De curand am primit un somn foarte mare pe care l-am portionat si l-am gatit de mai multe ori in diverse moduri. Pentru ca peste la tava tot facusem si peste pane la fel, m-am gandit sa fac un peste crocant, inrudit cu pestele pane, pe care mi-l prepara mama cand eram mica.
Pestele cu malai este deci o reteta culinara veche, cel putin in ceea ce ma priveste, insa o reteta care nu isi pierde niciodata actualitatea. Am ajuns la concluzia ca decat sa folosim tot felul de pliculete cu crocant pentru peste, tot mai bun e faina de malai.
Ingrediente:
– 5-6 bucati de peste
– 2 oua
– faina de malai
– faina alba
– sare, piper, condimente pentru peste
Procedura este foarte simpla, pentru ca asa imi place mie sa gatesc, retete culinare cat de simple. Spalam bine pestele, il curatam si il portionam, il condimentam, apoi il trecem prin faina, prin oua, prin malai si prajim bine pe ambele parti pana obtinem o crusta aurie.
Cam asta e reteta, merge foarte bine alaturi de cartofi prajiti sau piure de cartofi.
Buna Teo! Zilele trecute am aflat de blogul tau de la o cunostinta comuna (din cate am inteles) – Ioana Sintejudean. “Savurez” in fiecare zi la serviciu retele tale si ma bucur ca m-ai nimerit azi cu reteta de peste. Cand ajung acasa, promit sa pun in practica reteta asta ! O zi faina sa ai !
ff bine arata!…iti dai seama ce bun e cu sos de iaurt cu usturoi langa el… yummy
nice blog good work, te astept si pe la mine:D “cya”
salut teo super tare pestele tau .chiar am pofta de peste si nu stiam cum sa il mai prepar,pentru ca de cand am descoperit blogul tau am devenit foarte pretentioasa si vreau mereu sa incerc cate ceva nou.la mine acasa se gateste pestele ceva asemanator numai ca se da numai prin malai,dar acum sigur o sa incerc cu ou si faina si sunt sigura ca o sa fie bun bun.de revelion am pregatit biscuiti spritati si prajitura desteapta si am lasat cu gura cascata pe toti musafirii si toate rudele mele.ptr ca toti aveau impresia ca nu ma pricep dar acum si-au schimbat parerea despre mine.
si toate astea datorita tie.
Buna Teo imi plac retetele tale ma cheama Miodrag de nationalitate sarba asa scuza daca gresesc la scris .Toate retete sant super as vrea sa facem schim de retete.Eu am multe in sarbeste dar pot sa le traduc, in romana blogul meu e surac-suromania.blogspot.com
Sper sa intri sa vezi sant retete in romana si sarba. Te las cu bine si pofta buna. Sper sa ne inprietenim .Am uitat sati spun ca sant bucatar,cofetar,patiser toate am studiatin Serbia,italia in ani 1982 si 1987 cu bine Teo.
buna am si eu o intrebare chiar daca e dat pestele si prin faina si prin malai tot se mai poate manca cu mamaliga nu?
pare destul de uşor de făcut
Si eu fac peste in crusta de malai, pastrav intreg de obicei, dar parca intotdeauna imi este frica ca nu il gatesc destul de bine pe interior, mai ales daca sunt bucati mai mari.
da da, merge si intreg 🙂
da da, merge si intreg 🙂
da da, merge si intreg 🙂