Bulete de cascaval

Inca de cand eram mai mica asteptam cu drag sa primesc o invitatie la o nunta ca sa mananc bulete de cascaval, nelipsite din orice meniu. Ha ha ha! Asa ca m-am decis sa fac propriile mele bulete de cascaval.

Avem nevoie de:
– 500g de branza de burduf
– 300g mozzarella data prin razatoare
– 2 oua
– 5-6 linguri cu varf de faina
– un praf de copt

Se amesteca toate cu mixerul intr-un vas, se condimenteaza dupa gust, daca mai este cazul (cateodata branza de burduf e destul de sarata asa ca nu mai adaug sare). Separat se pune la incins baia de ulei, buletele trebuie sa pluteasca in ulei, asa se prajesc cel mai bine. Din pasta de branza se fac bilute cam cat de marimea unei visine si NU mai mari, pt ca se umfla foarte mult la copt. Se prajesc, cum spuneam, in ulei.. aveti insa foarte mare grija pt ca se prajesc foarte repede si trebuie scoase in cateva secunde, asa ca cel mai indicat este sa va preparati dinainte toate bilutele si apoi sa va ocupati doar de prajit, pt ca in nici un caz nu apucati sa modelati bilute intre doua ture de prajit.

Mie mi-au placut foarte mult, au iesit pufoase, cu mijlocul gol, exact ca si cele de la nunti… ha ha!

70 Comments

  1. avram

    Sunt fan bulete de cascaval si astea mi-au lasat gura apaaaaaaaa!

  2. Pai si ce mai astepti? ai vazut ce simplu sunt de facut, una doo iti prajesti o tura! Spor si pofta mareeeee!

  3. Anonymous

    mi se par foarte gustoase sper ca dimineata o sa-mi pregatesc si eu
    s-a dus dieta mea
    daca sti cum se fac snitzelurile din cascaval sau brinza V-as ruga sa publici si asa o reteta

    multumesc si o zi buna in continuare

  4. Denisa

    In loc de mozarella se poate folosi cascavalul romanesc?

  5. Se pot folosi diverse tipuri de cascaval, deci da, si cel romanesc…

  6. Stimata si nemaipomenita Teo, dar esti fantastica si nimic mai mult!!! Uite te-am descoperit si eu (in sfarsit)si ce tare ma bucur. Dar de unde scoti toate minunile accestea gastonomice? Cred ca o sa te monitorizez cat mai rar cu putinta ca ma fac cat o balena la ce scrie pe aici. In orice caz, am incercat si eu cateva din retetele tale si sunt super. Nu ma las pana nu le fac cate o data pe fiecare. Iti multumesc ca imparti si cu noi astia cu mai putina imaginatie cunostintele tale vaste in ale bucatariei. Numai bine iti doresc!! Laura

  7. Laura, mersi mult de aprecieri 🙂 Incerc si eu sa vin tot timpul cu ceva nou…sper sa reusesc si de acu incolo 🙂

  8. sarah0815

    my god, frate cat de bine arata!!!! inutil sa zic k si eu asteptam k un catelus cuminte dand din coada o invitatie pe la vro nunta sa mai rontai bulete/crochete, k sincer nush kre e diferenta:D abia astept sa incerc:D mama, aku ma duc in bucatarie:d abia am terminat ciorbita de pui (kre by the way, e de fapt supa acrita cu lamaie, eu mor dupa asa ceva)

  9. salut teo, ai niste retete super bune si super usoare ,imi pare rau ca nu m apucat sa-ti scriu pana acum pt ca de vreo luna tot intru laa tine pe blog , dar tot timpul am fost pe fuga ,,multumesc pt retetele pe care le postezi,mult noroc si nastere usoara :*:*:*:*:*

  10. laura, sa te auda Doamne Doamne si sa nastem cu bine!

  11. Tot_a_Ta

    teo,sincer iti urez o nastere usoara daca ai posibilitatea si poti fa anestezie epidurala daca vrei sa nasti normal.eu nu am facut si regret enorm pt ca sunt niste dureri groaznice care pot pune in pericol si viata copilului…oricum nastere usoara(daca exista asa ceva)si sa fi sanatoasa si tu si bebe:)
    si spor la cat mai multe retete interesabte si gustoase ca cele de pana acum.pupici multi

  12. sunt super bune buletele din reteta ta, mi-a lasat gura apa pana cand s-au racit…

  13. In sfarsit le-am gasit.
    Caut reteta asta de ceva vreme.
    Nu stiam cum se numesc , stiam doar ca imi plac si cum arata.
    Ms de reteta .Pupici.

  14. phoebe

    Nu am cuvinte.Am o intrebare de cat timp gatesti?
    De cati ani adica? Doamne esti un adevarat talent.Eu sunt din bucuresti si tocmai am terminat facultatea.Cand am ajuns aici nu stiam mai nimic(acasa facea mama)insa nevoia m-a facut sa invat.Acum sunt de trei ani in bucuresti si pot spune ca a inceput sa-mi placa foarte mult sa gatesc si mai ales sa fac cate ceva dulce.Sper sa ajung o bucatareasa aproape la fel de buna ca tine
    pup.

  15. Draga Teo,
    Am descoperit blogul tau acum vreo 2 luni cautind retete ce au ca ingredient conopida. Mai e nevoie sa iti spun ca de atunci nu ma mai plictisesc in bucatarie!?! Ma uit pe blogul tau si ma entuziasmez la gindul ” ce voi mai gati astazi?”. Si nu ai idee ce mare compliment iti fac!
    Te felicit pt. blog. Cred ca este minutat sa te gindesti ca inspiri atita lume cu arta ta culinara!
    Am si eu o intrebare: traiesc in USA si aici nu se gaseste brinza de burduf. Ai vreo sugestie ce altceva se poate folosi in loc?
    PS: Felicitari pt. concurs.
    Dar mai ales felicitari pt. ceea ce va fi cea mai mare minune si bucurie ce se poate imagina: micutul care te va face sa realizezi ca nu ai stiut pina acum adevaratul inteles al cuvintului “a iubi”… Sa fiti sanatosi si norocosi amindoi.

  16. Dana, multumesc pentru cuvintele frumoase, chiar m-ai emotionat. Bebe inca e in burta desi am ajuns la termen si nu pare prea hotarat sa ne cunoasca.

    Chiar nu stiu exact cu ce ai putea inlocui branza de burduf, cred ca ar trebui o branza sub forma de pasta dar care sa fie sarata. Din pacate nu stiu acum, o s-o intreb pe mama pt ca si ea e in state si o sa vad ce-mi zice.

  17. phoebe, am inceput sa gatesc la modul serios in urma cu 2 ani, cand m-am casatorit. inainte si la mine facea mama tot, acum trebuie sa fac singura ca nu are cine sa-mi faca 🙂

  18. Draga Teo,
    Iti multumesc pt. raspunsul prompt.
    Bebe are el planul lui! O sa dea de stire cind este pregatit sa va cunoasca. Nici nu stie el/ea ce norocos este si ce bunatati va pregati mami!
    Promit sa nu te mai plictisesc cu alte intrebari. Vroiam doar sa stiu daca crezi telemea ori feta cheese ar merge in loc de brinza de burduf?
    Multumesc,
    Dana

  19. irinaririna

    super buletele. acum le-am terminat. initial am vrut sa dublez cantitatea si bine am facut ca nu am dublat-o ca aveam ce coace:)). Spor la pregatit bunatati!

  20. Anonymous

    mie nu mi-au iesit buletele, pe langa faptul ca am resprectat reteta, n-au facut altceva decat sa se imprastie in uleiul incins…nu mai inteleg nimica

    • cine e acest anonymuos caruia niciodata nu ii ies retetele la fiecare reteta pe care o lauda lumea lui nu ii iese .Draga Anonymous am ajuns la concluzia ca esti un dezastru in bucatarie eu am incercat multe retete de la teo si toate mi-au iesit desi nu sunt un geniu in bucatarie
      dar se pare ca si tu le-ai incercat pe toate doar ca nu ti-a iesit niciuna nu ti se pare ciudat ca doar tie nu iti ies retetele si ca poate problema esti tu
      m-am saturat de rautatile tale cautati alt hobby

  21. Imi pare rau ca nu ti-au iesit, dar inseamna ca nu ai respectat reteta…

  22. Andrea27

    Super…cum spui si tu Teo si eu sunt fan Bulete de cascaval….am sa incerc si eu reteta ta….am incercat cateva retete de ale tale sunt senzationale….Felicitari pt tot ceea ce faci….

  23. stella

    buna!!!!acum am dat de blogu tau si sincer nu ma las dusa……privesc reteta cu reteta si vreau sa ma apuc de toate…..as dori sa te intreb cu ce se poate de inlokuit brinza de burduf.caci eu sut in italia si aici nu cred ca au asa ceva.poopuk.la mai mult si la mai mare!
    p.s:felicitari pt blog
    stella

  24. Stella, sincera sa fiu nu stiu cu ce ai putea sa o inlocuiesti. Eventual cauta o branza care sa aiba aproximativ aceeasi consistenta ca si branza de burduf.

    Spor

  25. Anonymous

    Buna ziua Teo,
    Va multumesc ca existati si ca ati permis publicarea comentariului meu si reteta de salata de porumb.

    Am si o retetat de cascaval pané :
    – cascaval (gen Dalia)taiat in felii de 1 cm grosime
    – oua batute cu putin piper macinat
    – faina si pesmet.
    – ulei pentru prajit
    Se trec feliile de cascaval prin faina,apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet.
    Se prajesc in ulei bine incins,la foc potrivit,si se intorc imediat ce pesmetul prinde culoare aurie.
    Se manevreaza rapid pentru a nu se imprastia in tigaie.
    Se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
    Pofta buna!
    Pentru Anonimul la care nu i-au iesit crochetele de cascaval,s-ar putea sa fi gresit fie in intensitatea focului,fie uleiul nu a fost suficient de incins.
    Felicitari,Teo crochetel dvs. arata “à la carte“!!!!!!!!

  26. Anonymous

    Buna Teo,
    La cateva ore de la trimiterea unui comentariu + o reteta de cascaval pané,am inceput sa trec inrevista reteta cu reteta de pe blog-ul tau.Si ajung la CASCAVAL PANE !! Incep sa citesc,si pe masura ce citeam,ma treceau SUDORILE.Imi zic:daca specifica cascavalul Dalia,sunt moarta !
    Dalia era singurul care imi venea in minte,nici nu stiu ce cascavaluri mai exista acum in tara.
    Ei….si moarta am fost !
    Inainte sa mai dau lucruri “ìstete“voi citi cu mare atentie ce retete ai.
    Ai scris cuiva intr-un comentariu ca nu vrei sa scoti o carte de bucate ca sunt destule rautati pe blog-ul tau!Nu pot sa cred!!
    In orice caz esti teribila si sigur ai mai multi admiratori decat dusmani.
    F E L I C I T A R I

  27. Anonymous

    reteta asta e asa de usoara si de bine prezentata, incat o sa ii fac mamei mele! (am 13 ani)

  28. cristemelie

    buna teo ….astazi am facut si eu pentru prima data bulete…..sunt fff bune….abia astept sa vad ce zice si sotul meu k el momentan nu este acasa …..aaa…am inlocuit mozarela cu niste cascaval afumat …un deliciu nu alta…..te pup …esti minunata..

  29. Imi pare rau ca nu am apucat sa raspund pana acum comentariului cu "Dalia" :)) a fost foarte dragut si amuzant 🙂

    Cristemelie, pofta mare sa aveti, sunt sigura ca sunt foarte bune cu putina aroma de afumatura!

  30. vioricaghe

    Wow!Acum te-am descoperit si o sa te pastrez secretul meu culinar.Chiar maine o sa incerc reteta asta.Arata apetisant!

  31. Anonymous

    immm nemaipomenite..acum le-am facut si is extraordinare…nush cum nu le-au iesit la altii…eu am doar 20 de ani si nu am experienta in bucatarie dar mie mi-au iesit…

  32. Anonymous

    Teo am nevoie de ajutor am facut buletele si mia mai ramas branza de burduf…ce as mai putea face cu ea?
    Andreea-Oradea

  33. Andreea, incearca niste ciuperci umplute. Pui branza in ele, amestecata cu putina sunca sau simpla si gata, ai un pranz asigurat 🙂

  34. multumesc Teo pentru aceasta minunata reteta,au iesit super bune,au fost laudate de cei care le-au mancat
    nu am respectat reteta pentru ca nu am avut cantar,dar pot sa spun ca au iesit niste minunatii,de Craciun si de Revelion le voi mai face,a fost si pentru prima oara cand le-m facut
    Vero

  35. Anonymous

    se poate inlocui branza burduf cu cascaval am facut eu si sant super

  36. Anonymous

    grozava reteta (ca si celalalte)si o voi pregati de revelion.multumesc draga mea teo pt reteta si iti doresc ca anul nou sa iti aduca bucurii si impliniri in viata .veronica

  37. Anonymous

    sunt cele mai bune au devenit una din aperitivele mele prferate ..multumesc ca ai dat si aceasta reteta bv bv..mai pune niste retete usoara ca aceasta as dori sa te vad intr-o poza poate o sa dai candva id tau ca sa te vedem intr-o poza..anca

  38. Anonymous

    Super au iesit, chiar daca am folosit alte tipuri de braza(ce am avut). Multumesc mult pentru reteta! Simona

  39. Anonymous

    Super buletele.Am facut si eu pt prima data si mi-au iesit si am fost si laudata pt ele.Super retete

  40. Teo, draga noastra, sunt a nu stiu cata persoana care iti multumeste pentru ceea ce faci! Am descoperit blogul tau de curand, insa sunt chitita sa asigur toate mesele de anu' asta cu ajutorul retetelor tale 🙂 Nu mai pun ca si eu am un pui de om de aproape 7 luni si am vazut ca ai pus si retete pt bebelusi! :))
    Am facut si eu ieri buletele, mi-au iesit minunat (consistenta, gust, etc), insa, nu stiu de ce la primele ture de prajit bilutele respective s-au transformat in "pere". Le-am facut cat o visina, cum ai scris, dar le-a iesit la prajit ca o coada, asa (exact forma de para). Ai idee de ce? I s-a mai intamplat cuiva? Spre sfarsit, n-am mai avut pb asta, s-au pastrat si prajit rotunde…

    In fine, daca se intreaba cineva cate bulete ies din cantitatile de mai sus (sau daca are proasta inspiratie sa dubleze cantitatile), ei bine… le-am numarat!!! 307 … :))))

    Te pup, Teo, si iti urez un an minunat!
    PS – ai facut motzul piticului acasa? Daca da, ce ai gatit special, asa? 🙂

  41. Mica_lu

    vazut… placut… gatit… mancat… lins pe degete… IAMI!!!

    Oana… si mie mi-a iesit un motz la unele dintre ele, care nu erau chiar foarte rotund facute… dupa cateva "sute" de forme cat visina am cedat nervos :-)) si am trecut la forme mai generoase… noroc ca se coc repede ca muream in bucatarie facand bilute… pacat ca se mananca la fel de repede … dar, Doamne! ce bune sunt…

  42. Anonymous

    foarte bune!nu stiam cum se fac buletele dar am descoperit reteta si pot sa spun ca au fost foarte bune…………….bune bune…….

  43. Anonymous

    Salut! Am fost foarte incantata cand am vazut reteta si chiar am zis ca le fac pentru Paste.Le-am si facut..intr-adevar,arata bine…insa absorb atat de mult ulei…Le-am scos pe un servet,apoi le-am mutat pe altul si tot au ramas foarte uleioase.Nu stiu…voua nu vi se pare la fel?

  44. Anonymous

    si mie la fel mi-au iesit….foarte uleioase,si cu moturi si nici nu mi-au crescut.singura diferenta e ca am stins praful de copt in putin suc de lamaie…asta sa fie greseala???

  45. Anonymous

    Buna.Prima mea incercare de pe site ciorba de pui a' la grec, a iesit ok putin mai acra (am pus mai multa lamaie ca sa fie pe plac sotului meu.Acum ma pregatesc pentru noi incercari! Multumesc pentru toate sfaturile de pe site si la mai multe!

  46. Anonymous

    tocmai am facut si eu buletele. m-am panicat putin cand mi-am dat seama ca deja le dadusem forma si am uitat sa pun praful de copt… dar au iesit fooooarte bune si fara!
    multumesc pentru idee. sigur o voi repeta 🙂

  47. Andrea27

    In sfarsit am reusit sa fac si eu buletele de cascaval.Unde sunt stabilita nu exista branza de burduf,asa ca imi cer scuze dar am inlocuit branza de burduf cu branza de oaie adusa de acasa..mamaaaaaaaaaaaaa ce bunatate a iesit….Iti multumesc frumos pt retete draga Teo…ma scot din mari incurcaturi in "zilele negre"…

  48. Naiada

    Bună Teo!
    Urmăresc de mai mult timp blog-ul tău şi sunt super încântată de ce am găsit aici. Îţi mulţumesc că datorită ţie am încercat reţete delicioase!
    Am făcut această reţetă de mai multe ori şi întotdeauna este bine primită de toţi cei care gustă.

  49. Buna!
    Arata super abia asteptam sa le fac dar prima incercare nu a fost reusita:( au absorbit foarte mult ulei si nu au avut gustul intens la care ma asteptam. Am vazut mai sus ca a mai patit cineva asta. Data viitoare o sa fiu mai atenta la branza pe care o aleg pt reteta. Oricum imi asum vina pentru nereusita pt ca am prea multa incredere in retetele tale. Sunt sursa mea de inspiratie si sunt mereu fascinata de bunatatile pe care ni le impartasesti! Ai niste idei delicioase la care apelez de ficare data cand vreau ceva bun sau cand habar nu am ce sa-mi mai trimita mama la camin! Si ea e la fel de incantata. Urmeaza ziua ei, iar masa o sa cuprinda multe din retetele tale!

  50. Anonymous

    Super delicioase…ai niste retete de te lingi pe degete!!:) tine-o tot asa!!!
    Pupici

  51. Anonymous

    sunt delicioase!!!! am facut azi si eu si mi-au iesit ca in poza ta. copiii au tabarat pe ele. eu am pus mai multa faina caci mi se pareau cam moi. cred ca e din cauza branzei .. oricum sunt super delicioase. tine-o tot asa. pupici. Valentina.

  52. Anonymous

    Daca vreti si alte "bulete de cascaval",dar RAPIDE, si EXCELENTE. Iata o reteta simpla, din Basarabia(am mancat aceste bulete cand am fost in 1992 in Basarabia).Eu locuiesc in Franta, si am facut de multe ori bulete din acestea, francezii erau inmarmuriti.am spus ca sunt din Romania mare. Cascaval ras(cam 1/2 kg, sau 1/4, unt (1/2 pachet), dar daca mai trebuie mai puneti("din ochi), apoi cativa catzei de usturoi zdrobiti, cati vrem, in functie de iutzeala pe care o dorim. Mai condimentate sunt mai bune . Sa aiba o consistenta mai tare.Se amesteca toate(NU se pune faina, nici ou), se dau forme de bilutze si se dau la FRIGIDER. Ele se intaresc, si cand le scoatem ca aperitiv sunt o nebunie(au zis-o altii).Apoi basarabenii mai au, ca rusii,un fel de pané, felii de vinete, prajite usor pe ambele parti, si date prin NUCA AMESTECATA CU USTUROI PISAT,iarasi un deliciu, mai ales bune ptr sezonul friguros.Multumesc mulkt ptr toate retetele, sunteti niste doamne formidabile.Va pup, camy.

  53. Daniela

    am facut si eu pentru revelion bulete de cascaval, au iesit foarte bine si extrem de gustoase.
    multumesc pentru idee si La multi ani!

  54. Anonymous

    Buna Teo!

    Am facut reteta ta de bulete doar ca in loc de burduf am pus branza dulce, fiindca asta am avut prin frigider. A iesit o bunatate! Multumesc pentru reteta. Ana

  55. Anonymous

    Buna Teo,
    Am facut si eu aceasta reteta.Supeeer!Teo multumesc mult de tot.Site-ul l-am descoperit mai demult, am incercat alte retete care mi-au iesit si azi m-am hotarat sa o fac si pe cea cu buletele.Mii de multumiri.Mult noroc tie si baietelului tau.Maria

  56. Anonymous

    buna teo
    am intrat ieri pe sait si am luat o reteta de bulete sa o pregates la sc de bucatarii si am reusit sa o fac dar sa terminat prea repede 😀 asi dori sa stiu cu ce fel de sos sa o servesc sau dak se serveste cu un sos anume ms

  57. bune 🙂 poti sa le servesti cu orice fel de sos, in principiu se servesc ca si aperitiv, asa cum sunt

  58. anca_venea

    Buna! Am facut si eu buletele…sunt exceptionale. Dar la sfarsitle-am "tavalit" prin pesmet. in rest….superrr!

  59. sunt de nelipsit de pe masa noastre de sarbatori! de cand ti-am descoperit blogul le gatesc constant si sunt super gustoase 😀

    by the way este prima reteta de la tine de pe blog pe care am incercat-o si mi-a iesit super bine din prima asa ca multumesc!

  60. Raluca

    Teo am facut niste buleteeeee. Studenta fiind am avut azi foarte mult de lucru si nu am ajuns sa iau branza de burduf. Asa ca am folosit un pachetel de cascaval, un singur ou, faina si praf de copt si am pus o picatura de apa ca nu se inchegase calumea “coca”. Si in mod ciudat chiar au iesit foarte bune!:)) Iti multumesc din suflet!

    • studentii stiu eu cei mai bine cum sa imparta ingredientele ca sa iasa treaba buna! 🙂 felicitari pentru bulete!

  61. le-am facut si eu astazi si sunt extraordinare!!!sambata fac snickers!! multumim Teo esti: The best!!!!

  62. sunt foarte bune dar nu inteleg de ce se numesc bulete de cascaval din moment ce se foloseste doar branza de burduf si mozarela?unde-i cascavalul?

    • asa se numesc ele 🙂 mozarella folosita este un cascaval pana la urma, nu are nicio legatura cu mozarella italieneasca 🙂 in locul ei poti pune orice fel de cascaval si atunci le vei denumi cum doresti 🙂

  63. Pingback: Ce am gătit de Crăciun (2012) | DeWeekend.Ro

  64. serbana

    am pregatit ptr.masa de Paste;foarte bune,gustoase,dar trebuie mancate calde;reci nu mai au acelasi succes!

  65. Ionela

    Buna Teo, imi plac foarte mult retetele tale,sunt f bune si f gustoase, as vrea sa te intreb daca as putea sa inlocuiesc branza de burduf cu branza de oaie traditionala? multumesc si sper din suflet sa imi poti rasp ca tare as vrea sa le fac 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.