Socata

Pentru ca m-am saturat de Pepsi si Cola si alte cele, am facut azi socata (dupa reteta lui Buni)

Deci, la 10 litri de apa:
– 1 kg de zahar
– 15 flori mari de soc
– 4 lamai stoarse cu coaja, apoi coaja se taie felii
– 2 pliculete de sare de lamaie

Se pun toate in borcan si se lasa la macerat 4 zile, acoperite cu o farfurie sau un tifon. Se amesteca din cand in cand. Dupa cele 4 zile, se strecoara, se pune in sticle si se tine la frigider.

24 Comments

  1. Anonymous

    Da draga mea am facut si eu reteta de socata si mi-a iesit super.Multumesc mult.Am si eu blog:http://crazy-diva.blogspot.com

  2. Ma bucur ca ti-a iesit bine si sper ca v-a placut 🙂 si eu fac zilele astea,ca mi-e poftaaaa

  3. Daniela

    Mai am o mica rugaminte, nu stiu daca sti reteta de “lapte de pasare”,un desert,e cu ou lapte si zahar dar nu mai stiu exact ce trebuie sa fac, nu vreau sa iasa dezastru asa ca te rog daca o sti sa o publici si pentru mine.Te pup

  4. Daniela, special pentru tine am pus azi reteta de lapte de pasare. Sper sa intri si sa o vezi si mai ales sa-ti placa.

    Te pup,
    Teo.

  5. Mihaela

    Vreau sa va spun cel care a inventat Socata a fost un om destept, pentru ca reteta de SOCATA o stiu de multi ani si in fiecare an o fac, ca sa imi uimesc colegii de birou care sunt veniti din toate colturile lumii, si bine inteles ca nu m-a dezamagit niciodata.

    Utilizati-o cu incredere!

  6. am facut si eu zilele trecute socata, dar nu dupa reteta aceasta, dupa o reteta pe care o stiam eu, dar cam la fel ca aceasta doar ca in loc de sare de lamaie am pus 1 lingura de otet.dar a iesit asa groasa….mai subtire putin ca o smantana.si nu e gustoasa deloc…oare de ce?

    • eu am patit asta pentru ca sa racit vremea pt vreo 2 zile dupa ce am pus socata la soare .

      explicatia ar fi ca nu sa dezvoltat drojdia din cauza temperaturii

  7. ioana-50

    Teo nu mai pune nici otet nici drojdie si nici sare de lamaie deoarece florile de soc fermmenteaza si fara aceste ingrediente ,poti sa o lasi o zi in plus la soare si atentie mai fermenteaza si in sticle in frigider.

  8. Anonymous

    trebuie neaparat borcan de sticla? bodon de 5 litri de plastic nu e bun?

  9. din cate stiu eu, trebuie vas de sticla… nu am incercat in plastic

  10. claudia

    Eu am facut zilele trecute in bidon de 5 litri de plastic..tocmai am mai pus o tura la facut..iese foarte buna socata si asa…am injumatatit cantitatile tale si am pus la soare pe balcon 4 zile..un deliciu:)

  11. super! ma bucur ca a iesit buna! chiar o sa incerc si eu sa fac in bidon de plastic, sa vedem ce si cum.

  12. Anonymous

    o sa incerc si eu reteta.Am auzit ca pot face si cu petele de trandafir in loc de flori de soc.Stie cineva sau a facut asa ceva? Daca da,vreau si eu cantitatile.La adresa irinavalsan@yahoo.com.Multumesc si va pup.PS:Voi ce mai gatiti?Eu as mai vrea niste combinatii pentru gatit la aparat cu vapori.Retetele sunt rare si plicticoase!

  13. CheiaMagica

    multumesc,exact cum facea bunica!

  14. florina soituz

    Buna ziua.
    Intreb daca nu este nevoie si de drojdie.
    Cu privire la petalele de trandafir se respecta totul dar eu am pus si drojdie si petale de trandafir cam3 maini pline la un borcan de 10l.

  15. florina, eu nu folosesc drojdie. daca mi se pare ca nu e suficient de acidulata, mai pun cate o felie sau colt de paine ca sa fermenteze

  16. Anonymous

    se mai poate pune cateva boabe de orez pt a fermenta.

  17. Anonymous

    Am facut si eu dar am pus un cub de drojdie in loc de sare de lamaie, si dupa 4 zile a iesit vin de soc 🙂 a fost tare bun! Azi trag in sticle a doua tura :)! Ana D.-Bucuresti

  18. Anonymous

    Buna!
    As avea nevoie de o reteta pentru o prajitura cu crema de ciocolata pentru o ocazie specila.Imi puteti da o reteta mai speciala pentru o astfel de prajitura?
    Multumesc!

  19. @Ana – sa va fie de bine!

    Anonim, poti incerca Amandina, care se poate face si sub forma de tort

  20. Anonymous

    buna ziua indraznesc sa va scriu si eu am o intrebare nu vreau sa devina vin pentru ca eu sant musulmana cand trebuie sa opresc fermentarea sa nu cumva sa o beau ca vin va multumesc mult

  21. alexandrasisu

    am facut si eu socata si este foarte buna eu o sa o recomand peste tot

  22. Sa iti fie de bine, ma bucur ca ti-a placut 🙂

  23. Anonymous

    Abia astept sa incerc reteta de saocata am facut cu drojdie dar nu mi-a iesit cum ma asteptam are un gust de drojdie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.