura ghimbir macinat
Spalam bine aripioarele si le taiem varfurile. Daca vreti, puteti sa taiati aripile in jumatati, eu am preferat sa le las intregi. Asezam aripioarele intr-o punga cu fermoar sau o punga pentru marinat carnea si turnam peste ele toate celelalte ingrediente. Inchidem punga si o agitam bine, pentru ca aripioarele sa fie acoperite de sos. Punem punga in frigider si lasam aripioarele la marinat peste noapte, apoi le scoatem din marinata, le asezam pe o tava cu hartie de copt si le coacem 10-12 minute pe fiecare parte, la 200 de grade.
Am servit aripioarele cu un super-cremos piure de cartofi, facut cu smantana dulce si cascaval, dar asta e o alta reteta, nu? Sa va fie de bine si sa va bucurati de aripioarele asta cu gust interesant, foarte lipicioase si oarecum dulci… eu trebuie sa stau deoparte o vreme de aripioare datorita noului regim alimentar.
Doamne… oare cum o sa fie sa gatesc zilnic si sa nu pot gusta?
aripioarele arata foarte bine, iar tie iti doresc multa sanatate !
Insanatosire grabnica si multa sanatate!
imi pare rau de weekendul trecut,iti multumim pentru retete !Sa-ti dea D-zeu sanatate,fericire si multe bucurii sa poti sa te bucuri alaturi de cei dragi!Sanatate multa!
salutam bucatareasa suferinda, care cu un ultim efort a scaldat aripioarele in sos japonez. fa-te repede bine, ca de cind te citesc am si pierdut numarul de la pizzerie.
Insanatosire grabnica, si ar prinde bine pe site si niscaiva retete de regim, nu? :))
Mai diversificam putin…
Multa sanatate.
Beatrice
va multumesc foarte mult pt sprijin. sunt pe drumul cel bun si sper la o insanatosire rapida 🙂
in curand… retete de regim 🙂
Arata super, voi incerca si eu. 🙂
Insanatosire grabnica!
Teo,nu te invinge pe tine o litiaza biliara,fie ea si acuta!:D.Multa sanatate si tarie ca sa te poti abtine sa nu mananci din bunatati.Te pup
Arata foarte bineee… felicitari bucatarului! 🙂
Iti doresc muuulta multa sanatate. Cat despre retetele de regim… ia-o mai usurel, desi sunt convinsa ca si acelea sunt delicioase… a la Teo :p. Multa sanatate inca o data si mai incetuc cu stresul 🙂
8 minute e mult cand e viata unui om in joc.
Alexia, aici discutam mai mult retete culinare, dar daca vrei tu, discutam si cele 8 minute 🙂 Cand suni la 112 te intreaba care ti-e urgenta. Niste pietre la colecist nu cred ca necesitau interventia in 2 minute, sincer, mai ales ca eu insami am sunat si am cerut un calmant, deci eram foarte lucida, zic 🙂
Lavi, multumesc mult de urari :* Stii tu ca pe mine nu ma invinge nimeni si nimic :))
Va multumesc tuturor, inca o data, pentru urarile de bine
Teo, in primul rand insanatosire grabnica…
in al doilea rand…cand postezi si tu o reteta de Stroganoff…as prefera cu vita, zic asta pt ca multi fac cu pui sau cu porc, dar eu ma omor dupa varianta originala cu vita.
Te pup si astept un Stroganoff de la tine.
p.s.: trebuie sa-ti zic ca Lasagna si tagliatellele tale au mare succes la noi acasa. Le-am manca cu totii zilnic…O sa-ti trimit daca te intereseaza 2 retete: Tagliatelle cu somon afumat si Spaghetti cu fructe de mare.
Te pup inca odata
TEO IMI PARE RAU CA AI FOST BONAVIOARA! STIU CE-NSEAMNA LITIAZA….DAR VREAU SA-TI SPUN CA TE SIMT ATAT DE APROAPE , ASTA PTR CA URMARESC MEREU RETETELE TALE , CA TE SIMT CA PE-UN PRIETEN BUN ! TE POOP SI AM O RETETA NATURISTA PTR LITIAZA BILIARA , CAM DURA CE-I DREPT ….DAR F BUNA DOINA
Am pus si eu aripioarele la frigider,postez maine rezultatul.
Teo sa te intreb mi-a trecut prin minte si am pus si copanele de pui putin mai mari la marinat.Cred ca o sa ia mai mult timp la cuptor,o sa iasa sau o sa se arda?
N.
Timpul de coacere e esuor diferit. TI-as sugera sa le pui in tavi separate si sa lasi pulpele putin mai mult la cuptor.
Se pot inlocui aripioarele cu piept de pui? 🙂
da, se pot 🙂 cu orice fel de ccarne, de altfel 🙂