Dupa atatea retete exotice, era si cazul sa mai facem si ceva mai obisnuit, nu? Eu zic ca da, asa ca va propun reteta de cascaval pane, o reteta culinara atat de simpla, ca ti-e mai mare dragul sa te apuci de ea 🙂 Si nu, nu pretind ca am inventat eu casul pane, va prezint pur si simplu cum il fac eu :))
Ingrediente:
– 4-5 felii de cascaval
– 2 oua
– faina
– pesmet
– sare si piper
Batem bine ouale, saram si piperam dupa gust, apoi amestecam ouale cu 3-4 linguri cu varf de faina, astfel incat sa obtinem o compozitie groasa, ca si smantana. Asa ne asiguram ca vom avea o crusta frumusica pe cascavalul pane.
Dam cascavalul prin faina, apoi prin amestecul de ou si faina si apoi prin pesmet. Eu prajesc putin pesmetul inainte, intr-o tigaie de teflon, fara nici un fel de grasime, asa e mai crocant si capata culoare. Prajim cascavalul in ulei incins, pe ambele parti, insa la foc mediu, niciodata la foc iute. De altfel, nici un fel de pane nu e bine de prajit la foc iute, pentru ca se prajeste prea tare crusta, in timp ce mijlocul ramane nafacut.
Noi am mancat cascavalul pane cu cartofi prajiti si castraveti murati.
Am uitat ceva: sa nu folositi mozarella sau un cascaval moale, pentru ca indiferent cat de groasa e crusta, tot va curge. Va sugerez fie un cas de la tara (eu asa am folosit si am taiat felii de cca 1 cm grosime) fie un cascaval mai tare, de exemplu cascavalul Dalia (consistenta lui variaza de la un producator la altul) si puteti da casul de 2 ori prin amestec – faina-ou-faina-ou-pesmet.
nu am mai gatit demult un cascaval pane…al tau arata delicios
trebuie sa incerc si eu… 🙂
Am o mica rugaminte…..imi poti divulga felul cascavalului?? Multumesc anticipat! Ari
POt divulga ce cascaval am folosit, dar stiu cat va ajuta 🙂 E cascaval de tara, cumparat de la Stana, dintr-un satuc din Ardeal 🙂
Care e diferenta intre pane si parisiene?
o zi minunata iti doresc
Paneul e mai simplu decat parisenne, in sensul ca la pane se da de obicei doar prin ou si faina / pesmet, in timp ce compozitia parisienne e mai complexa si contine faina amestecata cu ou, oraf de copt, lapte si unt topit. Parisienne seamana cu un soi de copizitie de clatite, in timp ce pt pane nu este neaparat nevoie sa se amestece ingredientele: dai pur si simplu preparatul prin faina, apoi prin ou si il prajesti. Mie imi place sa folosesc o combinatie, respectiv tot faina cu ou, insa le amestec, pentru a creea o crusta mai groasa.
O zi buna, asemenea.
aoualeu………….acum de 10 min citesc\ cate ceva pe aici si imi vine s alesin de pofta….scrie undeva ca e interzis gravidelor 🙂
:)) nu poate fi interzis gravidelor, ca atunci nu mai pot scrie eu :-p
sa ai o sarcina usoara >:D<
am toate ingredientele, maine aplic si eu reteta 😀
ms
am facut si eu! am scris despre experienta asta aici
Super bine arata cascavalul……imi place foarte mult!Am sa-l incerc si eu.Numai bine si spor la gatit!V-am descoperit de curand si sunt foarte incantata!
As vrea sa ne spui si cum ai facut ornamentul acela din kechap si maioneza. Face tot efectul
frumos situl si foarte util, multumesc:)
niam…arata deliciosss…am sa incerc sa fac si eu… 🙂
XD
buna, eu fac cu cascaval de la carefur cel cu nr 1 pe el si este super pentru pane dar daca vreti ceva mai scump puteti folosi cel de la dalia (cel cu folie rosie sub),si pesmet foste fain e cel de la peny in cutie de 1 kg la 3 lei si ceva si fac fara faina pentruca il dau de 3 ori prin ou si pesmet si iese foarte fain.
incercati si asa sa vedeti ce iese,apoi spuneti-mi cum e.
e coool si asa!
E Foate GUSTOS! Eu ku ai mei am citit receta de vreo 3 ori shi nea lasat gura apa.Cei drept ka noi am folosit brinza de oi, cu care foarte delicios s-a prmit!!!! Propun tuturor sa incerce ca se pregateshte ushor dar e nemaipomenit de bun!!!! MULTZUMESC inka o data!!!!
Ce deliciosss @ Asta voi gati si eu azi ca mi-ai facut o poftaaa :P:P:P
Felicitari ptr site ! E nr 1 @
prea multa faina dupa parerea mea .
o sa incerc si eu in seara asta sper sa imi iasa nu ca ar fi mare inginerie de pregatit …
Arata foarte bine ,mi-ai facut pofta.ms
trebuie sa incerc si eu neaparat . deci salivez !!!
mersi
Deci,de cateva zile iti urmaresc blog-ul si tin sa te felicit si sa-ti spun ca esti o persoana extraordinara..si sa-ti aduc la cunostinta ca m-am indragostit de blog-ul tau si de acum o sa gatesc retete de aici.Ei bine si…cascavalul pane a fost prima reteta gatita de la tine asa…intre 2 cursuri la facultate [cu tot cu cartori si muraturi si tooot :))] Ei bine…si o sa-ti las commenturi la toate retelele pe care o sa le fac…sa-ti spun cum mi-au iesit.O zi superba.
Andreea, te astept cu mare drag 🙂
super tare mai ales pt mine ca sunt incepatoare in ale bucatariei
am o bonă care m-ia cerut să caut rețete de cașcaval pane
salut,sunt foarte incantata de reteta…..chiar acum 15min.am pregatit pt ai mei cascaval pane si mi-a ieshit de minune………mersi Teo!!!!:*
Adriana, cu multa placere!! 🙂
Foarte buna reteta,mi se topeste in gura mmm!
ma bucur ca iti place 🙂
Am incercat si eu reteta…dar tot cascavalul s-a topit si s-a scurs in tigaie…a ramas decat pesmetul care a luat forma cascavalului…unde am gresit? 😀
ehe, Bogdan draga, multe puteau merge prost, dar cred ca nu le-ai dat bine prin amestecul de ou si apoi pesmet, pentru a-si face o crusta sanatoasa, care sa reziste cu brio prajirii
arata delicios…trebuie sa incerc!
Draga Teo, iti multumesc mult si pentru aceasta reteta delicioasa! Numai ce am servit pranzul in familie iar acest preparat a fost regina mesei, a fost pentru prima data cand nu mi-a curs tot cascavalul in tigaie si asta datorita sfaturilor tale pretioase.
Multa sanatate si multi multi pupici !
Multumesc din suflet, sa fie si sanatate si pupicii au ajuns la mine cu bine! 🙂
As dori sa stiu cum ati preparat cartofiorii,deoarece seamana cu cei facuti la un fast food grecesc de la mine din oras, (care se numeste Souvlaki) si cred ca ei prajesc cartofii pe ceva plita speciala.Sunt tare curioasa daca imi pot face si eu acasa !
draga reo am incercat reteta mmm a iesit doar ca nu mia placut cum sasimtit gustu orcum in rest a fost delicios
Da. Chiar a iesit bine. Multumesc pt ghid.
Un pont: congelati inainte de prajire feliile de cascaval, astfel nu veti risca sa curga.
Am 13 ani si am facut si sunt foarte simple
UChiar trebue sa pun pesmet ?
Cam da 🙂 trebuie sa faci o crusta “serioasa” in jurul cascavalului ca sa nu curga la prajit
Daca ai stii tu, draga Teo, ce gatesc eu la ora asta :)) Cu pesmet, binteinteles! 😀
Si si? bun a fost? 🙂