Nu va era un pic dor sa mancam ceva foarte usurel? Cum ar fi o salata cu verdeturi si legume? Cu un sos usurel si foarte aromat? Mie imi era dor si am profitat ca am gasit din nou leurda la piata si apio proaspat, asa ca m-am pus pe treaba.
Ingrediente:
– 2 legaturi leurda
– 3 oua
– un ardei rosu gras
– o conserva de porumb
– 3-4 tije de apio
– 200g pastrama de piept de pui
– 400ml sana
– 3 linguri maioneza light
– 2 lingurite oregano uscat
– 4-5 frunze busuioc verde
– ¼ lingurita nucsoara macinata
– sare si piper dupa gust
– 6 chifle (optional)
Am spalat bine bine leurda si am tocat-o marunt.
Am taiat apoi tijele de apio in cubulete.
La fel am procedat si cu ardeiul gras.
Pe masura ce taiem ingredientele, le punem intr-un bol mare pentru salata. Am taiat cubulete si pastrama de pui si am adaugat-o in bol.
Ouale le-am fiert 10 minute in apa cu sare (calculam 10 minute din momentul in care incep sa fiarba), apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete.
Adaugam si boabele de porumb, scurse bine.
Apoi punem si busuiocul taiat marunt (nu uitati sa spalati bine frunzele inainte de a le toca).
Pentru dressing am amestecat sana, maioneza, sare si piper, oregano.
Radem si nucsoara, ca e pacat sa folosim nucsoara de la plic, gata macinata, nu are nimic de-a face cu aroma nucsoarei proaspat macinate. Apoi amestecam cu telul pana se omogenizeaza bine.
Apoi am turnat dressingul peste salata si am amestecat.
Daca alegem sa servim salata in chifle, acum e momentul sa taiam capacul chiflelor si sa le scobim cu grija miezul.
Umplem fiecare chifla cu salata si o asezam frumusel pe un platou.
Desi e o reteta mai mult decat simplu de preparat, rezultatul final arata foarte bine, poate si pentru ca e o salata atat de viu colorata. Este un aperitiv excelent pentru Paste, mai ales daca serviti miel la felul principal sau alte mancaruri grele. Sa va fie de bine!
P.S. Cum sa nu iti fie drag sa gatesti cand ai asa un ajutor in bucatarie?
Un ajutor :)…foarte dragut!Imi place salata ta!
Chifleeee!!!!! :)))
Ia ghici cine se bucura asa de-o amarata de chifla… :))
Vaiii, sunteti super, super frumosi! toate cele bune si multa bafta in continuare!
Multumim pt tot! Va pup
Unde as putea sa gasesc nucsoara, in afara de aia la plic?
Mama ei de leurda! De unde o luam? Ca eu nu am vazut pe nicaieri desi reteta am gasit o gramada…
O salata cu mozzarela gasesc aici? Am in frigider si nu stiu ce sa fac cu ea, nu-mi vine nici o idee…
@Mariette, multumim de aprecieri 🙂
@Anonim…ei Eli, Eli :))
@Ema gasesti nucsoara la magazinele cu produse bio si intr-o vreme era si la Metro
@Margelutze, da un search in caseta de sus dupa mozzarela, vei gasi mai multe retete de unde sa te ispiri. Leurda se gaseste la piata dar si la hypermarket (am vazut la Carrefour de exemplu).
Apio asta e tulpina de telina, asa? O sa ma fac de ras in piata, ca habar nu am cum arata leurda:((
Ozana, Apio e un soi de telina, da. Daca nu gasesti apio in hypermarket (in piata nu ai nicio sansa), il poti inlocui cu tulpini de telina.
Leurda seamana foarte tare cu frunzele de lacramioara, deci intrebi si tu "aaaa, leurda aveti? stiti, planta care seamana cu frunzele de lacramioara si are gust de usturoi verde?" asa o sa dai impresia ca esti foarte stapana pe situatie, numai testezi vanzatoarea :))
=)) Esti o figura :))O sa ma duc foarte stapana pe situatie in piata, dupa asemenea instructaj 😛 Te pup!
Rezultatul e uimitor..o s-o incerc si eu 🙂
Teo maioneza nu ar putea fi inlocuita cu pasta tahina iar chiflele sa fie integrale? Ma gandesc ca in felul asta apar mai multe fibre la aceasta masa, iar susanul chiar are o groaza de proprietati comparativ cu maioneza.
Dana, poti inlocui maioneza cu orice, poti chiar sa o excluzi 🙂 Tahina are un gudt foarte puternic, pe care nu toata lumea il apreciaza, insa e o chestiune de gusturi. Daca tie iti place, inseamna ca e perfecta pentru salata ta! 🙂
Teo, ce frumoasa esti !!!!
Multumesc, Gabriela!! 🙂
reteta asta cu leurda im-i place,mersi.pimavara si eu mananc multa leurda in romania.acum in anglia nu stiu daca voi manca?bey bey
esti mereu prezenta pe laptopul meu. mi-am facut meniul pe saptamana asta scris de pe site-ul tau. maine o sa incerc aceasta reteta impreuna cu nuggets . . tot ce am incercat de aici mi-a iesit super, mai ales ca le fac cu dragoste. te pup si te felicit
Multumesc, Ramona 🙂 te pup si eu si la cat mai multe retete incercate de pe blog 🙂