Toata lumea cunoaste chiftelutele, aperitivele nu sunt aperitive, fara chiftelute si tot asa. Primul lucru cand m-am casatorit si mi-a venit timpul sa gatesc, am intrebat-o pe mama cum se fac chiftelutele. Reteta invatata de la ea v-o prezint si voua:
– 1,5 kg de carne toacata (porc + vita, porc sau pui)
– 3 oua
– 5-6 felii de franzela
– sare + piper + condimente (fie pt carne tocata, fie speciale pt chiftelute, fie ierburi aromatice)
– usturoi dupa gust
– faina
Se amesteca toate impreuna, cu mentiunea ca franzela se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine si se adauga doar miezul, la compozitia pt chiftele. Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti.
Enjoy!
MMMMMM!Ce bine arata! Mi-ai facut o pofta asa de mare incat maine asta o sa mananc! 🙂
arata fenomenal…eu le facem mereu mai mari si turtide de frica sa nu ramana necoapte,dar ale tale arata delicios..
teo iti multumesc ca mi-ai adus aminte de acest aperitiv laudat de toti invitatii mei, le-am facut de ziua mea – 1 mai
Incercati in loc de paine sa folositi cartof nefiert ,razuit!Eu asa le prepar si-mi ies o nebunie!
pt. a nu ramane neprajite, pui mai mult ulei (sa fiarba in ulei, ca si gogosile).
E a2a reteta a ta incercata de mine si reusita dupa cea cu papanashii… Cred ca urmeaza cea cu sushii… Tine-o tot asa! Succes in continuare!
in mijlocul chiftelutei baga un cub mic de csacaval,e o nebunie..
foarte bun, am incercat
miezul de la franzela inmoaiel cu lapte se primesc mai pufoase
Buna Teo,
Iti multumesc din suflet pentru acest blog.L-am descoperit acum 2 zile.Am incercat deja ciorba de burta si pulpele de pui pe pat de cartofi.Te-as ruga doar sa-mi spui ca nu am gasit pe blog cum sa fac sosul pentru chiftele marinate.Multumesc anticipat,si promit ca o sa mai scriu.
P.S. Ah,am uitat sa zic ca gogolina mea, Raisa,mi-a zis ieri cand i-am dat ciorba de burta asa: "Mmm,ce buna e;ca la gradi(mentionez faptul ca mereu am avut probleme cu mancatul,in sensul ca nu avea pofta de mancare;si mai mentionez ca la gradi mananca tot)"
Asa ca….inca o data multumesc.
teo ai facut chiftele sin= din carne tocata de pui? sunt bune? 😕
Andreea Oradea
dar ceapa nu pui?
Imi permit sa aduc un mic comentariu, desi postarea retetei e mai veche. Am intrat intentionat aici , ca sa spun ca am incercat sa nu mai prajesc chiftelutele in ulei. Le modelez normal, nu le mai dam prin faina, si le asezam pe foaie de copt, in tava cuptorului.
Dureaza putin mai mult coacerea lui, e adevarat, insa ne scuteste de fumul si mirosul de prajeala, plus ca sunt mai tolerate de catre organism produsele care nu sunt prajite.
E doar un mic comentariu, uite asa imi permit acum sa ii las pe cei mici sa pape cate chiftelute doresc. Pup. Cand ai timp si nu esti pe fuga cu masa, incearca si varianta coacerii lor.
Cat lasi la copt daca se pun in cuptor?? Merci mult! 🙂
eu la chiftelute mai pun si cartof ras, ceapa si morcov si mai pun un pic de sunca, nu mult, cat sa mai dea un pic de gust(pe langa usturoi si ou). Le dau prin blender apoi le amestec cu carnea Sunt tare bune. Cele de aici ii plac sotului. Dar mie mai grozave imi plac cele pe care le fac dupa reteta mea.
teo ai facut chiftele sin= din carne tocata de pui? sunt bune? 😕
Andreea Oradea
Da , se pot face si cu carne de pui tocata ,se preapara la fel doar trebuie adaugat mai multa verdeata si 2 linguri de ulei..sunt mai sanatoase si mai usoare la stomac.
Daria, fac mereu chiftele din carne de pui, sunt foarte fragede, doar ca trebuie putin mai mult pesmet, pentru ca e mai moale carnea
mmm….delicioase…
Sunt gustoase dar mie imi place si reteta de paine inmuiata in ou si condimente !daca vreti adaugați si cartofi st mai bn lasati com daca ati incercat