Acesta reteta culinara, face parte dintr-un set de mai multe retete pe care le-am pregatit special pentru carticica “Savureaza bucuria Craciunului”. Carticica este atasata borcanelor de miere Roua Florilor (950g) si o gasiti in magazinele: Metro, Selgros, Cora, Billa, Real, Profi, Interex cat si in alte retele regionale.
Pe langa retetele cu miere si multe tips & tricks folositoare atunci cand gatiti cu miere, in carticica gasiti si raspunsul la intrebarile de la concursul la care va provoaca albinuta Apidava… aici
Ingrediente:
– 113 grame smochine
– 3 linguri de miere
– 2 linguri cacao amara
– ½ lingurita scortisoara
– 1 lingura coaja de portocala
– 50 gr de migdale
– ½ lingurita esenta de migdale
– 170 gr de zahar
Intr-un blender sau robot de bucatarie, puneti smochinele, cacao, scortisoara, migdalele si amestecati-le la viteza foarte mica sau folosind functia pulse. Ajunge sa pulsati de 3-4 ori, cat sa fie toate ingredientele bine maruntite. Adaugati mierea, coaja de portocala si esenta de migdale, apoi pulsam din nou, de 2-3 ori. Din compozitia rezultate, formam bilute de marimea unui cirese, pe care le dam prin zahar.
Tip: pentru a fi cat mai aspectuoase, asezati trufele individual, in hartiute pentru mini-briose.
Pentru a gasi mai usor borcanul de miere si carticica, va atasez coperta ei 🙂
nici nu stii cat ma bucur ca ai astfel de initiative! felicitari sincere!si mai am o intrebar care ma arde: pot sa fac turta dulce condimentata cu cateva zile inainte? va fi la fel de buna si in ajun?
buna! multumesc pentru cuvintele frumoase! eu ti-as sugera sa faci turta de pe acum si pana la Craciun sa o tii intr-un borcan sau intr-o punga inchisa ermetic, pentru ca altfel e tare. Asa, va fi mult mai frageda. In plus, cu cat sta mai mult, cu atat e mai aromata. Craciun Fericit!
E o reteta excelenta! Am incercat-o si a iesit ceva deosebit. Ma gandesc ca putem folosi diferite fructe confiate (caise, ananas, prune fara samburi, stafide,etc), ne putem lasa imaginatia in voie sa aleaga si chiar ca sunt niste dulciuri bune, cat mai naturale cu putinta!Multumesc de idee!
Cristina
Buna Teo,
Tocmai ce le-am facut si au iesit delicioase :). Am facut ceva modificari retetei initiale: compozitia mea a iesit prea moale (poate prea multa miere, sau poate am pulsat de prea multe ori? migdalele mele au fost intregi, asa ca am pulsat de mult mai mult ori ca sa se marunteasca), asa ca am "reparat-o" cu putina cacao si faina. anyways, sunt super gustoase, m-am lins pe degete la propriu :).
Multumesc de reteta si keep them coming :).
Wow ce bine arata! Felicitari pentru retetele minunate! Am o intrebare : unde as putea gasi hartiutele astea de mini briose? 🙂
gata,le-am executat si eu,prea ma tenta usurinta cu care se fac si ingredientele naturale!multam mult!