Fulgi de ovaz cu seminte de canepa

In cosul cu produse de la Canah-Shop am gasit unul dintre cele mai interesante: fulgi de ovaz cu seminte de canepa, adica amestecul perfect intre “oats”, cerealele mele de fiecare dimineata si semintele decorticate de canepa, despre care v-am mai zis.

De fapt, fulgii de ovaz sunt “quick oats”, adica fulgi instant, peste care e nevoie sa torni doar apa fierbinte si sa amesteci pana cand obtii consistenta dorita. De cand cu problemele de natura “colecistica”, terciul de ovaz cu seminte de canepa e la ordinea zilei pentru mine. Am mancat si nu m-a durut nimic! Asa ca m-am gandit sa transform un terci simplu intr-un desert sanatos pentru cei din familie, multi la numar, care nu sunt la regim cot la cot cu mine.

Ingrediente:
– 2 cani fulgi de ovaz cu seminte de canepa
– o cana apa fierbinte
– 250 gr crema de branza
– 100 gr zahar pudra vanilat
– 4-500 gr capsuni
seminte decorticate de canepa
– fulgi de migdale (pentru decor)

Mai intai si mai intai, mixam crema de branza (e de preferat sa alegeti una light, ca sa fie un desert cu adevarat sanatos) cu zaharul pudra vanilat. Cum face cu zahar pudra vanilat? Intr-un borcan mare de sticla, care se inchide ermetic, pun cateva pastai de vanilie, crestate cu un cutit ascutit, si din care rad miezul (mii de samburi vanilati). Peste pastai+miez pun zaharul, cca 1 kg la 3-4 pastai de vanilie, inchid ermetic borcanul si las totul la macerat 2-3 saptamani. Asa am zahar tos vanilat, pe care il pot apoi da prin rasnita si gata si zaharul pudra vanilat.

Bun, am terminat cu zaharul si crema de branza, e timpul sa masuram 2 cani de fulgi de ovaz cu seminte de canepa (pastram 3 linguri de zahar pudra pentru fulgii de ovaz)

Turnam apoi incetul cu incetul apa fierbinte, amestecand in continuu. Trebuie sa obtinem un terci cremos, mai degraba mai gros decat subtire, asa ca adaugam apa treptat. La final adaugam si zaharul pudra vanilat.

Urmeaza apoi sa asamblam desertul: intr-o cupa pentru inghetata punem 2-3 linguri de crema de ovaz, peste punem cativa capsuni taiate in jumatate

Apoi 2-3 linguri generoase de crema de branza

Alte capsune, alta crema de ovaz si la final decorul: o capsuna proaspata, de Satu Mare in cazul meu si o ploaie de seminte decorticate de canepa si fulgi de migdale.

Din cantitatile de mai sus ies 4 portii, care cu siguranta nu vor fi suficiente la cat de buna e toata treaba asta. A mancat pana si Luca, dar era de asteptat, pentru ca fulgii de ovaz cu seminte de canepa fac deja parte din meniul lui saptamanal, alaturi de biscuitii cu faina de canepa, pe care nu reusesc sa ii coc in ritmul in care se mananca. Sa va fie de bine!

5 Comments

  1. Anonymous

    Teo, cu siguranta asta e cea mai interesanta reteta pe care am citit-o pana acum la tine pe blog…… o sa caut si eu semintele si fulgii de ovaz si o fac! PROMIT

    Elena, Sighet

  2. Anonymous

    ffff faine retetele cu ingredientele din canepa. ce alte retete mai stii? tine-o tot asa Teo!

  3. REGISTRUFIRME.RO

    Fulgii de ovaz sunt foarte bogati in proteine dar de seminetele de canepa nu stiam

  4. Anonymous

    Interesanta reteta. Insa pliculetul ala de la Canah SHOP este jaf pe fata… deci recomandabil e sa cumparati individual fulgi si seminte de la plafar/supermarket – costa cam 4 lei comparativ cu 16 lei de la ei …

  5. Arata foarte bine, mi-am facut pofta =p~

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.