Ingrediente:
– 4-5 pulpe de pui
– 4 linguri de smantana
– un ou
– 3 linguri de fulgi de porumb
– 3 linguri de pesmet
– cascaval ras
– condimente dupa gust
Se spala bine pulpele si se curata de piele.
Intr-un vas se amesteca smantana cu fulgii si pesmetul. Peste pasta mai groasa obtinuta se sparge un ou si se pune cascavalul ras. Se amesteca toate impreuna.
Se dau pulpele prin compozitie si se dau la cuptor intr-o tava cu putin ulei si putina apa. Cand pulpele devin aurii se intorc si se mai lasa la cuptor 10-15 min.
Se poate servi cu orice garnitura, noi am mancat cu cous-cous si cu sos de smantana cu verdeata.
nu ma prind ce e aia garnitura de cous cous, de unde se ia, e bun? si ce gust are?
ms frumos
in rest aripioarele mi-au iesi deminune.insa le-am mancat goale doar cu salata..:)
Cus-cus-ul este o pastă făinoasă în formă de bobite (întrebuinţată în supă, ca garnitură la carne etc.), de origine turceasca.
Se gaseste, in general, la orice alimentara mare si se prepara cam asa:
Intr-o oala cu putin ulei incins se toarna cus-cus-ul si se prajeste amestecand continuu pana devine auriu(cam 2-3 minute). Se adauga 2 cani cu apa si o lingura de vegeta si se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.
care sunt aia fulgii de porumb cei care se mananca si goi?
in lipsa unui cuptor (eu am numai cu microunde) se pot praji pulpele? oare se fac?multumesc
Corina, sincera sa fiu, nu stiu ce sa zic, nu cred ca e o idee f buna sa le bagi la micro. Dar poti sa incerci cu una singura si s ao pui treptat, in ture de cate 2 minute si sa observi ce se intampla. Poate e ok. Avand in vedere ca eu am afcut aripioare la microunde doar ca lea-m fiert in prealabil, ma gandesc ca ai putea sa fierbi pulepe inainte si doar crusta sa se faca la microunde…
Sper sa iasa ok.
nu sa le fac in cuptor. ma gandeam sa le prajesc in ulei ca si cum le-as face pane. nu stiu insa cum se prajeste compozitia prin care e data pulpa…multumesc
Teo,diseara o s fac reteta asta,k ma incanta :).dar daca fac pulpele la vas yena cum ies? ca tava mea e cam nasoala 🙂 . sper sa- mi rasp.mersi frumos. te pup.o zi buna! aaa….felicitari pt concurs.te-am votat la toate categoriile pt ca am facut destule retete de pe site ( si au iesit bune ),si pt ca imi place la nebunie toata treaba asta pe care o faci tu aici .
lory draga, poti sa folosesti vasul de yena in locul tavii fara nici un fel de probleme…
multumesc pt voturi
buna Teo,
iti urmaresc de mult blogul, dar e prima data cand iti scriu.Am incercat azi sa fac aceste pulpe gratinate dar cred ca am facut ceva gresit,deoarece pasta mi-a iesit cam groasa si nu am reusit sa ung cum trebuie pulpele. pulpele sunt la cuptor sunt curioasa ce va iesii.poate ma ajuti cu pasta.Merci si sa-ti fie sanatos bebicul
Nu stiu exact din ce motiv a iesit pasta mai groasa, dar se dregea foarte usor cu un ou batut ca pentru omleta si adaugat in compozitie…
teo esti grozava multumesc pentru tot ce faci imi place ca raspunzi la intrbari esti super te iubim
Unde ati gasit cous-cous? Mai am o singura punguta si nu mai gasesc nicaieri in Bucuresti…
cous-cous se gaseste la orice macelarie arabeasca , turceasca , cea pe care scrie halal; sunt f multe asemenea macelarii in bucuresti; in ce cartier stai , sa-ti dau un indiciu.
luminita
Am facut si eu aseara pulpele gratinate si totul a fost bine pana au trecut 10 min de stat in cuptor, cand s-a desfacut si a cazut in tava tot pane-ul de pe pulpe. Trist…
Astazi le-am facut si eu.. rezultatul n-a fost nici pe departe asa cum ma asteptam.. poate data viitoare ies mai bune.
Te pup, Laura
o sa le fac si eu azi ,,,,,doua portii,,, ra mai intai o sa prajesc un pik pulpele,,, apoi le dau prin compozitie si la bag la cuptor ,,,, yammy yammy
Am facut si eu pulpele, delicioase, nu mi-a prea placut ca in momentul in care desfaceai carnea de pe ele cadea crusta, dar au un gust excelent .
Buna Teo, smantana ai trecuta pt ca se adauga si in compozitie sau o folosesti pt garnitura de cus cus?
smantana se adauga si in compozitie, asa cum se poate vedea in poza 1.
Sti ce inseamna gratinat adica la tigae nu la cuptor!!!!!!!
Dar tu stii? GRATINÁ, gratinez, vb. I. Tranz. A acoperi unele mâncăruri cu pesmet și a le coace în cuptor. — Din fr. gratiner. Si te rog limiteaza numarul de semne de punctuatie folosite, nu ne tragem de sireturi ca sa iti permiti sa strigi la mine. Multumesc!