Chec si muffins din albusuri

Am vazut acum multa vreme reteta de chec din albusuri pe blogul Amaliei si am trecut-o imediat la retete culinare favorite, pentru ca vreau nu vreau, tot timpul am ramas cu albusuri in frigider, ramase de la maioneza, de la bezele sau pricomigdale. Asa ca, am colecat 5-6 albusuri si am pus in aplicare reteta Amaliei… cu mici modificari 🙂 Totul a iesit minunat! Si pentru ca am doar o forma de chec, am turnat restul de aluat in forme de muffins, care au avut la fel de mare trecere.

Ingrediente pentru chec si muffins din albusuri:
– un pahar cu albusuri
– un pahar cu zahar
– un pahar cu faina
– un pahar cu nuci si stafide
– 50 gr de ulei
– coaja de lamaie cu zahar
– o esenta de vanilie
– un praf de copt

Batem albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Cand spuma e lucioasa, inglobam si faina, apoi uleiul, coaja de lamaie, praful de copt si esenta de vanilie. Cand compozitia e omogena, inglobam si stafidele si nucile. Turnam compozitia in tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina iar excesul in forme de briose.

Am copt 40 de minute la foc mic, la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cam asta e reteta, simpla si delicioasa, exact pe gustul meu! Spor la gatit si mai ales la degustat!

Unde gasiti hartiute si forme pentru muffins? Click aici pentru detalii.

38 Comments

  1. Anonymous

    esti o gospodina DESAVARSITA
    te urmaresc de mult timp si ma uimesti de fiecare data
    nu stiu cum reusesti sa faci atatea bunatati si sa ai grija si de bebelusul ala scump
    iti doresc numai bine si te felicit de 1000 ori

  2. Cum reusesti sa bati albusurile spuma? Mie nu-mi reusesc aproape niciodata, am incercat cu furculita, cu mixerul, dar degeaba, numai febra musculara am facut. Presupun ca din aceasta cauza nu-mi iese nici blatul ca lumea. Ai putea sa-mi spui cum sa fac? Iti multumesc. Faci niste mancaruri absolut minunate!
    Alina

  3. Wow, briosele arata superb, zici ca-s cumparate 🙂 De unde ai luat foitele alea in care sa le pui? Eu am o reteta de niste bombonele si as vrea sa le pun in foite din astea… Eu albusurile ramase le faceam mereu omleta si atat, dar ideea asta e mult mai delicioasa.

  4. Pare foarte gustoasa si sigur o voi incerca si eu cat de curand, dar ce facem cu atatea galbenusuri ramase? Ne dai o idee?

  5. joanna

    buna teo!am facut de ceva timp o ciorba mexicana care a fost nemaipomenita si mi-am pregatit ingredientele sa o fac din nou dar nu mai gasesc reteta…ma poti ajuta te rog? multumesc mult si felicitarile mele pentru asa o gospodina minunata

  6. Teo, spune-mi te rog de unde pot achizitiona hartiutele pentru briose. Formele presupun ca se hasesc la hipermarketuri

  7. camelia mihai

    Iubesc muffins-urile de cand le-am mancat in vacanta mea la NY. Erau printre favorite, bineinteles dupa pancake-urile americane. Fac si eu, dar reteta e doar cu un ou. Am sa incerc si reteta asta. Cu siguranta.

    Si legat de bubush, nu putem sa il vedem si noi?
    Si astept retetele de bebelusi.

    Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari.

  8. Anonymous

    HELP!
    Sunt incepatoare in ale bucatariei si am o problema. Am incercat sa fac prajitura cu cocos si nu mi-a crescut cam deloc. La fel am patit si cand am incercat sa fac un blat de tort. Ce nu fac bine?
    1. Praful de copt l-am stins cu un pic de lamaie dar nu l-am stins extraordinar de bine
    2. Cuptorul era pornit de vreo 5-10 minute deci era incalzit…dar oare nu suficient?

    Va rog, Teo sau celelalte bucatarese, ma puteti ajuta?

    Ioana.

  9. Amalia

    Hey , Teo felicitari pentru chec, ti-a iesit foarte fain !

  10. Multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoasa >:D<

    @Alina, eu bat albusurile spuma cu mixerul, circa 10-15 minute pentru o spuma tare, avand grija sa plimb paletele mixerului prin spuma, pentru ca daca nu le tii si pe fundul vasului, risti ca acolo albusurile sa ramnane nefacute si spuma nu s eintareste in veci!

    @Laura, foile le iau de la Kaufland, Carrefour, Cora sau Auchan. La Auchan sunt cele mai ieftine, gen 4 lei 70 de bucati.

    @Ioana, ideea e ca eu fac reteta numai cand am albusuri ramase, niciodata nu am stricat oua special pentru ea. 🙂

    @Joanna, sincer imi pare rau, dar nu stiu despre ce reteta vb, nu cred sa fi facut vreodata supa mexicana 🙁

    @Camelia, iti recomand aceste muffins, sunt ff bune! Cat despre bebe, nu vreau sa il expun prea mult, pentru ca am primit tot felul de comentarii rautacioase si nu simt nevoia. Pupici

  11. Moldopiata

    Momentan sunt la servici si am o foame de nu e adevarat…asa ca mai usor cu lucrurile astea va rog :))

  12. TeleleuM

    vai…esti de-a dreptul gospodina Teo ! proit ca ma apuc si eu sa fac o reteta de`a ta…secoul asta :)) ! hug and a handshake form Adrian to Luca ! pup mamica gospodina foc !

  13. Daniel Tache

    Mama ce bine arata asi vrea si eu una oau oau

  14. Din pura intamplare, in weekend am dat peste emisiunea aceea de pe Rai de care spuneai tu, La Prova del Cuoco. M-am uitat pana la sfarsit, desi nu am inteles mare luru 🙂 Prea aratau toate excelent pe-acolo. Preferata mea a fost reteta unei prajituri / tort cu orez (cred :P). Era ceva cu Rizo en Bianco….

    Arata extraordinar, pun pariu ca era ultra-delicios! Daca ai vazut si tu emisiunea, mi-ar face o placere extraordinara sa vad reteta pe aici.

    Te pup

  15. Teo, iti multumesc pentru sfat, o sa incerc sa bat albusurile mai mult timp. Dar cum trebuie sa fie temperatura lor? A camerei sau din frigider? Tu pui si lamaie?
    Multumesc si va pup. Si pe Luca.

  16. Anonymous

    Buna Teo, am facut si eu reteta de muffins a iesit super, dar imi zici te rog…EXACT,la ce raion, in auchan ai gasit hartii din acelea de forma? ms mult

  17. Fara sa fiu rea, am mai zis de nu stiu cate ori unde se gasesc formele pentru briose. E clar ca nu o sa le gasiti la raionul de mezeluri feliate. Este un raion cu produse pentru patiserie si bucatarie, linguri, cutite etc… acolo gasiti si formele pt briose!

  18. Anonymous

    Mersi de informatie Teo. In primul rand daca nu as fi citit si celelalte comentarii n-as fi stiut ca le-ai luat din Auchan deci nu te-as fi intrebat. Dar eu am citit si cand am vazut ca le-ai luat din Auchan m-am dus sa caut. La raionul de patiserie. Dar n-am gasit foi din acelea, doar forme de copt. In fine, o sa mai caut, multumesc oricum.

  19. tocmai am terminat de facut checul,a iesit mai bine decat ma asteptam,e delicios,problema e ca a iesit numai unul si diseara am musafiri asa ca ma gandeam daca pun aceeasi cantitate de albusuri si cantitati duble din toate celelalte e ok?
    Pupic

  20. daca dublezi ingredientele, trebuie dublate si albusurile. rolul spumei batute tare e sa lege compozitia si sa faca checul pufos.

    daca nu e destul ou, checul nu creste chiar daca pui praf de copt si se intareste foarte repede.

  21. Multumesc pt raspuns, Teo, pana la urma m-am dus si am mai cumparat oua si am facut inca 2 checuri care au iesit la fel de delicioase,parca nu-mi venea sa cred ca sunt facute de mine .:)

  22. Teo, fiica mea imi tot cere ciocolata calda (de baut). M-am gandit sa te rog pe tine sa imi sugerezi o reteta,una buna. Iti multumesc si va pup. Pe tine si pe Luca.

  23. Anonymous

    Draga Teo,
    ultima oara am facut chec cand am gatit o salata boeuf si mi-au ramas albusurile dar i-a placut prietenului meu asa mult incat m-a rugat sa mai fac.Dar nu am la ce sa folosesc galbenusurile te rog sfatuieste-ma ce as putea sa fac sa nu le arunc.Multa sanatate draga Teo si tie si celui mic.pup

  24. Anonymous

    Sorry Teo acu am citit celelalte commenturi nu e nevoie sa raspunzi legat de galbenusuri.pup

  25. Alina, am o reteta foarte buna!!! O s-o caut si o postez pe blog cat de curand 🙂

  26. Alina

    Iti multumesc Teo, abia astept!

  27. elena. buna am si eu o intrebare.. daca pun compozitia de briose in hartiutele acelea fara a le mai pune in forme ci direct in cuptor se fac sau trebuiesxc neaparat tavitele acelea?

  28. da, sunt necesare pentru ca altfel risti sa-ti ia foc in cuptor. eventual macar sa le pui intr-o tava si sa le bagi cu tava in cuptor. eu nu sugerez varianta asta.

    cel mai bine e sa le folosesti in forma clasica impreuna cu forma pentru briose, sau sa iei forme individuale din aluminiu sau silicon.

  29. Patricia

    Mi-a iesit checul. Primul meu chec! ;)) Multumesc pentru reteta, Teo.

  30. marean_anca10

    delicios checul ll fac des uneori pun 2 plicui de capucino in el si stafide inmuiate in rom poti incerca combinatia

  31. Alina Alexandra

    Buna Teo,
    l-am facut si eu ieri si a iesit foarte bun.
    Am totusi o intrebare: la taiere checul e destul de sfaramicios, care poate fi cauza?
    Multumesc mult pentru reteta!!!

  32. Alina Alexandra

    Teo, am refacut checul!!!!! delicios (delicios a fost si data trecuta)si nu se mai sfarma, singura diferenta fata de data trecuta a fost ca am batut mai mult albusurile si am pus mai multe stafide. Is tare fericita! Tare multumesc!!!!!

  33. @Alina, ma bucur ca ti-a iesit, sa iti fie de bine!

  34. Carmen I.

    Ziua bună!
    De 2 poate 3 ani tot mă inspir și pregătesc diverse bunătăți din rețetele postate de Teo, dar niciodată nu am îndrăznit să las vreun comentariu, nici eu nu știu de ce. Profit astăzi să-ți mulțumesc Teo pentru tot ceea ce faci pentru papilele noastre gustative. Această prăjitură este prima cu care eu mi-a, început marea aventură cu Teo’s Kitchen aliat imbatabil, iar marea satistfacție vine atunci când fiul meu în vârstă de 7 ani o alege în detrimentul tuturor dulciurilor din comerț. O consumă dimineața sau seara cu lapte, ca desert după prânz sau doar pentru că are poftă de dulce, cu stafide muuulte și nucă dacă am prin casă, oricum ar fi e desertul lui preferat și e la îndemâna tuturor începătoarelor pentru că nu ai cum să dai greș cu acest desert și-l poți decora după imaginația de moment sau după cea a copilului pofticios acolo unde este cazul…
    Cu astă ocazie transmit și mamei tale toate cele bune și sănătate cât cuprinde alături de cei dragi!

    • Carmen draga, cunosc sentimentul..si pe mine ma bucura maxim cand Luca alege dulciurile mele in locul celor din comert si sper sa ramana asa si de acum incolo. Multumesc de urari, la fel iti doresc si eu, tot binele din lume

  35. Buna Teo,

    Vreau si eu sa fac reteta, dar ma induce in eroare exprimarea cantitatilor in pahare (1 pahar de faina, un pahar cu zahar…);
    despre ce cantitati e vorba exact daca ne gandim sa le combinam c 5-6 albusuri?

    de asemenea, inteleg ca reteta e pt. 2 forme de chec, corect?

    multumesc anticipat pentru raspuns si pentru retetele pe care le-am executat deja 🙂

    Dania

  36. Buna Teo, se poate te rog sa precizezi ce cantitati exacte de zahar si fainase folosesc la 5-6 albusuri?

    multumesc,
    Dania

  37. Acum îl încerc am niste albuse prin frigider

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.