Completa si ciocolata calda home-made

Din categoria cadouri gastronomice facute in casa, astazi va prezint doua variante de completa (coffee creamer) si o varianta de ciocolata calda. Sper ca aceste idei va vor folosi pentru a iesit din rutina cadourilor clasice pentru Craciun.

Completa Amaretto
– 3/4 cana completa
– 1 lingurita esenta migdale
– 1 lingurita scortisoara
– 3/4 cana zahar pudra

Le amestecam toate bine in blender pana la omogenizare si le punem in borcan. Lipim pe borcanel instructiunile de folosire: 1-2 lingurite in cafeaua de dimineata.

Decoram borcanul si gata cadoul!

Rum Completa
– 3/4 cana completa
– 1/2 cana cacao
– 3/4 cana zahar pudra
– 1/2 lingurita esenta de rom

Folosim blenderul pentu a le amesteca toate. Lipim pe borcanel instructiunile de folosire: 1-2 lingurite in cafeaua gata preparata.

Ciocolata calda la borcan
– 1 ¾ cana lapte praf
– ¾ cana cacao
– ½ cana zahar tos
– ½ cana zahar brun

Le punem in straturi in borcan si atasam instructiunile de preparare:
– amestecati bine continutul borcanului
– umpleti ½ cana cu mix-ul din borcan si adaugati 250 ml de apa fierbinte
– amestecati pana se dizolva mix-ul

15 Comments

  1. Raluca

    Felicitari Teo; sunt cu adevarat frumoase si inspirante; chiar cred ca sunt un cadou perfect de Craciun. Craciunul este cu adevarat o Sarbatoare bine-cuvantata, deoarece scoate atata frumusete si bunatate din oameni. Numai bucurii.

  2. Alone in Holy Land

    Grozave idei! Fulgul de nea si renul sint "homemade" sau cumparate?

  3. Va multumesc :* Fulgii de nea si renul i-am luat de la o florarie din carter, cu 0,5 lei bucata 😀

  4. Anonymous

    ce e aia ''cana completa''? Mary

  5. Evelina

    Foarte interesant… Am facut si eu intr-un fursecuri si le-am ambalat frumos si le-am dat cadou. Dar ideile tale sunt mult mai bune. Am sa le fur si eu 🙂

  6. Lavinia

    sunt niste ideei grozave……multumesc>:d<

  7. DiAnais

    Teo, dar de ce nu amestecam noi direct ingredientele de la ciocolata calda? E vreo problema daca le dau gata amestecate?

  8. Lavinia

    cu ce ai lipit etichetele pe borcane?…cu lipici normal(dar nu se dezlipeste?)

  9. Anonymous

    ITI DORIM MULTA SANATATE SI UN CALDUROS LA MULTI ANI DE AICI DIN KUWAIT.RETETELE TALE …NU AM CUVINTE…LE-AM CITIT IN 2 ZILE …INCA LE MAI RASFOIESC…AM SI FACUT BISCUITII CU CACAO…EXCELENTI…NU AM CUVINTE DE APRECIERE…ESTI EXTRAORDINARA TOE DRAGA.ESTI EXPLICITA SI LA OBIECT…CAT DESPRE POZE …FOARTE REUSITE SI CRED CA SI FOARTE GUSTOASE TOATE CELE FACUTE DE TINE…GOD MAY BLESS YOU AND ALL YOU FAMILY…SOTUL MEU ITI TRANSMITE CARE NU VORBESTE ROMANESTE DAR CARE A MANCAT TOTI BISCUITII…ERAU DE FAPT PT PRINTESA NOASTRA DE 10 LUNI…NUMAI BINE

  10. KaNg OnLiNe

    @ DiAnais – Eu lipesc cu foi care se gasesc in hypermarket. Un fel de coli A4, numai ca sunt coli tip aptipild, adica listezi pe coala mai multe imagini, decupezi si apoi le atasezi pe caiete, borcane, sticle, cutii de condimente, etc.

  11. cristina maria

    Draga Teo,anul asta ma inspir de la tine cu cadourile de Craciun!am insa o nelamurire,ce inseamna cana completa?!si mixul de cioc calda se poate amesteca dinainte de a il pune in borcan?multumesc

    • o cana de completa…adica o cana plin cu completa 🙂 se poate amesteca si inainte de a-l pune in borcan, da 🙂

  12. cristina maria

    pai tot eu sunt,adica cum o cana plina cu completa,ce e aia completa adica ce amestec e?!imi dau seama ca suna aiurea dar sunt grea de cap:))si unde se gaseste ….completa?!te pup dulce…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.