Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza este una din mancarurile noastre preferate! Inca de cand eram mica, iubeam mamaliga cu branza si, pornind de la reteta clasica am adaugat branzeturile preferate ale noastre si ale copiilor – mozzarella, parmezan, ricotta si, bineinteles, preferata all time – branza de burduf. Am adaugat si afumatura, desigur – slaninuta prajita si carnaciori afumati. Un deliciu!

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Daca si voi sunteti ca mine si evitati sa faceti mamaliga pentru ca va e groaza sa amestecati in continuu minute in sir sau sa stati cu ochii pe oala, va veti bucura sa stiti de malaiul cu fierbere rapida, in 3 minute, de la Baneasa. Il folosesc inca de cand a aparut, acum cativa ani si nu dezamageste niciodata!

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Mamaliga rapida si cremoasa? Urmareste instructiunile de pe ambalaj pentru a stii exact ce cantitate de malai cu fierbere rapida de la Baneasa trebuie sa folosesti. Apoi, in functie de cantitatea de lichid necesara, foloseste jumatate apa si jumatate lapte, asa mamaliga va fi si mai cremoasa! Nu uita sa adaugi la final si un cub de unt sau o lingura de ulei de masline. Gustul va fi si mai bogat!

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza – Ingrediente pntru 8 portii

  • 5 litri apa
  • 350g malai cu fierbere rapida Baneasa
  • sare si piper dupa gust
  • 50g unt
  • 100g parmezan
  • 100g mozzarella razuita
  • 200g ricotta
  • 500g branza de burduf
  • felii de slanina
  • carnaciori afumati

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Mod de preparare Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

  1. Punem apa la fiert. Cand da in clocot, punem sare dupa gust.
  2. Adaugam malaiul in ploaie, amestecand bine.
  3. Fierbem 3 minute la foc mare, amestecand mereu pana avem consistenta dorita.
  4. Adaugam untul, parmezanul si mozzarella. Amestecam pana sunt topite.
  5. Punem in vasul uns cu unt (am folosit un vas rotund de 30cm diametru) jumatate din mamaliga.
  6. Deasupra punem branza de burduf, apoi inca un strat de mamaliga.
  7. Ungem cu ricotta, punem restul de branza de burduf si apoi slanina prajita si carnaciorii afumati.

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza

Reteta de Mamaliga cremoasa cu 4 feluri de branza este gata! Si uite asa avem un pranz sau o cina rapida, gata in mai putin de 15 minute, cu malaiul Baneasa. Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.