Paste cu legume

Paste cu legumeA fost vineri, asa ca am gatit ceva usor, o reteta fara carne: paste cu legume. Dar fiti fara griji, este o mancare foarte satioasa, ajunge o portie mica si va simtiti deja ghiftuiti. Merge bine cu un pagarel de vin langa, alaturi, un rosu sec am servit noi. A, sa nu uit sa va spun de ce am postat mai rar saptamana asta: am avut doua evenimente foarte importante:

1. o seara foarte speciala petrecuta in Casa Galbena Little People, la care a participat si ambasadorul Marii Britanii in Romania, Sir Robin Barnett si…

2. a plecat mama din nou pe taramuri americane si am petrecut cateva zile cu ea inainte de plecare si definitivand mutarea in casa noua. Dar despre seara Little People o sa va povestesc mai multe zilele astea, va dau doau un mic indiciu: 3 torturi cu spuma de lamaie si ganache de ciocolata cu lapte…

Ingrediente pentru pastele noastre de azi:
– 400 gr penne
– 200 gr rosii cherry
– 300 gr ciuperci champignon
– 2 fire de ceapa verde
– o vanata mica
– un dovlecel mic
– 500 ml passata
– 3-4 linguri ulei de masline
– sare, piper, ierburi aromatice la alegere, praf de usturoi

Mai intai curatam vanata si dovlecelul si le taiem felii subtiri, apoi taiem si ceapa marunt. Incingem intr-o tigaie uleiul de masline si calim putin ceapa, vanata si dovlecelul. Cand acestea sunt aurii, adaugam si ciupercile si rosiile. Nu le punem de la incepul pentru ca rosiile ar deveni prea moi iar ciupercile ar lasa prea multa apa.

In plus, vrem ca legumele sa fie inca putin crocante si nu sa le calim pana cand isi pierd toate proprietatile si devin terci. Lasam totul la calit cateva minute, la foc iute, amestecand din cand in cand. Adaugam apoi passata si condimentam, mai lasam totul sa dea un clocot si vom obtine un sos consistent din legume.

Separat, fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet (100 gr de paste la 1 litru de apa cu putina sare, adaugam pastele numai cand apa fierbe, le lasam la fiert cu 1 minut mai putin dect timpul maxim indicat pe ambalaj ca sa ramana al dente, NU le clatim cu apa rece etc) si asamblam pranzul nostru, care la final arata ceva de genul asta:

Pofta buna sa aveti si ne vedem duminica, la reteta de aripioare Teriyaki.

9 Comments

  1. Kadiavsdutzu

    Eu de obicei fierb pastele si adaug un sos comercial de rosii, insa ma tenteaza foarte mult reteta ta, pare gustoasa.

  2. Anonymous

    Teo ce`i passata, stiu ca o sa te amuze..insa daca nu stiu?:)..vreau sa pregatesc reteta,sunt convinsa ca e delicioasa,cu admiratie

  3. passata di pomodoro e numele in italiana. e un fel de piure de rosii sau suc de rosii cu pulpa 🙂

  4. Anonymous

    O Doamne..si ma gandeam..ca`i chestia aia rosie din bol..ceva din rosii:), de tot rasu`sunt:)Multumesc..mai tre sa`ti spun ca te citesc zilnic?

  5. fatduck

    nu-ti place tie, teo, sa ne vinzi toate secretele unei retete – ne zici doar de ierburi aromatice, nu si care anume… te pomenesti ca pune cineva leustean, dafin, rozmarin sau alte minunatii!
    eu stiu ca la sosul de paste merg oregano, busuoc,si cimbru.
    ne spui tu ingredientul secret?

  6. haine online

    Ma tenteaza reteta ta, pare gustoasa. Trebuie s-o incerc 😀

  7. @Fatduck, eu folosesc amestec de ierburi provensale, facut in casa, ingredientul magic e LAVANTICA 🙂

  8. fatduck

    levantica, adica floricele alea de le punea mamaie in dulap? si se regasesc in amestecul provensal? ca am si eu un flacon la care ma cam uitam urit de ceva timp

  9. @Fatduck Nuuuuuuuuu! Nu levantica lu' mamaie!! ai nevoie de levantica (virgula) comestibila, o gasesti la plafar. E optionala in amestecurile provensale, dar eu o adaug mereu, da un gust aparte. Ce bem la pastele astea?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.