Negresa

Pana nu demult, aveam o impresie gresita despre Negresa, credeam ca este o prajitura amaruie, dar de curand, am fost in vizita la buna mea prietena Koala, care m-a servit cu cea mai buna Negresa pe care am mancat-o in viata mea. Asa ca am preluat reteta si am facut-o de Craciun.

Avem nevoie de:
– 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
– un pahar de lapte
– 3 linguri cu varf de cacao
– 200g de unt
– un pahar si jumatate de faina
– 5 oua
– un plic de zahar vanilat
– un praf de copt

Fierbem in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars) laptele, zaharul si cacaua. Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.

Separam ouale, albusele le batem spuma tare, galbenusele le pastram. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (adica introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebe lasata putin)

Cand o scoatem de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa.

199 Comments

  1. miharobi

    arata foarte bine aceasta negresa esti o bucatareasa desavarsita am sa o pregatesc si eu sa vad cum e mihaela

    • Adriana

      Am facut-o si eu de doua ori si a iesit super.Eu nu sunt innebunita dupa dulciuri,mai ales dupa cele facute in casa,dar sotul meu este,deci din cand in cand trebuie sa ii fac pentru ca ma si roaga frumos 😉 .Prima zi mi s-au parut putin gretoase si foarte dulci.Dar a doua zi nu mi-a venit sa cred,parca erau altele atat cde gustoase au fost.De atunci le fac fara sa ma mai roge sotul 🙂

  2. Teo mie nu mi-a iesit neam!!!!Adica parea necoapta….oare de ce?Nu ma pricep prea bine.Oricum,asa nasoala cum arata a fost suuuuper buna la gust.SI glazura aia de deasupra miaaaammmm

  3. Anonymous

    arata super …sigur ancerc si eu ;sper sami iasa

  4. Sper sa va iasa reteta de negresa, mie mi-a iesit din prima si de fiecare data cand am facut-o de atunci. E una din putinele retete la care nu prea ai cum sa dai gres daca respecti cantitatile ingredientelor.

  5. Anonymous

    interesant dar deasupra se presare nuca de cocos sau nuca macinata

  6. imi place tare mult blog-ul tau, si deobicei ma inspir din retetele tale, as vrea sa stiu daca ai facut ceva facultate in domeniul asta, sau daca profesezi …
    mi-ar place asa de mult sa fiu o bucatareasa si sa am un restaurant ceva … dar nu prea stiu ce facultate sa fac sau cursuri sau nush ce.(oricum mai este timp pentru aceasta decizie)

  7. Paula draga, trebuie sa recunosc ca nu am studii de specialitate, dimpotriva, am facut facultatea de psihologie :)) Dar pasiunea m-a impins spre gatit si am ramas cu pasiunea 🙂 Citesc tot ce imi cade in mana pe tema asta si dupa ce vine bebe vreau sa fac si cursuri in domeniu.

  8. ce fain! eu eram si cred ca inca sunt foarte confuza in alegerea carierei mele, dar totusi nu stiu de ce ma atrage asa de mult o cariera in arta culinara …

  9. Anonymous

    Daca am doar 2 oua cum pot sa fac:(?

  10. Nu, nu poti sa faci… dar eu totusi vreau sa cred ca ai glumit

  11. Anonymous

    Teo,poate e barbat…..cate oua ai vrea sa aiba?!?:)))
    Vorbind serios acum,se poate,de ce sa nu se poata?Numai ca nu poti fi sigura ca nimeresti cantitatile bine,pui mai putin din toate…..

    P.S.Sunt Adina dar nu stiu de ce nu am putut sa ma inregistrez 😀

  12. Salut, Adina! de la 5 oua la 2 e cale lunga si in conditiile in care din cantitatile astea iese o tava medie spre mica de Negresa, nu vad zau ce ai putea face din mai putin de cantitati…daca incerci sa imi zici si mie, poate incape intr-o forma de mini-tarta =))

  13. Anonymous

    Este o idee foarte buna.Minitarte negrese :)) Vezi cum se inventeaza retetele noi?

    (De ce nu pot sa ma autentific,ca imi vin toate spumele pe nas)

  14. Anonymous

    ai folosit zahar brun?

  15. Anonymous

    da praful de copt unde si cand il pun?:-?

  16. :)) E clar ca nu pui praful de copt in crema, ci in compozitia pt blat, nu?

    nu, n-am folosit zahar brun.

  17. Draga Teo,

    …Fara nici un pic de exagerare ne-ai schimbat viata.Inainte cautam restaurante cu mancare buna in Cluj-Napoca si zonele limitrofe,iar acum cautam retete pe blogul tau.Asteptam cu nerabdare noutati si multa sanatate bebicului tau.

  18. Adela, ma faci sa rosesc :"> Multumesc!

  19. Buna! Cind am citit reteta mi sa parut apetisanta ,am facuto shi din prima mi-a ieshit superr.Incercati shi voi nu o sa va para rau.Ms mult Teo.pofta mare:)!

  20. ramona03

    Dumnezeule sant agatata de calculator de 3 ore si tot citesc retetele care le ai si as vrea sa le fac pe toate deodata ami poua an gura, daca vrei ati trimit si eu niste retete sa le faci daca vrei. Pupici tie si familiei

  21. ramona03

    Inca o data salutare de la mare departare! Am facut negrese si au iesit wow super super gustoase. Am sa fac de ziua mea si pana atunci cred ca le iau pe rand. Pupici

  22. Madre :)

    Salut!
    Multumesc pt reteta de negresa.
    A iesit f bine respectand cantitatile tale; am mai modif eu un pic in functie de gustul pe care mi-l aduceam aminte de la negresele matusii mele, si anume am pus in compozitie si un pic de nuca bucatalele mici si coaja de lamaie caramelizata. De asemenea, in glazura de la final am mai pus un pic de ciocolata de menaj,rom, esenta din aceea de vanilia la plic si.. atat.
    Am ornat-o cu ciocolata amara si nuca pisata si a iesit.. o negresa mai fancy asa, dar buna – dupa parerea familiei.

    De fapt, voiam sa iti multumesc pt ideile extraordinare si pt tonul familial pe care il pastreaza blogul tau, Teodora.

    Cat de curand, cand am sa gasesc nitel timp, o sa-mi fac si eu blog de mancari si sper sa te recompensez si eu macar cu o reteta.

    Mersi!
    Adelina

  23. Teo esti o bucatareasa nemaipomenita.
    Azi m-am hotarat sa testez noul cuptor electric si-am zis sa fac o negresa. Ce-am modificat e ca am stins praful de copt cu lamaie, si la final dupa ce-am adaugat restul de sirop am presarat nuca. E dementiala…si fte dulce, poate ca merge si mai putin zahar.
    Pup burtica, pe cand marele eveniment? Avem si noi o burtica de 36 de sapt care se agita de zor, mai ales mai `nainte cand am gustat negresa. 🙂

  24. Kitty

    Salut Teo! Pt ca negresele tale arata asa apetisante m-am decis sa incerc si eu sa le fac. Am inteles reteta doar ca nu stiu la ce temperatura trebuie sa setez cuptorul?! Pls help!
    Mersi

  25. Buna Kitty, am facut un post special exact despre temepraturi, il gasesti aici ->
    http://gospodini.blogspot.com/2008/11/temperaturi-cuptor-pe-gaz-vs-cuptor.html

    sper sa te lamuretsi 🙂

  26. Buna Teo,am facut cateva retete de pe bloggul tau,au iesit fff bune!!!iti multumesc pt ajutor:)..as vrea sa incerc si negresa insa am “descoperit” ca nu mai am praf de copt,il pot inlocui cu bicarbonat? Ms frumos si Sarbatori fericite!!!

  27. MiuMiu

    Buna, Teo!
    Excelenta reteta! La final mi-a iesit o prajitura aerata, pufoasa, in care nu se simtea faina, ceea ce mi se pare foarte important.
    Insa nu m-am putut abtine si i-am adus o mica modificare pe care am vazut-o la Jamie Oliver: inainte de a o da la copt, am rupt un sfert dintr-o ciocolata amaruie cu portocale confiate, am zdrobit-o in bucati marisoare si am trantit-o peste compozitia din tava. Unele din bucati s-au afundat in compozitie, altele au ramas la suprafata. Cand am taiat prajitura am descoperit mici surprize dulci-amarui, cremoase si aromate. Recomand tuturor sa incerce chestia asta pentru ca, nu-i asa, nu te poti satura niciodata de ciocolata!

  28. Teo de ieri de cand am vazut reteta de negresa numai la ea m-am gandit si-am salivat,acu ma duc sa ma apic de ea,sper sa-mi iasa o sa te anuntz,pupic dulce .

  29. alexa

    Mi-a iesit o negresa de ne-am lins cu totii pe degete,a fost bataie pe ea,sunt foarte incantata,abia astept sa mai incerc si alte retete din ale tale.
    Te pup

  30. Anonymous

    in primul rand sa stii ca e super reteta dar mie mi s-a parut ca aluatul nu prea are zahar si am pus la fiecare albus cate o lingura de zahar .. a iesit super mersi oricum

  31. Anonymous

    ciao

    primadata am facut si eu din retetele ale sunt din germania si nu gasesc chiar tot aici. la negrsa dece ai scris zahar vanillat si nu lam gasit nicaieri in reteta sau nu am vazut bine.inorce caz sunt bune.

  32. SENZATIONALA! Am sarbatorit o frumoasa doamna gravida in luna a 7-a aseara. Am “cadorisit”-o cu negrese, choux a la creme si muffins cu dulceata (o reteta de pe culinar). Cu rusine trebuie sa spun ca m-am transformat in vedeta serii. Datorita TIE.
    MULTUMESC!!!!
    P.S. A iesit minunata negresa, chiar daca, fiind la prima incercare, nu am lasat siropul suficient la fiert si zaharul nu s-a topit de tot 🙂

  33. Buna…ma numesc Oana, de loc sunt din Botosani si vreau sa recunosc un lucru: nu pana demult aveam concetia, ca retetele sunt instructiuni de care nu voi avea nevoie niciodata intrucat mi se parea absurd sa-mi spuna cat si cum…gatesc poate de pe la varsta de 9 ani nu mi-a fost usor iar tatal meu era cel mai mare critic in materie de gust, acum am 21 si sunt studenta in Franta, fiind nevoita sa fac o petrecere ca la carte, ptr prima data am lasat orgoliul la o parte si am descoperit blogul tau..prima incercata Negresa-mi-a iesit ca-n basme, printre multe altele ..francezi au fost socati sa vada cat de bune si aspectoase au iesit toate…iar acum iti multumesc si te sustin la blogfest ptr ca meriti…imi face o adevarata placere sa-l consult aproape zilnic..

  34. Anonymous

    buna teo ,
    sunt fascinata de retetele tale ! negresa mi-a iesit SUPER …. arata exact ca a ta , iar gustul e desavarsit ! am mai facut si cartofii frantuzesti pe care puiul meu de 2 anisori i-a mancat cu o viteza ….:) . ai niste retete usoare dar ffffffff gustoase . felicitari !

  35. Buna Teo! Ieri cautam pe net o reteta pentru negresa si asa am ajuns pe site-ul tau. Azi am venit franta de la servici si abia asteptam sa intru pe site-ul tau. Si iata cum, cu toata oboseala m-am apucat iar de gatit. Nu aveam prin casa decat niste pui si cartofi…asa ca am facut puiul cu miere si portocale si cartofii aurii. Atat negresa cat si puiul cu cartofi au fost devorate de al meu sot iar maine voi duce si pe la colege niste praji ca sa ma laud cu priceperea….ta 🙂

  36. buna.am si eu o intrebare se poate face reteta si fara unt?sau nu iese reteta?

  37. Elle, din pacate nu se poate fara unt..

  38. Adina

    Teo,dupa ce am recitit ieri reteta,am incercat din nou negresa.In ideea ca oricum de cand am nascut mi-a iesit in bucatarie absolut tot ce am vrut sa gatesc.Asa ca m-am apucat de treaba si am zis : ce-o fi o fi.
    Mai Teo a iesit cevaaaaa de necrezut!!!!!!!Astia toti au venit acasa seara pe la 7.Pe la 22 am terminat eu totul cu Cris si m-am dus cu gura punga sa iau si eu o bucata.Canci,ca mai ramasese o singura fasie :))Au facut spume mancand la ea,inclusiv Andreutza.Iar cumnata-miu a zis sa-i fac in fiecare zi,ca aia e negresa care ii place lui,nu ce face cumnata-mea(ceva amestecat in lighean cu faina,dulceata la greu,etc).Imi pare rau doar ca nu am putut sa pun niste nuca(nu papa Dani)si niste rom(nu papa cumnata-mea).In rest pufoasaaaa si glazura aia crantzanoasaaaa.Bun rau.
    Si cum zicea cineva mai jos.Nu se poate mai putin zahar zic eu,ptr ca asta ar insemna mai putina crema de cacao.E buna exact asa cum e!

  39. Gratie acestei retete (care mi-a iesit foarte bine) am am descoperit-o pe TEO !! Te felicit si iti urez mult succes 🙂

  40. anuca_m

    Am facut si eu ieri negresa..foarte buna a iesit, mai este doar un pic din ea.Mersi de reteta!

  41. Corina Asa

    Buna!
    Eu in compozitia de negresa pun si cam 4 linguri de gem , de oricare, dar eu pun de visine…. iese delicios….
    incearca si asa .. sunt curioasa dc o sa iti placa

  42. e o reteta suuper! merita incercta!!!!!!!!!

  43. Anonymous

    Buna Teo,
    am descoprtit de curand blogul tau si sincer vorbind la inceput nu prea am avut incredere deoarece m-am ars de cateva ori cu retete luat de pe net, dar ieri am facut prajitura negresa si a iesit super buna .Dat fiind succesul cu prajitura ma voi inspira in continuare din retetele tale. Deseara o sa fac pizza din franzela pentru ca arata tare bine si noi suntem mari amatori de pizza si paste. Astept noi retete ale tale si tine-o tot asa.

  44. Anonymous

    ok….deci am si eu o intrebare….in tava pun doar un sfert din compozitia k unt?…si restul dupa ce se face minunatia aia??sper sami iasa…si mie teama sa nu iasa deajuns de…crescuta k doar un sfer de compozitie….sper sa ma poti ajuta…multumesc anticipat…multa sanatate tie si bebeului >:D<

  45. tava se unge o lingurita de unt, care este separat de ce scrie la ingrediente. 3/4 din glazura se pune in compozitia de prajitura si restul de glajura se toarna peste prajitura.

    uita-te cu atentie la poze

  46. Anonymous

    trebuie un pliculet de praf de copt???nu e mult???

  47. din moment ce-am scris acolo ca un pliculet de praf de copt si l-am mai si pozat, iar prajitura a iesit cum a iesit, nu doar o singura data ci de zece ori, ma gandesc ca nu e mult un plic de praf de copt la o ditamai tava de prajitura.

  48. Anonymous

    Am facut aceasta prajitura de 4 ori pana acum dupa reteta aceasta si iese delicioasa….

    Alina, 20 ani, buc

  49. Anonymous

    sotul meu se numeste Teo, si ii place la nebunie prajitura Negrese, spune el "are gustul copilariei" stiu sa gatesc si sa fac prajiturele dar reteta negresa nu o stiam….si uite asa am ajuns pe acest blog….sper sa-mi ajute….iti multumesc si spor la treaba…..ppici brigitte

  50. Anonymous

    am si eu o mica curiozitate…..in loc de unt nu pot folosi margarina care se afla in comertz?

  51. buna si felicitari pentru retete! am facut negresa chiar astazi si cu toate ca este prima data in viata mea cand fac o prajitura, mi-a iesit exact ca in poza. arata super si e foarte gustoasa! felicitari

  52. Anonymous

    sunt un tanar de 22 de ani, sunt in danemarca, si mi-a fost pofta de o negreasa….vreau sa va spun ca mi-a iesit superrrr….

  53. Anonymous

    mmmm…negrese………

  54. Bogdan

    Banuiesc ca zaharul vanilat se punea odata cu zaharul normal in compozitia pentru crema de ciocolata, nu? Ca eu am cam uitat de el

  55. Anonymous

    in grame sunt:625gr zahar,250 ml lapte,375 gr faina??????? pls help

  56. Anonymous

    cam cat timp se lasa laptele+cacaoa+zaharul pe baia de aburi?

  57. nici vorba de 625 gr de zahar, intr-un pahar de 250ml intra 110 gr de zahar, foloseste exact masurile asa cum le-am scris acolo si o sa iasa 🙂

    nu exista un timp exact pt baia de aburi, trebuie lasat pana devine ca o smantana subtire

  58. Irinutza

    Am incercat reteta si a iesit ditamai negresa (a crescut nesperat de mult) si a fost excelenta! Nu a fost greu de facut, nu am devastat bucataria, asa ca, multumesc pentru reteta, si am sa mai incerc si alte bunataturi de pe blog 🙂

  59. Anonymous

    Buna ziua. Am citit reteta si imi permit sa dau un sfat. E Mai buna cu 6 oua, 300 gr de zahar si 6 linguri de cacao. Un truc pentru cine vrea negresa mai putin painoasa, sa se adauge albusul mai putin batut, in amestecul de la bain -marie mai fierbinte. Si sa stiti ca iese foarte bine si fara bain -marie. Acum un sfat, dna Teo, va rog, daca tot postati retete pe care le citeste toata lumea, mai multa atentie la limba romana. 'ALBUSE" se spune 'albusuri'si 'GALBENUSE " se spune 'galbenusuri'. La fel 'CACAUA'se spune 'cacaoa', mai era ceva sI cu 'TREBE'. Nu de alta, dar decat sa transmitem greseli mai bine incercam sa le evitam. Cred ca nu vreti ca 'BEBE", (de ce nu 'COPIL'?) sa invete sa vorbeasca asa cum trebuie cand va fi mare, nu?

  60. Draga doamna diriginta,

    Nu stiu de cand trebuie sa va dau socoteala in legatura cu modul in care il alint pe bebe si ma doare la castana (cu riscul de a-mi fi scazuta media la purtare) de celelalte sfaturi "pretioase" precum si de lectia gratuita de limba romana.

    As vrea sa consultati dex-ul si sa cititi care sunt formele acceptate pentru pluralul de la galbenus. Cat despre "trebe", asa se spune la mine in Ardeal, la noi la tara.

    Imi educ copilul cum consider de cuviinta si nu am nevoie de sfaturi de la un om care nu e in stare sa isi asume un comentariu pe internet si se ascunde in spatele unui utilizator anonim.

    P.S. – Pun pariu ca sunteti genul de parinte pe care "bebe" il saluta respectuos cu
    "sarut mana" …

    Multumesc!

  61. anca_fish

    Salut Teo,
    Nu ți-am scris niciodată, dar poate știi că citesc zilnic ce postezi…
    Am intrat și astăzi pe blogul tau, și întâmplator, văd la rubrica cu comentarii: "Dragă doamnă dirigintă" și-mi zic: «Cât de mândră trebuie să se simtă Teo, chiar și diriginta ei din scoală îi citește blogul!» Eroare… era doar un raspuns pentru un ANONIM.
    Felicitari pentru răspuns!
    Te pup și mult succes în continuare.

  62. Anonymous

    Buna Teo!
    Am facut si eu negresa astazi de ziua sotului meu si a iesit super.Mie negresa mi se parea o prajitura inecacioaa, cu multa faina, dar asta este minunata, atat de fina…Multumesc pentru aceasta reteta dar si pentru celelalte.Te pup.Cristiana

  63. Anonymous

    buna eu am facut reteta si u mia iesit bine mia iest cam cruda si prea dulcee sper ca data viitore cand o voi face sa iasa bine

  64. Anonymous

    Buna!!! Sunt Andreea, si vreau in primul rand sa-ti multumesc pentru postarea acestei retete. Felicitari!
    Eu am incercat reteta si mi-a iesit super!A fost pentru prima oara cand am facut o prajitura si a iesit intradevar delicioasa.
    Ai un blog super!!

  65. Anonymous

    Hello! Am facut prajitura in seara asta si ITI MULTUMESC! a iesit geniala! am urmat pasii indicati de tine si totul a fost super ok. nu ma asteptam sa mi iasa ceva, asta fiind prima data cand fac vreo prajitura:))

    Felicitari pt blog – si celelalte retete sunt super si abia astept sa mi uimesc iubitul si parintii:))

    THX AGAIN!:)

  66. praful de copt inainte de a fi amestecat cu faina trebuie stins cu lamiie, sau nu-i neaparat?

  67. Lara, nu e neaparat sa stingi praful de copt cu lamaie. Din cate am citit mai sus, sunt persoane care au incercat si le-a iesit bine.

    Tu decizi 🙂

  68. Anonymous

    Servus Teo

    O mica rugaminte te rog, nu pui in sectiunea de masurare a ingredientelor si greutatea corespunzatoare unui pahar din ingrediente?

    Sincer am avut aceeasi dilema la 1 pahar de zahar ca cineva de mai sus, nu stiu, dar paharul meu de 250 de ml de zahar nu prea are 110 gr ci suprinzator mult mai mult. 🙂

    Mersi,
    Andra

  69. Anonymous

    🙂 prajitura ta mi-a adus aminte de negresa pe care mi-o facea mama mereu cand eram mica…asa ca azi am zis ca incerc si eu…abia am pus-o in cuptor…sper sa iasa buna…:D…te pup, Mada

  70. Andra, paharul de 250ml coincide cu o cana din articolul despre masurarea ingredientelor 🙂

    Asta ar inseamna 225 gr la un pahar/cana de 250ml.

  71. Anonymous

    teo,as vrea sa ma apuc chiar acum de aceasta praji,ca am si eu un bebe in burtik,si se pare ca pofteste negresa ta,dar vreau sa-ti cer sfatul:crezi ca as putea sa pun compozitia in 2 tavi normale de chec?nu am acasa tava de la cuptor,si nu as mai astepta…ms pt raspuns,oricum…andreea

  72. Buna Andreea, salutari lui bebe din burtica 🙂 Nu stiu zau ce sa spun despre tava de chec, pentru ca prajitura ar iesi mult mai inalta si nu stiu daca ar mai fi la fel de insiropata, indiferent cata glazura pui. Poti sa incerci, insa va fi mai mult ca si un chec glazurat decat o negresa.

    Sa ai o sarcina usoara in continuare si o nastere si mai usoara!

  73. Anonymous

    buna draga teo,multumesc pentru urari,sunt tot eu Andreea,am facut aseara negresa,am gasit pana la urma tava de cuptor,si mi-a iesit senzationala,baietelul meu,in varsta de 4 ani,a mancat vreo 5 prajituri pe nerasuflate,desi el nu mananca orice fel de praji…sunt convinsa ca i-au placut chiar si lui bebe din burtik,asa mic cum e el(abia 12 saptamani).multumim inca o data pt retete…

  74. Anonymous

    hey este ora 8 si 41 de minute dimineata m`am trezit cu gandul la o negresa pe care o faceam cu fosta mea cumnata cand eram mai mica..si eram atat de incantata de fiecare data de acea prajitura…si m`am gandit sa o caut pe net….kiar azi o sa o fac arata super…si mi`e o pofta de moooor….;)) mai stau un pic sa mai citesc ceva retete pe aici poate ii fac o surpriza sotului meu knd vine de la serviciu .va pup teo esti super 😉

  75. Anonymous

    hello…am revenit am facut si eu si nu e buna …nu stiu am facut totul cum scria si nu `mi place…:( poate incerc alta prajiturica…..si daca nu`mi iese inseamna ca`s eu de vina……va pup

  76. kitylilu

    Draga Teo,
    Iti multumesc din suflet pt toate retetele minunate, mai ales iti multumesc ca ai fost in State si ai cules si ceva de pe acolo ca eu aici muream de pofta, o sa am si eu un bebe si acuma visez doar blueberry muffins si cheese cake. Iti multumesc si pt reteta de waffe, am fost la mall, la iulius si dupa 3 incercari esuate au reusit baietii sa imi dea una asa necoapta. oricum, acum nu mai imi e pofta de ele:)) ( de alea de la mall) acuma caut painica cu stafide prin ea si mai era ceva da nu imi aduc aminte:( imi place sa o mananc in toaster cu crema de branza:D yummy.. te pupacesc si keep up the good work.
    Cristiana

  77. Anonymous

    ce nebunie mi-a iesit…a mai ramas pe a 2-a zi doar pt ca vin parintii mei la masa:)))
    multumesc mult teo, si multumesc de asemenea prietenei tale 😡

    claudia

  78. Anonymous

    ce se pune in bain marie????

    asta nu inteleg eu…..

    te rog frumos daca poti sa imi rasp si mie….

    o zi buna!!!

  79. Anonymous

    super buna reteta Teo! am blogul tau in favorite si de cate ori vreau sa fac ceva de mancare la tine ma uit.ai niste retete minunate!acum am la cuptor negresa si de-abia astept sa iasa.intr-adevar compozitia a iesit altfel,cremoasa,am lins oala in care am facut-o.cred ca mie mi-a iesit putin mai groasa ca a ta,am lasat-o putin mai mult pe foc,dar parea ok.
    Am mai facut de la tine si o prajitura cu portocale,super si ea,am dat si reteta mai departe.Multumesc pentru tot ce faci!

  80. Anonymous

    Minunat! A devenit prajitura preferata; e usor si rapid de facut. Iti multumim ptr reteta. In sfarsit imi iese si mie bun ceea ce gatesc. Multumesc ca existi si ne inveti sa gatim 🙂

  81. Anonymous

    Foarte buna prajitura.Am facut pentru prima oara si mi-a iesit foarte gustoasa.Am mai adaugat putina esenta de rom si vanilie la crema.Cred ca prejitura sa iasa buna cum mi-a iesit mie trebuie pus un pic de sufletel.

  82. Super prajitura! Ca sa iasa si mai buna se pune si un pic de nuca peste ea 🙂 !

    ,Danny

  83. Buna, am incercat reteta ta.
    Foarte gustoasa negresa dar am unele intrebari/nelamuriri:
    1. La ce temperatura o pui la copt? Eu am tinut-o la foc mediu si mi s-a ars putin pe fundul tavii.
    2. Intr-o parte a crescut mai mult, unde era deasupra focului… nu inteleg de ce.
    3. La cat timp dupa ce am scos-o din cuptor se pune glazura? Am incercat sa pun glazura dar mi se "decoperta" prajitura, incercand sa intind glazura.
    A iesit ok, insa mie vreau sa-mi iasa perfecta.

  84. Anonymous

    buna teo,in loc de unt pot sa pun margarina?dar oala in care fac crema o pun direct in apa sau pe un capac ceva,ca nu ma prea pricep.ms

  85. Anmyo:
    1. temperatura de 180grade celsius
    2. nu are legatura ca a stat deasupra focului ci cu faptul ca n-ai omogenizat bine praful de copt in compozitie.
    3. glazura trebuie sa fie la temperatura camerei si se toarna peste negresa cald. rolul glazurii este de a insiropa prajitura.

    anonim, poti folosi si margarina daca nu ai unt, cat despre bain-marie… daca te-ai fi uitat cu atentie in poze ti-ai fi dat seama. bain-marie, inseamna ca peste o oala cu apa clocotind, pui o alta oala in care pui ingredientele. vezi poza 2 din reteta.

  86. am facut azi negresa si a iesit un deliciu . nici nu-mi mai trebuie carte de bucate.eu ador sa fac prajituri mai mult decat mancare si mi se parea ca negresa e prea banala dar nu r deloc asa.ms ca iti pierzi timpu liber cu noi

  87. buna teo, sa stii ca am facut si eu aseara aceasta minunata negresa… a iesit superb, ai mei nu sau oprit din mincat pina nu au terminat-o. merci mult!!!!pupici!

  88. Super buna !
    Baietelul meu ma tot batea la cap sa-i fac Negresa, dar sincer am tot evitat deoarece am mai incercat si nu imi iesea.
    Acum e totul Ok!
    Ms mult pentru retetele postate

  89. andreea

    am facut-o azi si a iesit super buna! multumesc pt reteta Teo!

  90. rebeca

    Draga Teo, imi multumesc si pentru aceasta delicioasa reteta.Am primit numai cuvinte de lauda. 😀

  91. rebeca

    "iti" multumesc…scuze, am gresit in comentariul anterior 😛

  92. Anonymous

    Buna Teo! Am facut Negresa dupa reteta ta de Paste, 2 tavi, la una am pus pe deasupra cocos si la alta nuca prajita si maruntita. Vreau sa spun ca a fost bataie pe ea, la propriu:D E delicioasa si e imposibil sa nu iasa. Multumesc pentru reteta si acum am incredere sa incerc si alte retete de la tine. Toate cele bune!

  93. hey! ma bucur ca a iesit prajitura, e una dintre preferatele mele 😀 cam asa se intampla si la noi acasa, trebuie intotdeauna sa fac portie dubla pt a ma asigura ca mai prind si eu ceva :))

  94. Anonymous

    buna! sunt vio, am 14 ani, si am o oarecare ''inclinatie'' spre preparatul dulciorilor :d. aveti un site foarte frumos, dar mai ales util. cat despre prajitura…. s-a bucurat de un succest total din partea tuturor. multam fain, Teo!

  95. Am facut si eu negresa. Tare buna!

  96. Andreea Hp

    am facut-o si eu:D. am avut de ales intre doua retete, dar inima a zis sa merg pe reteta ta. intr-adevar e altceva. nu prajitura de post amaruie pe care o facea mama mereu in perioada de post, pentru a ne "indulci". am facut ceva in plus fata de tine, am pus nuci prajit, nu foarte multe si 1 picatura de esenta de portocale. este bestiala. ce sa zic, ieri am facut-o prima data, azi iar:). te pup si sa ai grija de familie. esti sursa de inspiratie in bucatarie

  97. cristina

    am facut prajitura si a iesit super! am pus deasupra fulgi de migdale ,a aratat super bine si gustoasa

  98. Anonymous

    Buna Teo,
    Am si eu o intrebare:cat de mare e tava ta?aceasta pe care ai folosit-o la cantitatile de ingrediente?

    ms.
    Paula

  99. paula, tava pe care am folosit-o eu are 28 x 18 x 5 cm.

    exista pe blog un articol despre dimensiunea si volumul tavilor pentru copt.

    poate ti-ar prinde bine sa arunci un ochi acolo si o sa vezi cat e de simplu sa-ti dai seama ce tava trebuie sa folosesti 😛

  100. Foarte buna negresa, mi-a iesit foarte bine. Multumesc pentru reteta.

  101. Anonymous

    eram un pic confuza in legatura k masurarea canii de zahar,m-am uitat la pagina k masurarea ingredientelor…acolo 1cana de zahar=225gr nu 115gr cum scrie mai sus,dupa care sa ma iau…multumesc

  102. Anonymous

    Buna Teo!am decsoperit blogul tau cam de o sapt si sa stii ca in fiecare zi ma tot uit pe aici si deja am o gramada de retete insemnate….am 17 ani si imi place f mult sa gatesc,mai ales dulce dupa care sunt moarta….azi am incercat sa fac Negresa si vreau sa-ti spun ca iesit senzational!!nici nu ma asteptam sa iasa atit de bine…iar la gust nici nu o pot descrie cit de buna e!!!si este foarte simplu de facut si nici nu e costisitoare…eu prefer prajiturile facute acasa decit cele de la cofetarie care iti fac cu ochiul, insa nu poti garanta ca ingredientele sunt tocmai cele mai bune….multa sanatate tie si bebicului!!!DIANA

  103. Anonymous

    Buna! am 15 ani si urmaresc retetele tale de cateva luni. prima reteta incercata a fost asta si mi-a iesit delicoasa ! de altfel toate retetele care le-am incercat mi-au iesit foarte bine ! Felicitari pt blogul tau si pentru k esti o foarte buna gospodina ! Te pup :*

  104. super tare reteta.. tocmai am scos-o din cuptor si e BESTIALA!!
    an incercat si prajitura nely si e f buna..
    eu care ma consideram dezastru in ale dulciurilor, acum imi ies exact ca in pozele tale!! te pup si numai bine! abia astept sa incerc si alte retete! alina

  105. Ramona

    Buna
    am facut wsi eu reteta ta, bine cu cateva modificar ca nu am avut tot ce imi trebuia asa e cand esti in bucataria altcuiva. Modificarile au fost: in loc de doua cani jumate de zahar am folosit numai doua si acelea cu zahar brun ceea ce nu cred ca e asa de grav. in schimb nu am avut cacao si am pus din aceea de pun sin lapte era singura pe care am gasit-o.
    Ma rog eu sunt incepatoare in domeniul prajiturilor dar cu stangacie reusesc sa produc ceva comestibil.
    Acum astept sa o scot din cupor si trebuie sa spun ca aici e un cuptor la care mi-am prins putin urechia cea bleaga.
    Poate pe viitor sa scri exact pentru incepatori ca mine la ce temperatura si cat (aprox.) tra sa stea in cuptor. E doar o propunere nu o lua ca pe un minus.
    Multumesc pentru reteta

  106. Anonymous

    mie mi-a iesit super bine din prima…..acum e la cuptor pt a doua oara….pupici andreea

  107. Lumanari decorative

    Buna … E demential gustul negreselor…Thx de reteta…Te-am descoperit acum cateva zile , inssa deja am incercat si mazarea cu pui si ieri negresele…
    pup

  108. Negresa

    Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine!

  109. Anonymous

    cam cat dureaza sa faci reteta asta?

  110. Anonymous

    esti o bucatareasa desavarsita!Felicitari

  111. CRISTINA NICOLETA

    ESTI SUPEEEER!!!INTRU DES SA CAUT RETETE SI AM EXPERIMENTAT CATE CEVA DE LA TINE SI SUNT RETETE EXTRAORDINARE.AZI AM FACUT NEGRESA……DELICIOASA!!!
    TINE-O TOT ASA.

  112. Anonymous

    Buna! As dori sa mi se raspunda si mie la o intrebare, daca se poate..Vreau sa fac si eu negresa dupa aceasta reteta, deoarece am mai cautat si alte retete si nu prea mi s-au parut verosimile…In schimb, vreau sa stiu daca se poate fierbe compozitia respectiva intr-un ceaun de tuci, clasic, in care nu se lipeste…are ceva?

  113. Anonymous

    Scuza-ma teo, dar am o mica nelamurire, vreau sa fac aceasta reteta, dar nu inteleg exact cat zahar trebuie sa adaug, sunt cam in ceata. DACA O CANA COINCIDE CU UN PAHAR DE 250 ML, IAR O CANA DE ZAHAR DIN ART despre masurarea ingredientelor ARE 225 GR, PANA LA URMA CE CANTITATE DE ZAHAR TREBUIE SA FOLOSESC??? MA GANDESC CA 2 CANI SI JUMATATE (225 GR LA CANA)
    FELICITARI PENTRU RETETELE TALE!!!

    Felicitari draga Teo pentru retetele

  114. CEl mai simplu e sa folosesti o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele (lapte, zahar, faina). Cu siguranta va iesi bine!

    Da, se poate fierbe si in tuci, daca nu se lipeste, bineinteles.

  115. sinziana

    Salut!
    Felicitari pt blog! Eu sunt de pe langa Cluj, dar acum sunt studenta in UK. Nu prea imi plac mancarurile englezilor asa ca am invatat sa gatesc si vreau sa-ti spun ca blogul tau mi-e super util. O sa fac negresa de 8 Martie sa ma rasfat! Bafta in continuare!
    Merci fain!

  116. Anonymous

    Arata delicios si minunat.O VREAU IN FARFURIE!!!

  117. Anonymous

    Soacra mea ii spune acestei prajituri Delicios si nu degeaba, e dementiala, nu mai tineam minte exact reteta dar iti multumesc ca m-ai scapat, nu stiam ce sa fac pe weekend.
    P.S. eu dupa ce pun glazura o mai dau 5 minute la cuptor si se face crocanta. Miam.
    Pupici, toate cele bune si tine-o tot asa, esti o inspiratie pentru noi toti.

  118. Sunt singurul baiat care a incercat aceasta reteta oare?
    Daca nu sunt singurul baiat cu siguranta sunt cel mai mic :)).15 ani :">

    Rares…:D

  119. Anonymous

    eu pun in compozitie o cana de visine din visinata si o cana de nuci taiate.daca vrei poti sa pui si 2 linguri de stafide lasate 10min in rom pun mai putina faina pt.a se putea pune nucile.iese o minunatie

  120. Weekendul acesta incerc reteta asta, sper sa imi si iasa. Citesc blogul tau cu mare interes si este f util pt mine. In curand ma voi casatori, la mama acasa nu am facut nimic niciodata, trebuie sa invat.:)))

  121. Dana, spor la treaba, sigur o sa te descurci! Eu cand m-am casatorit nu stiam sa gatesc mai nimic, dar cu multa pasiune si randare se invata tot 🙂

  122. alecsaaa

    superr taree…..am facut-o si eu…mi-a iesit buna rau…chiar daca nu am mai facut niciodata…multumesk mult ptr reteta

  123. Alecsa, stii cum e, incepatorii fac de cele mai multe ori, cele mai minunate lucruri! 🙂

  124. Anonymous

    Este super reteta ,eu am facuto de mai multe orii si am pus pe deasupra nuca de cocos ,este super deliciasa.

  125. Anonymous

    Buna Teo!Oare daca as incerca sa fac o portie si jumatate(sa inmultesc toata cantitatea cu 1,5 ,mai putin ouale ca imi da 7,5,sa pun eventual 8)crezi ca ar iesi ok?Tavile mele de la cuptorul electric sunt mari(nu le-am masurat inca) si mi-e teama sa nu fie prajitura prea ,,scunda".Si,doresc sa te mai intreb ceva,as vrea sa ,,aud'' parerea ta pt. a nu face prostii:daca dupa ce e gata bat pe aburi albusuri cu zahar si le torn peste crema de ciocolata va fi bun?Sau mai bine sa le pun(albusurile cu zahar)in tava,ne batute pe aburi,peste crema si sa le mai dau 10min la cuptor?Dar ce se va intampla oare cu crema de cacao?Diseara vreau s-o fac si sunt in ceata!TE ROG SCOATE-MA!
    MULTUMESC ANTICIPAT DE RASPUNS!Mel.

  126. Buna Mel, eu zic ca poti linistita sa faci 1 1/2 din reteta si sa pui 8 oua, mai ales daca nu sunt mari. Eu am copt in tava destul de mica (20×22) deci intr-o tava mare trebuie mai multa compozitie. Cat despre albusuri, eu as merge pe varianta de bezea, sa le bati tare cu zahar si sa le intinzi pe praji, apoi le mai dai la cuptor 10-15 min la 160 grade. succes!

  127. Anonymous

    Buna Teo!Mel sunt.Am facut aseara negresa dar de teama sa nu fie ,,scunda''am pus portie dubla.In fata putin si putin pe laterale mi-a dat pe-afara asa ca a ,,sarit''faza cu albusele,nu mai aveau loc!Doar crema am pus-o dar a iesit super super!Fetita a vrut sa guste imediat dupa ce am pus crema si i-a placut tare mult!Daca mai vor,voi cumpara 0.5l frisca lichida si isi pune fiecare pe bucatica lui,pe farfurie.Oricum data viitoare voi face portie normala in aceeasi tava sa am loc si pt. bezea!Multam fain pentru reteta si sfaturi!PASTE FERICIT CU SANATATE SI TOT CE-TI DORESTI ALATURI DE FAMILIE!

  128. Gabriel

    Nu am mai facut negrese pana acum, numai checuri, dar vreau sa zic ca a iesit perfect. Super reteta si simpla. Multumesc frumos, de mult timp vroiam sa fac dar imi era frica ca nu-mi iese!

  129. Alexandru

    foarte buna reteta….o fac mereu cand am pofta de ceva bun….si cand trebuie sa fac vre un caodu delicios si vreau sa reusesc

    • Ma bucur ca iti place 🙂 este una dintre prajiturile noastre preferate, la care ne intoarcem foarte des 🙂

  130. luxora

    o ngresa perfecta este crocanta la exterior si cleioasa in interior,asa ca cine spunea ca avea senzatia de necopt…inca nu se stie…poate era ceva bun…

  131. Daca respectati timpi cum spune Teo nu o sa va iasa nimic. Untul trebuie amestecat cand e crema fierbinte nicidecum cand e racita. Noroc cu faina care a legat la loc compozitia ca se facuse ca branza de vaci. Untul se adauga in compozitia calda !!!!

  132. Am facut ieri reteta si a iesit atat de bun incat s-a mancat o tava si mama ma obliga acum sa mai fac una.

  133. FELICITARII!!!!.este prima oara cand imi reuseste si mie o prajitura,,hm nici chec nu stiam sa fac,si am deja o varsta..multumesc

  134. Mihaela Dragne

    Am facut negresa dupa aceasta reteta si fara sa ma laud, a fost cea mai buna negresa pe care am facut-o ever 😡 …insa nu m-am putut abtine si i-am adaugat nuca de cocos si esenta de rom. Felicitari pentru blog! Voi incerca mai multe retete din ce ai postat pe aici.

  135. Ok,se pare ca sunt singura careia i-se pare aiurea ca nu e scrisa cum trebuie reteta.In primul rand,nu zice cat dracu sa astept la cumptor pana bag scobitoarea,presupun ca nu dupa 20 de minute …dar totusi ar trebui mentionat.Si alte chestii care nu sunt in regula cand explici cum trebuie facut ceva,daca tot ai blog si scrii despre asta si oamenii vin sa le explici..mi se pare bataie de joc.

    • mie stii ce mi se pare o mare bataie de joc? Modul in care e scris comentariul tau! Cum iti permiti tu sa imi spui mie “cat dracu”??? Ai impresia ca ne tragem de sireturi? Ca eu pun retete pe gratis aici ca sa vii tu si altii ca tine sa injurati si sa vorbiti urat? Cum ar fi sa iti spun acum ca toata lumea stie cat se coace o prajitura ca sa iassa bine si ca tu esti probabil o incepatoare, care pe langa ca nu stie bucatarie, e si usor nesimtita? Ar fi urat sa iti spun asa, nu? Asa ca o sa iti spun sa o coci la 180 grade, 30 min. Si inca ceva: sunt sute de bloguri culinare, esti libera sa le vizitezi si sa injuri acolo 🙂 MULTUMESC!

  136. Geanina

    Senzationala! Eu am facut asta seara pentru prima data o astfel de prajitura, dar este cea mai buna pe care am mancat-o vreodata 🙂

  137. Dakota

    ei, nu chiar pe gratis! 😀

    • ei, chiar pe gratis! 😀 sau tu platesti taxa ca sa intri pe Teo’s Kicthen si nu stiu eu? 😀

  138. alexandra

    buna

    reteta e super buna iti multumesc
    a esit super

  139. Maria

    Multumesc pentru reteta, f bine explicata! mi a iesit 😀

  140. jimblaru ioana jenica

    buna teo si mie mi-a iest super negresa e prima data cind fac multumesc am sa fac mereu
    te pup

  141. Teo…iti multumesc mult pt retele care le publici noi suntem *prietene* de 2 ani dar tu nu stii asta…..:) absolut tot ce stiu sa fac de mancare si parjituri stiu de la tine…. din pacate mama nu a avut timp sa ma invete asa ca sunt foarte bucuroasa ca te-am gasit…de fapt blogul…..:P….am incercat foarte multe si majoritatea mi-au iesit…sunt foarte bine exlicate…!!!! dar negresa asta m-a dat gata cum se spune:)) e delicioasaaaaaaaaaaaa………!!!!!!!!!!!!! iti doresc tot binele din lume….si multa sanatate…!!!!! te pup:*

  142. Olivia

    Cea mai buna reteta de negrese ever!!! Mi-a iesit din prima. Multumesc FFFFFF mult!!!!

    • Olivia

      Am uitat sa mentionez ca mie nu-mi prea iese nimic in bucatarie, dar negresele parca au fost facute de un bucatar profesionist! So happy!!! Multumesc Teo!

      • Olivia, iti promit ca retetele de aici ies bine aproape de fiecare data, daca sunteti atente la detalii 🙂

    • cu cel mai mare drag! 🙂

  143. Carmen

    Mi-a iesit perfect! Este cea mai buna reteta de negresa din cate am incercat pana acum. Foarte pufoasa si delicata!

  144. aceasta negresa este superba a incercato si mama mea silui tata ia placut la nebunie categoric reteta este de 5 stele

  145. a fost buna reteta si a iesit minunat ias da nota 9

  146. cornelia

    foarteeeee buneeeeeeee

  147. loredana nicolete

    este foarte gustoasa

  148. chiar daca nu e crescuta suficient, e gustoasa. am decis sa o mancam in speranta ca e comestibila si asa. multumesc pentru efortul tau.

  149. 2 pahare si jumatate de zahar la un pahar si jumatate de faina?????????
    trebuie sa fie o greseala de tastare…dai in coma diabetica…este enorma cantitatea de hazar!

    • nu este o greseala de tastare, este o reteta clasica, din caietul mamelor, asa se facea. Un oahar de 170ml se foloseste pentru a cantari ingredientele.

  150. mirela puia

    deci este super reteta,dar mie nici odata nu mia iesit. nu stiu cred ca nu am respectat reteta,dar numi creste blatul. ce sa fac?

  151. cosmin

    Buna ,

    Am facut si eu negresa ,
    O asteptept pe sotie de la sevici ca sa o incerc pe ea.
    Pina acum arata bine , negresa .

  152. draga teo cat trebuie sa o las ala cuptor???

  153. Cristina

    Buna teo, sunt plecata de mult din tara si tocmai mi-a venit pofta de a mânca negresa ! Am găsit reteta ta si am încercat-o , vreau sa spun ca a ieșit super! Nu mă aștepam , credeam ca o sa iasă prea dulce dar m-am înselat e numai buna . Multumesc

  154. BRAVO, am facut pentru prima oara negrese [am 12 ani,baiat] . Am citit de cateva ori reteta,iar de rezultat am fost uimit . Au iesit foarte gustoase . Multumesc pentru RETETA.Succes in continuare!

  155. Syrinx

    Teo sa stii ca nu este deloc evident ce faci cu Praful de Copt pt cineva care nu a gatit in viata Lui….Asa ca fii Mai specifica! Reteta e super! Colegii mei de Munca au fost toti pe spate :))

  156. Este DELICIOASA!!! Poate putin cam dulce, dar s-a mancat imediat!!! Multumesc pentru reteta!!!

  157. De fapt, nu e prea dulce, luând în considerare faptul că e o prăjitură și trebuie servită câte o bucățică si nu jumătate de tavă, dar fiind atât de bună nu prea te poți opri doar la o bucățică. E minunată!!!

  158. Hmm..Foarte frumos.Dar i-ai mai putea adauga niste cocos deasupra ..Da gust foarte bun :*

  159. Yoshiaki

    A si da, o sa mai trebuiasca adaugata faina ulterior, dupa ce toate au fost amalgamate

  160. am facuto si e buna

  161. si eu am facut si a iesit bine, doar k am pus drojdie k nu aveam praf de copt…. cat de mare tre sa fie tava la cantitatea asta? eu am pus o tava cat o tigaie de prejit cartofi?

  162. Teo…pot folosi faina neagra? si pot pune compozitia in tava cu hartie de copt 😀
    mersik, te pup :*

  163. se poate face cu lapte praf desigur facut

  164. buna teo…am vazut reteta aceasta de negresa si deja nu mai pot de pofta maine ma voi trezi si sar direct in bucatarie dar vreau sa ma ajuti si pe mn cu ceva…am o tava de 42*7*29cm…oare ar trebuie sa dublez ingredientele??…te rog frumos sa ma ajuti ca sunt incepatoare..te puup

  165. ok multumesc din suflet pt raspuns..te poop si paste fericit:*:*:*:*:*:*

  166. Alexandra

    Arata foarte bine si este foarte delicioasa! Felicitari pentru iscusinta ta! 🙂

  167. Dragomir Ionel

    Dragă Teo … deși sunt bărbat, azi m-am hotărât să încerc și eu rețeta ta. Și deși este prima oară când fac așa ceva … mi-a ieșit din prima. Mulțumesc pentru o așa bunătate. Chiar și copiii mei au fost plăcut surprinși și inclusiv soția care nu credea că o să îmi iasă.

  168. Buna Teo. Azi am dat de aceata reteta si as vrea sa o incerc..dar nu stiu cat inseamna “3/4 din crema de cacao ramasa”. Imi explici putin. Multumec. In aceasta saptamana o a o incerc si o sa va anunt cum a iesit.. pupicii..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.