Tortellini carbonara

Nu voi pretinde ca cea prezentata de mine aici e reteta originala, dar garantez ca e o reteta foarte buna si ca va vor iesi niste paste minunate

Aveti nevoie de:
– o punga de tortellini (eu am ales din cei umpluti cu sunca)
– 200 de grame de bacon
– 2 oua
– 200 de grame de cascaval ras
– parmesan
– busuioc
– condimente

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei.
Se taie baconul marunt si se prajeste in cativa stropi de ulei; cand se rumeneste, se scoate pe hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.

Se bat ouale ca pt omleta si se amesteca cu cascavalul ras, parmezanul, condimentele si busuiocul.

Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa si cat sunt inca calde se pune peste un cubulet de unt. Se amesteca si se tin pe foc mic, apoi se pune peste amestecul de oua, amestecand in continuare.

Cand ouale se prind, pastele sunt gata si numai bune de mancat. Se mai poate adauga cascaval ras si busuioc.

26 Comments

  1. Felicitari pentru blog!!E super!!Am incercat si eu reteta de tortellini si au iesit super, s-au papat imediat.O sa mai incerc si alte retete de la tine, sper sa-mi iasa la fel de bune :))).

  2. Ada - Gabriela

    Yammy!!! Carbonara sunt preferatele mele ;)) nu incercasem cu tortellini insa. Grabita si pofticioasa cum sunt si neavand bacon la indemana am incercat cu pastrama de pui afumata. Banuiesc eu ca alta ar fi fost aroma cu bacon dar a fost super si asa. M-am bucurat foarte cand am gasit blogul dvs acum ceva vreme, gatitul fiind o mare, mare pasiune a mea si fiind mereu in cautare de idei. 🙂 keep going, cause you’re just great!!!

  3. Ada, ai dreptate, bacoun e “secretul gustului” dar cu siguranta au fost bune pastele si cu pastrama 🙂 Sa iti fie de bine!

    Alina, spor la bucatarit!

  4. ciao,si felicitari!ma tot uit la retetele tale si nu stiu ce sa aleg (toate).cu carbonara ce sa-ti spun,sigur e buna si cu tortellini si cascaval dar cu paste simple,bacon,parmezan si oua e super!eu cascavalul al vad numai pe mamaliga(tocana ca la noi).o sa mai intru pe blogul tau pana o sa te saturi de mine.felicitari pentru luca.si pentru bebe si pentru numele lui.

  5. Anonymous

    hey..sa va dau un pont…

    sunt cornelia si de curand am venit in italia..aici se mai adauga ceva la pasta carbonara…cand se prajeste bacon-ul se adauga o ceapa si condimente :putina sare,piper,boia si oregano(sau putin cimbru);iar ouale se pun intregi nu batute …e preferata mea si a sotului meu care e specialist in paste..

    Pofta buna !!
    PS. Teo am incercat multe retete de la tine..sunt delicioase..le citesc mereu…succes in continuare:*

  6. Bianca

    Draga mea.. ce ar fi suuper la blogu tau ar fi sa pui si de printat.. pe mine m-ar ajuta enoorm… ca sa numai dau copy/paste 😛
    Mersi iubita… iti doresc succes

  7. Esti fenomenala!!!Am incercat foarte multe retete de pe blogul tau,si toate au iesit delicios.Felicitari pentru bebe, imi place foarte mult numele(e preferatul meu).Am o propunere pentru pastele carbonara,poate faci reteta mea si pui si niste poze pentru restul :).Se taie cubulete bacon-ul, se adauga branza camembert, taiata cubulete si curatata de pielita,se pune la prajit, se adauga smantana lichida (dorna folosesc eu).Spre final se adauga un cub Knor cu gust de pui, si alte condimente:piper, busuioc praf.Cand sunt gata pastele (tagliatele all uovo de preferinta) se adauga sosul….o bunatate :).
    Iti doresc mult succes in tot ceea ce faci, si iti multumesc din tot sufletul pentru toate bunatatile ce imi oferi.

  8. Anonymous

    Esti grozava,Teo!!!! In sfarsit am gasit un blog cu retete pe placul meu! Am incercat deja cateva, au iesit excelent si acum abia astept sa vina weekend-ul, cand am mai mult timp pentru gatit, sa mai incerc noi retete! Silvia

  9. inainte am terminat de mancat, a iesit foarte bun! 🙂

  10. iemima

    Azi am descoperit blog-ul tau cautand o reteta de tortellini. Am pus apa la fiert, am batut ouale si a intervenit ceva asa ca l-am lasat pe prietenul meu sa continue. Nu i-a venit sa creada cat de simpla e reteta si ce mancare delicioaaasa a reusit sa faca de unul singur 🙂
    Mi-au facut cu ochiul si alte retete, te-am bookmark-uit si abia astept sa le incerc.
    Felicitari pentru blog si multzu de ajutor ! 🙂

  11. Simona

    Felicitari pentru blog! e genial ce faci tu aici si cu cata pasiune :). Sarbatori fericite si numai bine tie si familiei tale!

  12. Anonymous

    Felicitari pentru blog si foarte bune retele. Am sa va dau un sfat pentru un gust mai bun- adaugati mazare

  13. Anonymous

    buna Teo. Vroiam sa te intreb ce condimente ai pus.felicitari pt blog

  14. Buna, am folosit busuioc si condimente universale, all spices. Gasesti insa in magazine condimente speciale pnetru paste carbonara, de la fuchs daca nu ma insel.

  15. Anonymous

    multumesc de ajutor……..au iesit BESTIALE…chiar acum 2 min le-am terminat de facut..

  16. Alexandraandra

    si eu am facut.chiar acum mananc,au iesit foarte bine.yummmmy

  17. Anonymous

    Salutare Teo!

    Intru demult pe blogul tau, insa niciodata nu ti-am lasat un mesaj. Nu stiu de ce. Poate ca de lene, poate ca din graba, insa sa stii ca am facut mancare dupa retetele tale si trebuie sa recunosc ca esti extraordinar de talentata. Am recomandat blogul tau unor persoane care apoi mi-au multumit, inclusiv fratelui meu care locuieste in Germania.
    Am si o critica 😛 Uneori mi se pare ca nu esti atenta la ce cumperi cand pregatesti ceva, si mie mi se pare ca e esential asta. Nu esti atenta sa iei ingredientele cele mai sanatoase. Mancarurile pot sa fie f gustoase, insa nu intotdeauna sanatoase, ceea ce se poate dovedi o capcana in timp.
    Ca sa fiu mai exact, de ex la reteta pentru tortellini carbonara, din ce vad in poza ai ales niste paste cu sunca conservata, uscata. Nu stiu daca ai citit ce scrie la ingredientele acelor paste, insa tind sa cred ca nu sunt chestii f sanatoase… :-s
    In afara de remarca asta, te felicit pentru acest blog si te admir pentru rabdarea si minutiozitatea ta.

    Marius

  18. Anonymous

    Buna!Retete f faine si bine explicate!Sunt incepatoare 'intr-ale bucatariei',iar pt un inceput 'glorios'(fara pompieri si nisip la indemana) cred ca site-ul este perfect.Multumesc si pofta mare tuturor!

  19. andreutza

    foarte buna reteta am incercato si eu de curand si prietenului meu ia placut mult asa ca succes in continuare la urmatoarele…

  20. Anonymous

    Teo…sarumana pentru masa! 🙂 Au iesit delicioase! Multumesc!

  21. Felicitari pentru blog… L-am descopeit mai tarziu, dar tot e bine… am de unde sa ma inspir… multumesc! Aceste tortelini ma tenteaza sa le incerc… desi nu am mancat niciodata…

  22. multumesc pentru reteta! e rapida,gustoasa si am primit foaaarte multe reactii pozitive dupa ce am gatit-o. iubitul meu o adora.

  23. MANUEL

    mersi pt. reteta. abia v-am descoperit, dar sigur voi reveni…

  24. Claudia

    minunate….am testat si eu in seara asta reteta si au iesit delicioase!multumesc …mancarurile tale sunt pe gustul meu si al familiei mele.

  25. Andrei

    am incercat, bun bun!!!

  26. Am incercar reteta, am mancat tot din farfurie si eu si sotul meu 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.