E canicula si nu ai chef sa incingi cuptorul dar ai dori ceva dulce? Incearca reteta de Cheesecake fara coacere cu ciocolata! Ai nevoie de doar cateva ingrediente si putina rabdare, cat prajitura sta la rece! Este o prajitura perfecta pentru vara, nu este prea dulce, dar este extrem de racoroasa.
Cheesecake fara coacere cu ciocolata – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Folosim o forma de prajitura cu pereti detasibil, cu diametrul de 16-18cm. Daca doriti un cheesecake mai mare si folositi o forma de 22-25cm, dublati cantitatile din reteta.
- Daca nu avem o forma speciala cu pereti detasabili, putem asambla cheesecake-ul in cupe sau pahare de 200ml, ca portii individuale. Daca alegem varianta de cheesecake la pahar, nu este nevoie sa mai adaugam gelatina.
- Zaharul din reteta este optional, in functie de cat de dulce dorim sa fie prajitura. Crema de ciocolata cu alune este suficient de dulce din punctul meu de vedere, dar, daca doriti, puteti adauga 80g zahar pudra.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Cheesecake fara coacere cu ciocolata va asteapta in magazinele LIDL. Iar daca esti fan cheesecake, gasesti in Bucataria LIDL tot felul de retete noi si interesante, in combinatii magice! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta:
- Cheesecake cappuccino
- Cheesecake caramel sarat
- Cheesecake japonez
- Cheesecake cu oreo si capsuni
- Cheesecake cu ciocolata si rom
Cheesecake fara coacere cu ciocolata – Ingrediente pentru 8 portii
- 200g biscuiti cu cacao si crema Neo
- 80g unt Pilos
- 300g crema de branza natur Milbona
- 150g crema de ciocolata cu alune ChocoNussa
- 200ml smantana dulce Pilos
- 80g zahar pudra Belbake (optional)
- 1 pliculet gelatina Belbake
- 30ml apa rece
- 100g crema de ciocolata cu alune ChocoNussa pentru glazura
Mod de preparare Cheesecake fara coacere cu ciocolata
- Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 16-18cm. Ungem marginile cu unt si tapetam fundul tavii cu hartie de copt.
- Dam biscuitii prin blender, cu tot cu crema, pana sunt maruntiti.
- Adaugam untul topit, amestecam.
- Punem compozitia in tava, nivelam cu ajutorul unui pahar pentru a forma un strat uniform. Dam la rece pana pregatim crema.
- Amestecam galatina cu apa. Lasam 2-3 minute pana gelatina se intareste si avem un jeleu.
- Topim gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur. Galatina trebuie sa fie lichida, dar NU o supra-incalzim, pentru ca isi pierde proprietatile.
- Pentru crema punem intr-un bol branza, crema de ciocolata, smantana dulce. Amestecam cu mixerul la viteza mare 3-4 minute sau pana avem o crema omogena.
- Optional, putem adauga 80g zahar pudra vanilat.
- Adaugam gelatina topita, amestecam. Turnam in tava, peste stratul de biscuiti. Dam la rece minim 2 ore.
- Pentru glazura, incalzim 100g crema de ciocolata, o turnam peste cheesecake. Dam la rece alte 2 ore.
\
Reteta de Cheesecake fara coacere cu ciocolata este gata! Sa va fie de cel mai bine!