Pt ca s-au mai ieftinit capsunile, m-am gandit sa ma bucur de ele si sa fac aceasta minunatie, care desi nu exceleaza prin aspect, va asigur ca e ff buna
Ingrediente:
– 500g capsuni
– 4 oua
– 1 varf de cutit de sare
– 200 g zahar
– 80 g faina
– 60 g unt
– 250 ml lapte
– un plic de zahar vanilat
Se curata capsunii si e taie bucatele (daca sunt mai mici, ii puteti lasa intregi). Se bat ouala ca pentru omleta si se adauga pe rand sarea, zaharul, faina, se amesteca bine, apoi se pune si untul si laptele.
Se unge un vas e yena cu unt, se aseaza capsunii si peste se toarna compozitia obtinuta mai sus.
Se lasa la cuptor cca 45 de min, la foc mic.
Desi nu e cel mai aspectuos desert din lume, e super super bun!!!
Acuma se face in cuptor. abia astept sa vad cum iasa 😀
Am incercat-o si eu si nu s-a legat. Cred ca undeva este gresita o cantitate, ori este prea putina faina ori prea mult lapte ptr ca nu s-a legat. Mai uita-te o data peste gramajul ingredientelor.
pffff mi-a iesit amar…credk untul nu a fost bun nu stiu c sa zik….:(
Am incercat si eu reteta astazi, pt ca in poza la tine arata apetisant. Nu a iesit asa, am si eu impresia ca o cantitate e gresita, pt ca aluatul era foarte subtire, mai subtire decat cel de placinte.
reteta e fantastica. Si a iesit tare buna. Am facuta de vreo 5-6 ori. Nu este gresita nici o cantitate. Pur si simplu nu e foarte aspectuoasa, dar e super gustoasa.
Buna Teo,
Iti urmaresc de foarte mult timp blogul si trebuie sa recunosc faptul ca am fost extrem de comoda in a pune mana si a-ti scrie un comment cat si de a te felicita pentru minunatele tale retete.
Am o intrebare, ce desert foarte usor cu capsuni as putea prepara pentru o cina romantica de primavara in aer liber? Sigur trebuie sa ai in caietul bunicii ceva de dat barbatii pe spate 😛
Multe multumiri
Andreea
Andreea, uite o reteta buna de incercat in situatia descrisa de tine.
nu stiu tortul, dar capsunele date prin ciocolata au toate sansele sa dea barbatii pe spate :))
buna ziua teo! a venit si randul acestei retete, numai ca o tin la cuptor deja de o ora si mijlocul nu s-a inchegat inca! cuptorul asta electric mi-a scos peri albi! cand tu spui de exemplu sa tinem la 180 gr timp de 50-60 min eu trebui sa tin primele 15 min la 180 si apoi la 160 gr inca o ora si sa bata caldura de dedesubt pt ca altfel se intareste deasupra si etc!!! sper sa se coaca aceasta praji azi!o zi frumoasa! madalina-bucuresti
mai am o intrebare daca ai timp sa raspunzi! crezi ca acest desert ar merge si cu alte fructe? madalina-bucuresti
Super reteta, compozitia s-a legat foarte bine…pe scurt as putea sa o descriu ca fiind foarte delicoasa 🙂
Vaaai, Doamne, ce bine arata!! Putina faina..desertul perfect pt cei care vor sa isi satisfaca poftele si sa fie smecheri in acelasi timp…adica papa ceva slab caloric. Abia astept sa apara capsunile. Nu mai e chiar mult…:)) Oare merge si cu mere ?:) sau poate cu prune..sunt cateva congelate 🙂