Sunt absolut sigura ca ati remarcat pe rafturile magazinelor noii biscuiti Oreo. Noi pentru noi, pentru ca in “strainezia” sunt foarte apreciati de foarte mult timp.
Primul lucru care mi-a venit in minte cand am vazut micutii prieteni cu multa cacao si crema de lapte a fost un cheesecake care sa ii aiba ca si baza. Nu, nu vom face baza obisnuita pentru retetele de prajitura cu branza, cea pentru care maruntim biscuitii si apoi ii amestecam cu unt topit, ci vom folosi biscuitii Oreo intregi ca si baza pentru prajiturele, asa ca nu vom face un cheesecake mare, ci mai multe mini-cheesecakes, folosind forme pentru briose.
Ingrediente pentru 36 de bucati:
– 36 biscuiti Oreo
– 500 gr mascarpone
– 125 gr zahar
– 125 ml smantana dulce pentru frisca
– 2 linguri cu varf de faina
– 3 oua medii
– o lingura esenta naturala de vanilie (sau pasta de la ½ baton de vanilie)
Sa incepem, zic: asezam hartiutele pentru muffins in formele speciale si asezam cate un biscuite Oreo in fiecare hartiuta. Gata baza pentru cheesecakes!
Pentru compozitia de branza, mixam putin mascarpone, care e de preferat sa fie la temperatura camerei, pana cand se inmoaie de tot si e cremos. Adaugam apoi zaharul si vanilia, mixam din nou. Urmeaza sa punem faina si smantana dulce (sau frisca lichida) si mixam pana cand se omogenizeaza. Nu uitati sa folositi o spatula pentru a trage compozitia de pe peretii vasului din cand in cand, astfel incat crema de branza sa aiba o textura omogena. La final, adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Acum e momentul sa umplem cu grija formele pentru briose. Daca vi se pare ca e prea moale compozitia, tineti-o la frigider 30 de minute inainte de a lucra cu ea. Umpleti formele, fara a depasi hartia.
Prajiturelele se coc 25-30 de minute in cuptorul incins la 160 de grade. Sunt gata cand au o crusta aurie frumoasa. Le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca complet pe un gratar, pana cand ne ocupam de tura 2 si 3 de prajiturele.
Le puteti lasa simple sau le puteti decora, nu va mai conta prea mult, pentru ca vor trece foarte repede. Cel putin 10 s-au mancat pana cand s-a copt tura 2, asa ca nu am avut loc pentru decoruri spectaculoase. O reteta culinara numa’ buna pentru duminica, mai ales ca se face super repede si usor. Sa va fie de bine!
ARATA YUMMY! CRED CA SUNT PRINTRE PERSOANELE CARE NU SE DAU IN VANT DUPA OREO….:)DAR COMBINATE CU ALTE CHESTII PAP..CA DOAMNE CAT LE COMBINA ASTIA PE AICI CU OREO:))
Reteta parte foarte buna, dar de ce ti s-au lasat? Oare ai deschis cuptorul in timp ce erau inauntru?
Just me, asa e, americanii iubesc oreo, i-ar manca si cu paine :))
lira, nu s-au lasat, atat trebuie sa fie 🙂 Nu sunt muffins sa creasca la copt.
suna interesanta si f usoara reteta noi am descoperit oreo de cand am venit in grecia de 2 ani si chiar sunt super buni baietelului meu ii plac la nebunie si cred ca o sa ii faca placere sa ma ajute sa fac reteta pt ca el de obicei ma ajuta pe la bucatareala ramane sa gasesc mascarpone ca am mai cautat o data pt un tiramisu si nu am gasit nici nu stiau ce este sper sa am noroc succes in continuare cu site-ul si la cat mai multe postari delicioase iti doresc
apropo in greaca oreo inseamna bun sau frumos depinde in ce context il folosim dar cand vrem sa descriem o mancare sigur inseamna bun asa ca suna aceasta reteta suna oreo
Am facut si eu astazi pentru prima data cheesecake si ai dreptate, asa trebuie sa fie 🙂 … ca nu sunt muffins. In ceea ce priveste gustul mmmmmmm …. nu ma mai satur. Aveai tu dreptate cu ceea ce ziceai de cheesecake 🙂
hmmm bune bune dulciurile dar nu prea fac bn
Buna Teo,
O intrebare : poti inlocui mascarpone cu brinza Philadelphi?
Mersi!
Lili
Sigur, se poate inlocui cu Phili
Am o carte cu 317 retete de cheesecake, format electronic, daca te intereseaza 🙂
Lira..stiu ca au trecut 2 ani dar as vrea eu te rog acea carte in format electronic 🙂 sunt un mare fan cheesecake.
Buna 😀 . Voiam sa spun ca am incercat de 2 ori sa fac reteta si de fiecare data mi s-a taiat, nu inteleg ce am gresit. Pur si simplu nu s-a mai omogenizat mascarpone cu restul, nu voia sa se mai incorporeze in celelalte ingrediente (sau cu celelalte ingrediente), s-a branzit. Atat de tare m-am suparat. Nu inteleg, ce am gresit? E ceva de la inceput, pentru ca …am tinut la temperatura camerei, am amestecat cu grija, am respectat fiecare instructiune. Ma poate ajuta cineva?
Carina, eu fac destul de des reteta asta si de fiecare data imi iese la fel de bine. N-as putea sa-ti spun de ce nu ti se omogenizeaza, e clar ca undeva fie nu procedezi corect, fie un ingredient iti strica reteta.
Ce fel de smantana dulce folosesti?
Draga Teo am gafat cu reteta asta. Ieri a fost ziua mea si azi serbez la servici. Am vrut sa-mi impresionez colegii cu aceasta reteta dar din pacate a iesit o mare varza. Am respectat reteta, dar cred ca tava mea era mult mai mare la dimensiuni ca cea folosita de tine. Mi-au iesit doar 15 bucati, adica o tava intreaga 12 buc si alte 3 buc a doua tura. Partea mai proasta a fost ca am copt la 10 noapte chestiile astea si nu mai aveam unde merge sa cumpar pentru a doua tura de compozitie. Si mai prost a fost cand am vazut ca biscuitele s-a ridicat la suprafata dupa 10 min de stat in cuptor.
Buna Carina,
Acelasi necaz l-am avut la a doua incercare – mascarpone a fost de vina (prodlacta). Oricum, mergi pe mana strainatatii fiindca nu cred sa dai gres – or fi ele umplute de chimicale dar nu le lasa sa se branzeasca 🙂
se poate adauga praf de copt,zahar vanilat bourbon?
vreau sa-ti spun ca au iesit delicios de bune si am fost foarte laudata. o singura problema a fost…au fost prea putine :)) acum ma apuc de alta tura…
mult spor sa ai! ma bucur ca au iesit bune! 🙂
Multumesc pentru reteta, sunt delicioase! Eu am improvizat putin la ultima tavita, am pus si nuca de cocos in compozitie, au fost bune! 🙂
ma bucur ca au iesit frumos si v-au placut 🙂
Teo, acum mai multi ani am facut cheesecake cu oreo cu mascarpone, dar nu asa mic, tort. Nu o mai gasesc. Ma poti ajuta?
Sa fie aceasta reteta? https://www.teoskitchen.ro/2017/01/cheesecake-cu-oreo.html