Mini mozzarella pane, ceva atat de simplu, rapid si extrem de delicios! Este un aperitiv ideal pentru petreceri, este un pranz delicios si merge perfect in pachetel. Hai sa iti arat cat de simplu e sa pregatesti Mini mozzarella pane! Incearca si reteta de Vinete si dovlecei pane!
Mini mozzarella pane – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Este foarte important sa scurgi foarte bine mozzarella din saramura, apoi sa o tamponezi cu prosop de hartie.
- Pentru o crusta crocanta, e important sa folosim un pesmet bun. Ca de obicei, atentia mea s-a îndreptat spre produsele Baneasa și am ales pesmetul PANKO. Panko este un pesmet special, de origine japoneza, cu o textura aerata si usoara. Ne asigura cruste perfecte de fiecare data, extrem de crocante. De ce? Pentru ca absoarbe mai putin ulei decat pesmetul obisnuit si automat crusta este mai crocanta si ramane asa mult mai mult timp.
- Puteti praji mini mozzarella pane in baie de ulei sau in airfryer, la temperatura maxima, în functie de preferinte.
- Pentru o crusta rezistenta la prajite, va recomand sa dati de doua ori bilutele de mozzarella prin ou si pesmet si apoi sa le lasati 15-20 de min pe hartie de copt, inainte de prajire.
- Daca doriti sa pregatiti mai multe portii si sa le congelati, e foarte simplu: o data pregatite, le punem pe hartie de copt intr-un singur strat, apoi le congelam 30-40 min. Le mutam in pungi pentru congelator si le avem mereu la indemana. Le prajim fara a le decongela inainte.
Mini mozzarella pane – ingrediente:
- mini mozzarella preferata
- oua
- pesmet panko Baneasa
- faina Baneasa
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
Scurgem bine mozzarella din saramura si o tamponam cu hartie de bucatarie. Batem ouale ca pentru omleta, condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam bilutele de mozzarella prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Repetam: dam din nou prin ou si pesmet, apoi le lasam 15-20 min pe hartie de copt. Le prajim cateva secunde in baie de ulei incins, pana obtinem gradul de rumenire dorit. Le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
V-am spus ca e simplu! Dar va promit ca este si la fel de delicios! Pofta buna, sa va fie de cel mai bine si neaparat sa incercati pesmetul panko de la Baneasa, va promit ca e mi-nu-nat!